Discover the finest spaces
Delen

Femke Terra (TerraPaviljoen): ‘Mensen reageren nog steeds verbaasd op het dakterras’

Deze week laat Femke Terra, eigenaar van de bijzondere mobiele evenementenlocatie TerraPaviljoen van zich horen. Het TerraPaviljoen is een innovatieve en mobiele locatie voor feesten, partijen en zakelijke events. Het is een mobiele glazen locatie van 100 vierkante meter, en is uitgerust met een dakterras, open haard, toiletten, audiovisuele presentatiemogelijkheden en een volledige bar.

Femke kwam drie jaar geleden op het idee van een ‘mobiele dinertafel-aan-huis’. “Ik wilde hiervoor een vrachtwagen doormidden zagen, en de bovenkant van glas maken. Zo kon je een sfeervol etentje hebben en reed de rommel daarna letterlijk je straat uit. De opmerking ‘Moeten al die mensen dan bij mij naar het toilet?’, was de eerste stap naar het zoeken van nog meer ruimte mogelijkheden. En met meer ruimte kwam ook meer techniek: water, elektriciteit, toiletten, een haard. En als je dan los gaat, moet je ook goed los gaan.”

“Het dak gaat omhoog, de vloer naar beneden en vervolgens komt de pui omhoog. Tot slot worden het dakterras en de trappen uitgeklapt. Dit alles gaat met een afstandbediening, die eruit ziet als een gsm ten tijde van Miami Vice.”

Dat ziet er mooi uit, maar hoe werkt het TerraPaviljoen eigenlijk?

“TerraPaviljoen is mobiel doordat het paviljoen op een oplegger is gebouwd. Een truck plaatst het paviljoen (13 x 2,55 m) op elke gewenste locatie, waarna de truck en de oplegger zijwaarts weg kunnen en de basis zich uitklapt. Hier heb ik een filmpje, dan zie je hoe dat gaat…”

“Eerst gaat het dak omhoog, dan de vloer naar beneden en vervolgens komt de pui omhoog. Tot slot worden het dakterras en de trappen uitgeklapt. Dit alles gaat met een afstandbediening, die eruit ziet als een gsm ten tijde van Miami Vice.”

Vertel eens hoe je aan eraan komt?

“Vanaf de tekentafel heeft het al met al drie jaar geduurd eer TerraPaviljoen er werkelijk was. Met name het zoeken naar financiering had nogal wat voeten in de aarde. De lancering vond afgelopen december plaats op de Masters of LXRY. Pas halverwege vorig jaar kon ik een ‘gogeven voor de bouw, kort daarop zei ik de LXRY toe dat ik in december bij hun kon staan. Er werd me toen een paar keer gevraagd: Is ‘ie dan klaar? Ik zei: Ja, tuurlijk! Op 7 december s avonds  was het paviljoen klaar, op 8 december moest het paviljoen in de RAI zijn. Die vroege ochtend van 8 december stond ik alleen op een viaduct, met tranen in mijn ogen toen ik dat enorme zwarte gevaarte met ‘TerraPaviljoen’ erop onder me door zag gaan. Het was enorm koud, met een ijzige wind, vandaar ook tranen. Hahaha, gelukkig stond ik daar alleen.”

Wat maakt dit nou anders dan een tent?

“Het is eigenlijk niet te vergelijken met een tent. Het is als appels met peren vergelijken. Maar okee: Luxe! Alles wat je nodig hebt, is direct aanwezig. Tot de mooie toiletten met mozaïekbetegeling aan toe. Zicht! Het paviljoen heeft rondom glazen puien, die ook open kunnen. Climate-control! Een warme locatie,  ook in de winter, maar dankzij de climate-control ook lekker koel te houden in de zomer. Snelheid! Het paviljoen is snel op te zetten met twee man in twee uur tijd.”

 

“Die vroege ochtend stond ik alleen op een viaduct, met tranen in mijn ogen toen ik dat enorme zwarte gevaarte met ‘TerraPaviljoen’ erop onder me door zag gaan.”

Voor wat voor evenementen is de locatie geschikt?

“TerraPaviljoen kan worden ingehuurd voor recepties, brainstormsessies en vergaderingen, evenals VIP-room tijdens events, bruiloften, diners. Het is ook geschikt als tijdelijke galerieruimte, of voor modeshows – dan maken we een catwalk aan de wagen. Maar denk ook aan uitvaartdiensten, standruimte of als chique basis voor bouwputten bij vastgoedprojecten. Er past zelfs een auto op een draaischijf in! TerraPaviljoen is multifunctioneel en kan worden aangepast aan bijna elke gewenste situatie en locatie in zowel binnen- als buitenland.”

Wat weet niemand van het TerraPaviljoen?

“Privé gezien? Dat ik er slapeloze nachten van kan hebben.  Met name over stomme dingen als: stel dat ze op een locatie opeens een te laag doorgangspoortje hebben neergezet? Meestal is dit poortje alleen s nachts een issue, want als het licht wordt, is dit gevoel weer verdwenen. Technisch gezien? Dat je als klant de keuze kan maken  op welke hoogte je het paviljoen wilt hebben. Het paviljoen kan dankzij een hydraulisch systeem op de grond geplaatst, maar ook verhoogd worden tot 60 cm of 120 cm hoog. Daarnaast reageren mensen nog steeds verbaasd op het dakterras.”

 

“Het paviljoen kan dankzij een hydraulisch systeem op de grond geplaatst, maar ook verhoogd worden tot 60 cm of 120 cm hoog.”

Wat is het meest bijzondere evenement dat je met het TerraPaviljoen hebt meegemaakt?

“Terra Paviljoen staat in juni in het Koning Boudewijn Stadion te Brussel voor een grote groep ondernemers. Ze krijgen een heerlijk diner in het paviljoen en mogen vooraf allemaal even een balletje schieten op een keeper van De Rode Duivels. Degene die raak schiet wint een fles champagne. Ik zou dat ook graag eens doen in een voetbalstadion in Nederland, maar dan met Hans van Breukelen in het doel. Dus, mensen! Wie zich geroepen voelt, mail me….”

Waar haal je de inspiratie vandaan?

“Ze noemen me een stuiterbal en mijn stuitergehalte kent geen limiet. Zo ook mijn fantasie. Iets waar ik helemaal weg van ben is Dinner in the sky. Je wordt dan met een complete diner-setting-stellage en chefkok de lucht in gehesen. Een paar jaar terug was het nog niet zo bekend, maar inmiddels gaat het de wereld over. Ze hangen er hele piano’s naast voor concerten. Zoiets inspireert mij nou, het is out of the box. ‘Kan niet’ bestaat niet.”

 

Wat is jouw droomevenement?

“Met het TerraPaviljoen naar de Balearen. Daar voor een select gezelschap een diner verzorgen, gevolgd door een mooie film op een bioscoopdoek in de buitenlucht. Italië mag ook, of Zuid-Frankrijk. Money no issue.”

Wat is de slechtste ervaring die je ooit met een opdrachtgever hebt meegemaakt?

“Ik heb gelukkig nog geen echte slechte ervaringen meegemaakt. Tenminste, op de man na die mij vroeg na een kennismakingsgesprek: “Wat kost die hut eigenlijk?” Dat kwam niet echt lekker bij me binnen.  Hahaha, ik word er nog steeds mee gepest door mensen die me goed kennen.”

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.