Discover the finest spaces
Delen

5 Bijzondere Congreslocaties in de Regio Rotterdam

Rotterdam ontwikkelt zich in razend tempo tot een bruisende wereldstad, vol bijzondere architectuur en vernieuwende concepten. Met een overweldigend en alsmaar ruimer wordend aanbod aan unieke locaties, hotels en restaurants is Rotterdam de perfecte bestemming voor jouw congres. Maar zo’n breed aanbod maakt het er niet makkelijker op om de ideale locatie te kiezen. Om je te helpen kiezen bezochten wij 5 inspirerende congreslocaties in de regio Rotterdam!

Innovatiekracht ligt net onder Rotterdam, in Spijkenisse, en is een van de meest innovatieve en verrassende locaties van Nederland, met een fantastisch verhaal. Het pand is ontworpen en eigenhandig gebouwd door het bevlogen team van Green.DNA. Het duurzame gebouw verrijst letterlijk uit de grond op een groene landtong, omringd door 4 hectare aan bloemenweide (ideaal voor buitenevents!), met uitzicht op het Rotterdamse Havengebied. Binnen is Innovatiekracht modern en industrieel en is er alle ruimte voor congressen, met een grote plenaire zaal (theateropstelling tot 375 personen) en zes subzalen. Innovatiekracht maakt je event onvergetelijk, ook dankzij het indrukwekkende projectiescherm van 100 m2!

RDM Congrescentrum en Onderzeebootloods zijn als congreslocaties karakteristiek voor de ongekende mogelijkheden in de havenstad. Het monumentale terrein van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij werd ontwikkeld tot een unieke locatie. RDM Congrescentrum neemt je terug naar de glorietijd van de Rotterdamse scheepbouw; met statige ruimten, marmeren tegels en gouden kandelaren. Het geeft een fraai contrast met de indrukwekkende industriële Onderzeebootloods, waar vroeger immense onderzeeërs van de helling rolden. Door de nieuwe glazen pui zie je hoe schepen de haven binnenvaren. De locatie werd onlangs voorzien van een uitgebreide licht- en geluidsinstallatie, waardoor de opstartkosten voor grote events aanzienlijk zijn gereduceerd.

In een artikel over congreslocaties in Rotterdam mag één locatie niet ontbreken: Rotterdam Ahoy. Of je hier nou bent geweest voor een concert in de grote indoorarena, of voor een zakelijke bijeenkomst; iedereen heeft wel een herinnering aan deze locatie. Maar Ahoy heeft veel meer te bieden dan je denkt. De Beurs- en Evenementenhallen bijvoorbeeld, met maar liefst 30.000 m2 oppervlakte. Vanaf 2020 beschikt Ahoy over een gloednieuw Convention Centre, met het grootste auditorium van Nederland, 35 subzalen en een indrukwekkende Expo Foyer met prachtig uitzicht over Rotterdam. Naast Ahoy komt een hotel, dus ideaal om je gasten onder te brengen!

Het Wereldmuseum is een van de meest iconische van alle Rotterdamse locaties. Het schitterende pand in het statige Scheepsvaartkwartier huisvest een beroemd museum, maar het is ook een bekende naam onder organisatoren van congressen en evenementen. Op de eerste verdieping van het pand ligt namelijk de Balzaal, wat een van de meest bijzondere en stijlvolle ruimten is waar je ooit je congres hebt gehouden – inclusief een waanzinnig mooi uitzicht over de Maas en de Kop van Zuid. Met de naastgelegen Salon en een moderne meeting room op de vierde etage, is Het Wereldmuseum flexibeler dan je zou denken!

Ben je op zoek naar een volledig uitgeruste congreslocatie, maar met een andere uitstraling dan een congrescentrum? Een mooie en sfeervolle locatie vinden we in het centrum van Schiedam, op een steenworp afstand van Rotterdam: Theater aan de Schie. Deze theaterlocatie heeft een fraaie theaterzaal met ruim 700 zitplaatsen. Maar ook de foyer is zeer geschikt voor zakelijke events. Met het opvallende houten interieur geeft het een warm en huiselijk gevoel, in een ruimte van ruim 1000 m2. Of breid uit naar het dichtbijgelegen Wennekerpand, met diverse zalen in een voormalige jeneverdistilleerderij!

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer bijzondere congreslocaties in Rotterdam. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.