Discover the finest spaces
Delen

Stijlvol en exclusief: 5 high end locaties in Amsterdam

This post is also available in: English (Engels)

De crisisjaren liggen achter ons, en dat is te merken in de evenementenbudgetten. In het jaarlijkse Locatieonderzoek zien we dat de prijs-kwaliteitverhouding niet langer het belangrijkste criterium is voor de locatiekeuze. Die eerste plaats gaat naar uitstraling en sfeer. Het is duidelijk: de druk op de prijs neemt af, de behoefte aan bijzondere locaties neemt toe. Als we het dan toch goed willen doen, waarom dan niet bij één van deze high end locaties in Amsterdam?

Het Scheepvaartmuseum herbergt achter de opvallende, klassieke witte gevel aan het IJ een van de meest exclusieve locaties in Amsterdam. De prachtige overdekte binnenplaats ‘Het Open Pleyn’ is van een adembenemende schoonheid. Door de glazen constructie baadt de binnenplaats overdag in een aangenaam licht, ‘s avonds vormen de 868 ledlampjes in het geraamte een droomachtige sterrenhemel.

In dit statige grachtenpand, omgeven door authentieke wandschilderingen en met uitzicht op de binnentuin, waan je jezelf in de Gouden Eeuw. Museum Het Grachtenhuis heeft de sfeer van een 18e eeuws herenhuis, gecombineerd met de gemakken van een moderne evenementenlocatie. Een locatie met een verhaal, in de grachtengordel van Amsterdam.

Vanuit de Passenger Terminal Amsterdam geniet je zowel van het fenomenale uitzicht op de IJ-haven als op de binnenstad. Het golvende dak van het pand symboliseert de verbinding tussen land en water en is een knipoog naar de fundamenten van de Amsterdamse historie. Het transparante en open karakter maakt dit een prachtig decor voor elk evenement.

Prachtig gelegen in het hart van het Amsterdamse museumkwartier, ligt het Conservatorium Hotel. Achter het monumentale pand vind je een moderne overdekte binnenplaats, met daar middenin een markante glazen constructie. Een gedurfd staaltje architectuur en een schitterende locatie voor meetings en events: vanuit de zes ruimten heb je een prachtig uitzicht op het statige hotel.

The International is een exclusieve golfclub aan de rand van Amsterdam, met één van de mooiste golfbanen van Nederland. Het clubhuis is van een bijna on-Nederlandse luxe, van buiten en van binnen. Het fraaie interieur werd ontworpen door Piet Boon, die ook de stijlvolle meeting & dining rooms voor zijn rekening nam.

This post is also available in: English (Engels)

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.