De Woonindustrie

Spectaculaire events in het centrum van inspiratie en interieur

In het grote en indrukwekkende gebouw van De Woonindustrie in Nieuwegein organiseer je jouw online of live event in het epicentrum van wonen en interieur. Hier zitten namelijk de showrooms van zo’n 150 merken op het gebied van meubels, wonen, slapen, design, architectuur en styling. Een ontzettend inspirerende plek met een groot en open Atrium met glazen dak dat alle showrooms en break-out ruimten met elkaar verbindt. Redenen genoeg voor ons om deze unieke evenementenlocatie eens uitgebreid te bezoeken.

Vanaf de snelwegen rond Utrecht rij je binnen vijf minuten het terrein van De Woonindustrie op. Met 1200 openbare gratis parkeerplaatsen en een tramhalte voor de deur is de populaire evenementenlocatie bijzonder goed bereikbaar. Het gebouw zelf is groots, modern en indrukwekkend; een plek die meteen uitnodigt om naar binnen te gaan. Het is al jarenlang het handelscentrum voor retailers en bedrijven wat wonen betreft en sinds 2015 is hier de evenemententak bijgekomen. Inmiddels wordt De Woonindustrie het grootste deel van de week ingezet voor grote congressen, productlanceringen, presentaties, beurzen en allerlei soorten online events.

De Woonindustrie

Wanneer we naar binnen lopen, belanden we meteen in het lichte en ruime Atrium. Door het glazen dak valt er ontzettend veel zonlicht naar binnen waardoor je bijna het gevoel hebt buiten te staan. Erg fijn tijdens bijvoorbeeld een congres dat de hele dag duurt. Rond het Atrium ligt een deel van de 150 showrooms van allerlei woon- en stylingmerken. De enorme bomen die verspreid staan in de ruimte, geven het Atrium een gezellige en huiselijke sfeer waardoor je je al snel thuis voelt. En dat is precies de bedoeling bij de Woonindustrie, want wanneer je je op je gemak voelt kun je optimaal focussen en informatie opnemen.

Het multifunctionele Atrium leent zich voor de meest uiteenlopende events. Er kan een uitgebreid horecaplein opgebouwd worden, een podium voor entertainment of een plenaire sessie maar bijvoorbeeld ook verschillende intieme zitjes waar gasten kunnen netwerken. Er hangt professionele verlichting, geluid en een LED scherm voor congressen. Laat de zon maar schijnen door het glazen dak! Dat doet niets af aan de zichtbaarheid van de presentatie. Tijdens online of hybride events kan hier een opnamestudio gemaakt worden en vormt het Atrium een spectaculair decor. Er wordt vaak gewerkt met witte kuipstoelen en ander wit meubilair voor een rustgevende uitstraling, maar wil je juist hout of luxe leren stoelen? Dat wordt gewoon voor je geregeld.

Bij De Woonindustrie heb je altijd één vaste event manager die bij het hele traject is betrokken, meedenkt en adviseert waar gewenst. Ook is het altijd mogelijk om met je projectteam op locatie te vergaderen. Er is altijd wel een ruimte beschikbaar en voor verse koffie wordt gezorgd. Bovendien huur je De Woonindustrie altijd exclusief voor jouw congres, beurs of ander soort event. Doordat deze tijd en aandacht voor je wordt genomen, ben je verzekerd van een perfect verzorgd evenement.

Break-out ruimten

Eén van de bijzondere aspecten van De Woonindustrie is de ruimte die je in het hele pand voelt, ook in de meer dan tien break-out ruimten. Die zijn stuk voor stuk groot, veelzijdig en hierdoor voor allerlei soorten subsessies te gebruiken. Bij congressen is het ideaal om, naast de plenaire sessies in het Atrium, zoveel meer zalen te hebben voor de kleinere sessies of workshops. Bovendien kunnen deze ruimten ook omgebouwd worden tot professionele studio voor online of hybride congressen met veel sessies die tegelijk plaatsvinden. Deze ruimte en flexibiliteit vind je niet snel in een evenementenlocatie.

Alle break-out ruimten liggen op de tweede verdieping waar je via een grote roltrap snel bent. Eén van de meest bijzondere subzalen is de Tuinkamer. De ruime zaal is gezellig en sfeervol ingericht met een picknicktafel en een stijlvolle houten tafel vol planten. Je kijkt uit op een wand met plantenbehang en een beeldscherm voor bijvoorbeeld presentaties. Eigenlijk zou je een bezoek moeten brengen aan deze zaal om de echte sfeer te ervaren. Het grootste deel van de break-out ruimten hebben overigens ramen voor het broodnodige daglicht.

Dan is er nog Lab 2. Een zaal die omringd is door glas en recht boven het Atrium ligt. Deze ruimte wordt vaak gebruikt als regieruimte tijdens een event. De prachtige designlampen, grote houten tafel en comfortabele stoelen maken de ruimte helemaal af. Alle break-out ruimten kunnen helemaal ingericht worden zoals jij het wil. Het team van De Woonindustrie heeft connecties en inzicht genoeg om de mooiste inrichting te verzorgen.

Flexibel en altijd op maat

Bij De Woonindustrie wordt elk event helemaal op maat verzorgd. Eerst wordt uitgebreid besproken wat het doel is van je event, wat de doelgroep is, waar je bedrijf voor staat en wat de kernwaarden zijn. Vervolgens ga je samen kijken welke programmering hier het beste bij past, aansluitend wordt de setting en catering besproken en wordt dit alles voor je geregeld. Op maat betekent overigens niet meteen duur: ook je budget komt namelijk aan de orde en naar aanleiding hiervan wordt gekeken wat er allemaal mogelijk is. Heb je nog meer ruimte nodig dan De Woonindustrie biedt? Naast het pand ligt De Beursfabriek van 13.000 vierkante meter waar je bijvoorbeeld een beurs kunt houden in combinatie met sessies en presentaties in De Woonindustrie. Alles is hier mogelijk!

Flexibiliteit en meedenken met de opdrachtgever zit in het DNA van deze bijzondere evenementenlocatie. Die aandacht resulteert in de meest bijzondere (online) congressen, beurzen, presentaties en andere soorten events. Het ruime en lichte Atrium van 1400 vierkante meter vormt het middelpunt van het gebouw en is ook vaak het hart van een event. Want hoe bijzonder is een congreszaal waar het lijkt alsof je buiten bent? Daarnaast zijn er nog minimaal tien grote break-out ruimten die voor allerlei doeleinden gebruikt kunnen worden. De locatie is altijd exclusief voor jouw event met alle aandacht en het maatwerk dat hierbij hoort. Een unieke evenementenlocatie in het epicentrum van inspiratie en interieur!