Tramrestaurant Hoftrammm

A culinary, literally moving, experience

Na jaren van voorbereidingen en een succesvol crowdfundingsproject is Tramrestaurant Hoftrammm slechts enkele maanden nadat de locatie nog dienst deed als Haagse tram nummer #3035 omgetoverd tot een uniek rijdend restaurant. Een bijzondere locatie waar u terecht kunt voor een hoogstaand vijfgangendiner, terwijl u een rondrit maakt door de fraaie binnenstad van Den Haag.

Bobby van Galen, oprichter en eigenaar: “Ik ben trots op het feit dat Tramrestaurant Hoftrammm in Den Haag rijdt. Het feit dat het project ‘op de rails staat’ is een geweldig feit, maar daarnaast promoten wij Den Haag (doordat we in Den Haag rijden maar ook door lokale producten te gebruiken) en dat maakt mij (extra) trots! “

Van droom tot realiteit
Het ontstaan van dit unieke, rijdende restaurant gaat terug naar 2011. Tijdens een reis in het buitenland, stuitte Bobby van Galen, oprichter en eigenaar van Tramrestaurant Hoftrammm op een soortgelijk concept. Vanaf dat moment heeft hij alles in het werk gezet om deze bijzondere locatie, een diner in een rijdende tram, te realiseren in Den Haag. Ondanks het tomeloze enthousiasme van de diverse betrokken partijen, bleken de banken niet in de rij te staan om het unieke plan van Van Galen te financieren. Na goedkeuring van de Gemeente Den Haag en openbaar vervoersbedrijf HTM is dan ook een Crowdfunding gestart via het platform CrowdAboutNow. Dit bleek dé ultieme oplossing. Maar liefst 177 investeerders uitten hun vertrouwen in dit plan, waardoor gestart kon worden met het verbouwen van de tram om Tramrestaurant Hoftrammm definitief op de rails te krijgen. Ramen werden verwijderd en raamkaders gecheckt, de stoelen en banken maakten plaats voor moderne, restaurantwaardige exemplaren en het geheel werd in een nieuw lak gegoten. Een nieuwe ondervloer voor de fraaie eikenhouten vloer (afkomstig uit andere treinstellen) werd aangebracht en er werd ruimte gemaakt voor  een keuken waar de koks hun creativiteit kwijt kunnen. Met als resultaat: een volwaardig, rijdend, modern en sfeervol restaurant dat volledig voorzien is van alle restauratieve faciliteiten, inclusief een professionele keuken en toilet.

“De sfeer in de tram is te typeren als ontspannen chique. De vaste indeling van de zitplaatsen zorgt tevens voor een intieme sfeer, maar ook voor een gezamenlijke belevenis.” – Bobby van Galen

Ticket to taste
De culinaire tram, het eerste rijdende tramrestaurant van Nederland, biedt plaats aan 44 personen (acht vierpersoonstafels en zes tweepersoonstafels). Tijdens een ruim twee uur durende rit rijdt de tram een vaste route door de binnenstad van Den Haag en brengt u langs bijzondere Haagse bezienswaardigheden, waaronder de Lange Voorhout, de Hofvijver, het monumentale station Den Haag Holland Spoor en het statige Statenkwartier naar Scheveningen.  Wordt ontvangen met een  feestelijk aperitief en huisgemaakt brood en geniet vervolgens van een voortreffelijk vijfgangendiner met bijpassend wijnarrangement geserveerd. Executive Chefkok Pierre Wind is culinair eindverantwoordelijk, wat garant staat voor een hoogstaande en creatieve culinaire ervaring. De tram is exclusief af te huren en hierdoor een unieke entourage voor een besloten dinner, een business borrel of een feestelijke, culinaire receptie. Van Galen: “Tramrestaurant Hoftrammm is dé ideale locatie voor uw evenement, omdat het uw evenement een extra dimensie geeft. De combinatie van een diner in een rijdende tram is uniek, inspirerend en verassend. Een belevenis die lang bijblijft!”