Discover the finest spaces
Delen

Locaties in de coronacrisis: hoe is het nu met… Passenger Terminal Amsterdam?

Het zijn uitzonderlijke tijden. Hoe gaan locaties hiermee om? In deze rubriek vragen we hen waar ze op dit moment mee bezig zijn, hoe ze omgaan met de onzekerheid en waar ze energie van krijgen. In deze aflevering vertelt Lisette Bloemsma, sales manager bij evenementenlocatie en cruise terminal Passenger Terminal Amsterdam, onder andere over de manier waarop zij en haar collega’s zich focussen op de toekomst.  

We zitten inmiddels al een tijdje in een tweede lockdown. Hoe gaat het bij jullie in deze vreemde tijd?

Lisette: “Vreemde tijden zijn het zeker en gemakkelijk zeker niet, maar laten we zeggen naar omstandigheden goed. Deze tweede lockdown ervaren we wat anders dan de eerste lockdown.
In het begin word je natuurlijk overvallen door de plotselinge stilstand en komt alles behoorlijk rauw op je dak vallen. De eerste keer moesten we echt schakelen en een nieuwe werkmodus vinden.
Nu weten we wel een beetje waar we aan toe zijn en is er ook de berusting dat we niet weten wanneer we weer terug kunnen naar ‘normaal’. We kijken daarom vooral vooruit en proberen ons te focussen op de toekomst.
Op dit moment zijn we startklaar om zowel het faciliteren van de cruises als van events weer op te pakken. Afgelopen jaar hebben we de tijd gehad om alle processen te finetunen, dus we hebben erg veel zin om dit weer in de praktijk te mogen brengen.”

Passenger Terminal Amsterdam

Hoe kijken jullie terug op bijna een jaar in crisis?

Lisette: “Het was echt een bewogen jaar, wat een enorm beroep heeft gedaan op ons incasserings- en aanpassingsvermogen. Het zag er allemaal rooskleurig uit in januari, we verwachtten 114 cruiseschepen en hadden al veel mooie (meerdaagse) events op de planning staan. Vanaf begin maart zagen we alles langzaam de agenda ‘uitvaren’… Eerst werden boekingen nog uitgesteld tot het najaar, maar we weten allemaal hoe dat afgelopen is.
Een lichtpunt is dat we ons als team niet uit het veld hebben laten slaan. Het is mooi om te zien hoe creatief iedereen wordt, zowel in de gehele evenementenbranche -als binnen het PTA team.”

Hoe zien jullie dagen eruit zo zonder meetings en events?

Afgelopen jaar hebben we ons vooral gefocust op wat er wel nog kon binnen de regelgeving.
Daar komen natuurlijk de meest uiteenlopende initiatieven uit voort: van een geheel ‘corona proof’ event concept, een streaming studio tot aan het faciliteren van flexibele werk- en vergaderplekken.
We zijn zeker niet bij de pakken neer gaan zitten.
Daarnaast hebben we gekozen voor een geheel nieuw reserveringssysteem. De implementatie daarvan tussen de bedrijven door is natuurlijk vrij hectisch. Het was dan wel weer mooi meegenomen dat we afgelopen jaar hier uitgebreid de tijd voor hebben kunnen nemen.”

Hoe zien jullie de toekomst?

Daar kunnen we heel kort over zijn: we kijken er heel erg naar uit! Naast het feit dat we niet kunnen wachten om de eerste events en cruise schepen weer te mogen ontvangen bij PTA, staan er nog meer mooie ontwikkelingen op het programma. We gaan er gewoon het beste van maken en blijven positief!”

Als we straks weer samen mogen komen voor kleinschalige meetings, wat zijn dan de mogelijkheden bij jullie?

Passenger Terminal Amsterdam is een grote locatie, dat biedt enorme kansen op het gebied van 1,5 meter opstellingen. Het betekent dus dat wij zelfs op 1,5 meter plek kunnen bieden aan 250 gasten.
Daarentegen hebben wij ook gedacht aan kleinschalige meetings die normaliter niet bij PTA zouden aankloppen, ook hen willen wij bedienen. Voor hen hebben wij op maat gemaakte oplossingen, dus voor ieder wat wils!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.