Conservatorium Hotel Amsterdam

Historie en design komen samen in Conservatorium Hotel Amsterdam

Het is één van de mooiste en meest luxueuze hotels van Amsterdam en sinds de opening in 2011 een absolute hotspot op het gebied van hospitality en gastronomie: het Conservatorium Hotel. Daarbij is het een van de meest bijzondere venues voor meetings en events van de stad. Voel de ambiance van het voormalige conservatorium en vergaap je aan de prachtige mix van oude en moderne architectuur!

Het Conservatorium Hotel is gevestigd in het monumentale pand van het voormalige conservatorium aan de Van Baerlestraat, gelegen tussen het Museumplein en het Vondelpark, midden in het Amsterdamse Museumkwartier. In 2008 kocht The Set hotels het oude conservatorium, met als visie om het gebouw in ere te herstellen. De bekroonde Milanese architect en designer Piero Lissoni werd in de arm genomen voor het ontwerp, waarbij de rijke historie met de grootst mogelijke zorg in het vernieuwde complex werd verweven.

Conservatorium Hotel

Het gebouw is van buitenaf statig en historisch. Pas wanneer je de hoge deuren binnenstapt, ontdek je wat een luxe en comfort er achter de monumentale gevel schuilgaat. Via de oude trap naar de binnentuin kom je terecht in de Lounge, waar een immense glazen uitbouw is gecreëerd die het spectaculaire hart vormt van het hotel. De Lounge baadt overdag in het licht, alsof je in een grote overdekte binnentuin zit, en is in de avond sfeervol verlicht met prachtige lampen en kroonluchters.

Ben je gewend aan deze overweldigend mooie ruimte, dan is de zogenoemde Glass Building dé blikvanger. De zwarte, glazen toren is een opvallend moderne verschijning. Het spectaculaire ontwerp bestaat uit verschillende lagen en zwevende etages, hoog bovenin de overdekte binnentuin. Vanachter de ramen op de vier etages komt een sfeervol, warm licht, dat benieuwd maakt wat daarachter schuil gaat. We boffen, want laat dit nou net de plek zijn waar de meetings en events plaatsvinden…

Conservatorium Hotel Amsterdam
Via de oude trap naar de binnentuin kom je terecht in de Lounge, waar een immense glazen uitbouw is gecreëerd die het spectaculaire hart vormt van het hotel.

The Glass Building

Wanneer we de toren binnengaan door een grote entree van schuifdeuren, voelt het alsof we in een nieuwe, nog exclusievere locatie komen: een verborgen locatie binnen het Conservatorium Hotel. Met de lift gaan we omhoog naar de tweede etage, waar de eerste ruimte ligt: The Harmony Room. Deze ruimte heeft een prachtig uitzicht op de Lounge en de gevel van het hoofdgebouw, met aan twee zijden grote plafondhoge ramen. Het is een prachtige ruimte voor bijzondere kleine ontvangsten of meetings, of zet er een mooie gedekte tafel neer voor een privé diner en zie hoe de binnenplaats bij de schemering oplicht met tientallen lampjes en kaarsjes.

Een verdieping hoger vinden we de grootste ruimte voor meetings en events, The Symphony Room. Deze ruimte beslaat de hele breedte van de derde etage, die een stuk uitsteekt boven de Lounge, waardoor er aan beide zijden ramen zijn. The Symphony Room is geschikt voor bijeenkomsten tot 120 personen. Ook deze ruimte is een prachtige setting voor diners, die hier te verzorgen zijn vanuit de naastgelegen satelietkeuken.

Sfeervol en modern

De ruimtes in het Conservatorium Hotel zijn prachtig ingericht, zonder dat er veel in staat. De standaard aankleding is basic, waardoor je de locatie bij iedere bijeenkomst naar wens verder kan aankleden. Op deze manier ziet je event er hier iedere keer compleet anders uit.

Zijn er meerdere ruimtes nodig om in kleine groepen uiteen te gaan, dan is daar alle ruimte voor op de vierde verdieping. Hier vinden we de vier vergaderruimten, van verschillende afmetingen en met elk een vaste opstelling. Ook hier heeft elke ruimte een fraai uitzicht op de binnenplaats of het hoofdgebouw, en van binnen een sfeervol en modern interieur, ontworpen door  Piero Lissoni.

Conservatorium Hotel Amsterdam
De bar heeft een chique uitstraling met een informele sfeer en is gespecialiseerd in verrassende gin-tonics en Aziatische tapas gerechten.

Verrassende cocktails en gerechten

Met loopbruggen is de toren verbonden aan het monumentale hoofdgebouw, waar de hotelkamers zich bevinden. Waar alles in het event gebouw modern en strak is, vinden we in het hotel nog de originele vloeren en decoraties. Het hotel beschikt over 129 ruime kamers, waarvan 54 suites, en een prachtig wellness centrum onder de binnenplaats – waar business bezoekers tussen de meetings door kunnen ontspannen. Daarnaast vinden we in het hotel de Tunes Bar; een mooie plek om een dag vergaderen af te sluiten met een ronde heerlijke drankjes. De bar heeft een chique uitstraling met een informele sfeer en is gespecialiseerd in verrassende gin-tonics en Aziatische tapas gerechten. Voor een diner kun je terecht in de Conservatorium Brasserie, of ga voor een echte beleving in het naast de bar gelegen restaurant Taiko, waar chef-kok Schilo van Coevorden in de sfeer van Japanse kersenbloesem spannende creaties maakt van Aziatische gerechten.

Met de markante toren voor meetings en events is dit in niets een ‘standaard’ conferentiehotel; het is een meeting venue op zich. Of je nou een kop koffie drinkt in de prachtige overdekte binnenplaats, een heerlijke cocktail drinkt aan de trendy Tunes Bar, of voor een vergadering komt in de kleinste meeting room: in het Conservatorium Hotel kijk je altijd je ogen uit.