Discover the finest spaces
Delen

5 mobiele evenementenlocaties: ontdek echte vrijheid!

De moderne mens houdt ervan om nieuwe plekken te ontdekken. We reizen de hele aardbol over en in de nabije toekomst waarschijnlijk ook steeds vaker daarbuiten. We overnachten in bijzondere boutique hotels of slapen via Airbnb in de huizen van volstrekte vreemden; we kopen onze spullen in pop-up winkels, op de gekste tijdelijke plekken. En dat is allemaal ook weer niet zo vreemd, want hoewel wij mensen in de loop der eeuwen waarde zijn gaan hechten aan een vast dak boven ons hoofd, waren onze verre, verre voorouders nomaden die rondtrokken van plek naar plek. Herontdek die vrijheid in deze vijf mobiele evenementenlocaties!

Stilstand is achteruitgang. Maar waarschijnlijk ligt de populariteit van de mobiele evenementenlocatie vooral in praktische overwegingen. Zo hoef je bij roadshows niet telkens een nieuwe locatie te vinden en aan te kleden, maar zet je dezelfde locatie gewoon op een andere plaats neer. Bovendien is het mogelijk om je gasten op de meest bijzondere plekken te ontvangen. Plaats je eigen pop-up restaurant midden in het bos, een informatiecentrum bij dat nieuwe bouwproject of wordt kapitein op je eigen varende feestlocatie!

BioDome

Wil je opvallen, dan is de semipermanente BioDome dé locatie voor jouw event. Deze futuristische koepelvormige locatie straalt bij uitstek duurzaamheid en innovatie uit. De BioDome is geschikt voor groepen van 50 tot 150 personen en is gebouwd om alle weersomstandigheden te doorstaan – ideaal als de locatie langere perioden op een plek moet blijven staan. Door innovatieve energietechnieken voorziet de Dome grotendeels in zijn eigen stroombehoefte. De BioDome is naast basisvoorzieningen als keuken, toiletten, klimaatbeheersing en verlichting voorzien van unieke 270 graden projectiemogelijkheden en een professioneel geluidssysteem. Met de BioDome zet je op iedere plek een indrukwekkende of spectaculaire show neer!

Deze trendy evenementenlocatie heeft drie scheepsdekken met elk een eigen look & feel en mogelijkheden. Van vergaderingen en sit-down dinners tot feestelijke bedrijfsevents. Ontvang je gasten in La Salle Neige, de zaal die in elke gewenste kleur of stemming opgelicht kan worden. Of geniet van een drankje in de sfeervolle Le Bar Noir met uitzicht over het water. De zomer staat om de hoek, dus wat dacht je van een barbecue of borrel op het bovendek bij zonsondergang? Supperclub Cruise ligt in Amsterdam, maar kan ook andere (inter)nationale wateren bevaren. Een verrassingselement toevoegen? Kies uit het ruime aanbod aan in-house performers en maak van jouw event een unieke beleving.

Het blijft een verbluffend gezicht: de pikzwarte trailer van TerraPaviljoen die zich voor je ogen binnen twee uur ontpopt tot een indrukwekkende evenementenlocatie – inclusief dakterras. De mobiele evenementenlocatie heeft een stijlvol, strak design, met grote glazen puien aan alle zijden zodat het overal perfect in de omgeving opgaat en toch opvalt. In de ruim 100m2, uit te breiden met stretchtenten, vind je onder meer een luxe bar met koeling, toiletgroep, airco en moderne audio-visuele apparatuur. De locatie bestaat nog maar enkele jaren, maar stond al op de meest bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Alles is mogelijk: van pop-up restaurant op een waddeneiland, modeshows langs een racecircuit, spectaculaire autopresentaties tot beurzen en bedrijfsfeesten.

Met Big Tent Trailer van cateraar De Preuverie verander je elke plek binnen twee uur in een evenementenlocatie met een relaxte festivalsfeer. De Big Tent Trailer bestaat uit verschillende onderdelen, die samen een echte huiskamersfeer creëren. De achterwand is betimmerd tot een houten kast, die wordt aangekleed met accessoires die bestaan uit natuurlijke materialen. De wand wordt compleet gemaakt met de ingebouwde haard, waar een vuurtje brandt. Je bezoekers blijven beschut onder een uitrolbare stretchtent die op houten palen wordt opgezet, om zo een overkapping te maken van 200 m2. Een lange bar, vuurkorven, heaters, statafels en zitjes maken de beleving compleet.

Sinds 2011 is het een van de meest bijzondere dinerervaringen in ons land, en zeker van Den Haag. Hoftrammm is zelfs mobiel tijdens je event! De locatie is gevestigd in een tram, die werd omgebouwd tot een volwaardig rijdend, modern en sfeervol restaurant – inclusief professionele keuken en toilet. Hoftrammm biedt plaats voor diners, speciale gelegenheden en lunches tot 44 personen. Hoe bijzonder is het om te genieten van een exclusief vijfgangendiner, samengesteld door executive chef-kok Pierre Wind, terwijl je in twee uur door de binnenstad van Voorburg richting Den Haag centrum en Scheveningen rijdt?

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.