Discover the finest spaces
Delen

Nieuw in Conservatorium Hotel Amsterdam: mediterraan restaurant BARBOUNIA

Chef Schilo van Coevorden vond het tijd voor een nieuw culinair avontuur dat zijn passie voor de mediterrane keuken naast zijn liefde voor de Aziatische keuken weerspiegelde. Dat avontuur is hij gestart in Conservatorium Hotel Amsterdam, middenin het Museumkwartier. Restaurant BARBOUNIA heeft daar onlangs de Brasserie vervangen.

Het was tijd voor verandering, concludeert Chef Schilo van Coevorden van BARBOUNIA. Toch is er weinig verbouwd voor het restaurant openging. “Het interieur van BARBOUNIA is trouw aan het oorspronkelijke ontwerp, maar heeft een aangepaste mediterrane decoratie. Er is dagelijks live entertainment: van live muzikanten tot DJ’s. De algehele ervaring is geïnspireerd door het mediterrane gebied.”

BARBOUNIA

Het restaurant haalt zijn inspiratie uit drie befaamde culinaire culturen: Italië, de Franse Rivièra en Griekenland. En om het regionale gevoel compleet te maken, komen ook de omliggende culturen op subtiele wijze aan bod. Chef Schilo van Coevorden omringt zich in de keuken met een team van chefs uit het mediterrane gebied – chefs uit Italië en Griekenland. “Wij brengen een hommage aan het zomerse mediterrane vakantiegevoel in de sfeer van ‘la dolce vita’. BARBOUNIA is niet zomaar een toevoeging aan het Conservatorium Hotel. Het is een op zichzelf staand concept. Een omarming van de rijke diversiteit van meerdere mediterrane keukens.”

Schilo: “BARBOUNIA is mijn ode aan zonovergoten mediterrane vakanties. Na dertien jaar aan het roer van de Conservatorium Brasserie te hebben gestaan, wilde ik iets nieuws creëren. Iets dat de mediterrane zon rechtstreeks naar Amsterdam brengt. We kunnen allemaal wat mediterrane zonneschijn in ons leven gebruiken. We willen dat BARBOUNIA een plek is waar gasten de zon kunnen proeven, zien en voelen.”

Het menu omvat een gevarieerde selectie van gerechten. Beginnend met dips zoals taramosalata, tzatziki, baba ganoush, geserveerd met kristalbrood. Hiernaast zijn er pasta’s, zoals lobster linguine en ravioli met ricotta en courgettebloemen. Het merendeel van de verse vis- en vleesgerechten krijgt een bereiding op de houtskoolgrill. Schilo’s ‘signature dish’ is de gefrituurde Barbounia (rode mul). Als dessert zijn er de huisgemaakte gelati. “Wij bieden verschillende menu’s aan voor groepen. Geïnspireerd op de gerechten van Taiko Cuisine (het andere restaurant van het Conservatorium Hotel, red.) of BARBOUNIA. Tevens is specifieke andere catering op verzoek beschikbaar. Een menu kan bijvoorbeeld worden gepersonaliseerd na overleg met het bedrijf.”

Zakelijke events

Het hotel biedt in totaal 329 vierkante meter aan evenementenruimte. Verdeeld over zes verschillende ruimten op drie verdiepingen. De grootste ruimte is de Symphony Room, waar maximaal 150 gasten terecht kunnen. Een ruimte voor grote gelegenheden, met hoge ramen en veel daglicht. Gasten hebben er uitzicht over de binnenplaats, het atrium en de historische façade van het hotel.

Verder is er nog de Harmony Room, waar tot 40 gasten in kunnen. En de Blue Room voor maximaal 26 gasten. Liever nog een kleinere ruimte (erbij)? Dan zijn er nog de Yellow Room en de Red Room, met beiden plek voor 10 gasten. Tenslotte is er nog de Orange Room voor 8 gasten.

Schilo concludeert dat het nieuwe restaurant een van de eerste mediterrane concepten in de stad is. “Veel restaurants zijn Italiaans, Frans of Grieks of gericht op één regio. Hier willen we eten uit deze regio’s aanbieden en deze dolce vita-levensstijl tot uitdrukking brengen.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.