Discover the finest spaces
Delen

Huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting

Amare, het nieuwe culturele hart van Den Haag, is niet alleen een huis voor de podiumkunsten, maar ook dé plek voor meetings, events en creatieve ontwikkeling. Wie vanaf het station de stad inloopt, komt het bijzondere bouwwerk gegarandeerd tegen. Als verlengstuk van de stad heeft Amare een duidelijke missie: het samenbrengen van cultuur, educatie en ontmoetingen. Met vier theater- en concertzalen, een congrescentrum, die allen voorzien zijn van alle moderne voorzieningen, en diverse foyers onder één dak, is Amare een verrassende congres- en evenementenlocatie. 

Niets is zo bepalend als een eerste indruk. We lopen vanaf het centrale station van Den Haag de Turfmarkt af en al snel springt het indrukwekkende complex met de vertakte kolommen in het oog. Ze lijkt haar plekje gevonden te hebben in de stad. Iets wat erg belangrijk was tijdens het ontwikkelingstraject van het nieuwe cultuurhuis dat in 2021 werd afgerond. Een jaar later volgt de officiële opening. Alhoewel Amare haar bezoekers aanraadt om met het openbaar vervoer te komen, zijn er in de buurt toch diverse parkeergarages te vinden. Het station en diverse busstations en metro’s zijn op loopafstand en op een zonnige dag brengt een van die metro’s je na een congres of evenement naar de Scheveningse Pier, waar je even uit kan waaien. 

Zodra we het gebouw binnenlopen, valt de gezellige drukte van conservatoriumstudenten, dansers en passanten meteen op. Amare is een open toegankelijk gebouw waardoor voorbijgangers, musici en congresgangers samenkomen. Er heerst een informele sfeer op het Kunstenplein. Vervelen doe je hier niet snel. De ruimte is (deels) te gebruiken voor de registratie van gasten, een koffiebreak, lunch of bruisende borrel tot 800 personen. Soms ben je getuige van een spontane muzieksessie van wat studenten, soms ga je op in de menigte.

Events in de foyers

Gelegen in het hart van Amare brengen de roltrappen bezoekers naar boven en beneden. Wie deze vanaf de begane grond volgt komt als eerste uit in Foyer 1. Een hoge en lichte ruimte met plaats voor 1.000 personen die er tijdens een congres langs standjes lopen of de tijd nemen om even te lunchen. De majestueuze uitstraling maakt deze ruimte daarnaast ideaal voor een walking diner of receptie in de avonden.  

Amare bestaat uit een losse schil, als het ware een stad, waar de grotere zalen in hangen. Hierdoor is het bijna onmogelijk om in de ene zaal iets van de andere zaal te horen. Voor musici is dat natuurlijk ideaal, maar ook voor zakelijke bezoekers is het fijn dat er tijdens een presentatie niets van de voorstelling die zich wat verderop afspeelt, te horen is. Dankzij de grootte van de locatie is er tussen de zalen ook veel ruimte, die gebruikt kan worden als break-out ruimte, een receptie of ander soort evenement. 

Duurzaam en sociaal ondernemen

Waar mogelijk is de catering van onder andere de Brasserie en de Stadskantine  zoveel mogelijk biologisch en Fairtrade. Biologische wijnen, sappen, koffie en thee met een EU biologisch en Fairtrade keurmerk springen eruit. Voor iemand die per se op zoek is naar een catering met veel vlees is Amare misschien niet de juiste keuze. Al valt er natuurlijk altijd wat te regelen.

Amare heeft duurzaamheid sowieso hoog in het vaandel staan. Met 4.000 m2 zonnepanelen, hemelwater gespoelde toiletten, temperatuurregulatie door gebruik van de bodem als warmte- en koudebron, 50 broedkasten voor verschillende vogelsoorten en 28 ingebouwde vleermuizen verblijven mag Amare zichzelf het meest duurzame theater van Nederland noemen. 

Concertzaal 

Wie op zoek is naar een buitengewone setting voor een congres, jaarvergadering of award-uitreiking hoeft niet verder te zoeken. De Concertzaal, die op de tweede, derde en vierde etage ligt, is de grootste zaal van Amare. Met ruimte voor 1.500 personen biedt de zaal talloze mogelijkheden. Daarnaast zijn de stoelen van de parterre uitneembaar, waardoor er een vlakke vloer ontstaat. Ideaal voor bedrijfsfeesten. Ook het podium is apart te gebruiken voor bijvoorbeeld een exclusief diner met 100 couverts. Hetzelfde podium dus, waar ook het Residentie Orkest op schittert. Je vindt hier klassieke allure in een eigentijds jasje. 

De multifunctionele zaal biedt ruimte aan grote nationale en internationale orkesten, maar is ook een prachtige ruimte voor congressen en presentaties. De zaal is omgeven door akoestische panelen, waarvan het reliëf, net zoals de groene stoelen en het eiken parket, beeldbepalend is. 

Danstheater

Voor wie altijd de ambitie heeft gehad om op een groot podium te staan, is het Danstheater een droom die uitkomt. De parel van Amare biedt plaats aan 900 tot 1.300 gasten en is op de Concertzaal na, de grootste zaal van het gebouw. Dankzij de allerlaatste technologieën komt een presentatie hier echt tot leven. Sfeerbepalend zijn de goudgele stoelen die deels op het balkon te vinden zijn en de kleuren die gebruikt zijn in het decor. De geel, bruine en gouden tinten in de ruimte zijn uniek voor een theaterzaal en geven de ruimte een moderne en warme sfeer. 

Zoals je zou verwachten van een theater is het Danstheater, maar ook alle andere ruimten van Amare, voorzien van de state of the art techniek. In de wereld van nu vinden er minder reisbewegingen plaats. Amare speelt daarop in en biedt de mogelijkheid om toch al je deelnemers te bereiken. Ze helpen je bij het faciliteren van een geheel of gedeelte online congres, inclusief virtuele beursvloer, professionele cameraploeg en regie. 

Cultuurhuis voor heel Den Haag

Amare is het huis van verschillende culturele instanties, zoals het Zuiderstrandtheater, het Koninklijk Conservatorium, het Nederlands Dans Theater en het Residentie Orkest. De mix van cultuur die samenkomt met zakelijke evenementen maakt Amare een unieke locatie. Ook het uiterlijk van de locatie laat blijken dat er goed is nagedacht over het ontwerp. Het complex heeft vele unieke details, zoals de flessenmuur bij een van de barren die doet denken aan de noten van een muziekstuk, of de handgemaakte fontein die is geschonken vanuit de Marokkaanse gemeenschap in Den Haag. 

Hangend en zwevend is Amare een verlengstuk van de stad. Er heerst de informaliteit van een markt en evenementen komen in de klassieke zalen en moderne foyers goed tot hun recht. Alhoewel Amare net geopend is, durft ze alweer verder te dromen. Er is de ambitie om bovenin het complex een club op te richten. Dat bewijst maar weer wat voor veelzijdige locatie dit is. Een locatie waar maximaal 3.000 personen inpassen, maar waar je je dankzij het toegewijde team niet verloren hoeft te voelen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.