Discover the finest spaces
Delen

Rotterdam Ahoy Convention Centre opent in 2020

Rotterdam Ahoy Convention Centre opent in 2020 haar deuren. Voor het nieuwe congrescentrum van de Rotterdamse evenementenaccommodatie wordt een nieuw gebouw gerealiseerd. In dit gebouw komt het grootste auditorium van Nederland, wat tegelijk functioneert als muziekzaal en extra beurshal.

Het nieuwe congrescentrum bestaat uit 35 subzalen en een grote zaal. De grote zaal, het RTM Stage, wordt het grootste auditorium van Nederland. Deze zaal is tevens ook een muziekzaal voor 7000 personen en een extra beurshal. De verwachting was het centrum eind 2019 te openen, dit wordt eind 2020. De bouw van het auditorium vraagt op extra verdieping en uitwerking, waardoor de opening een jaar verschuift. Peter van der Veer, Directeur Rotterdam Ahoy: “In een uniek ontwerp als dit is het van essentieel belang dat elk detail tot in de puntjes is doordacht voordat er een heipaal de grond in kan. We nemen liever nu wat extra tijd, zodat we straks vol trots onze nieuwe aanwinst kunnen presenteren. Bovendien blijft ‘de winkel’ geopend. We hebben een prachtige, drukke evenementenagenda; hier moet door de bouwcombinatie continu omheen gewerkt worden.”

Renovatie en nieuwbouw

De nieuwbouw van het congrescentrum volgt op de renovatie van vijf beurs- en evenementenhallen aan de westzijde van Ahoy. De huidige vloeroppervlakte wordt efficiënter benut, waardoor de beursoppervlakte toeneemt. Daarnaast is er tijdens de bouw veel aandacht voor klimaatbeheersing en ondergaan de hallen upgrades. De eerste vier hallen zijn komende zomer grotendeels gereed en in 2018 zijn alle hallen volledig klaar.

Hart van Zuid

De renovatie van de hallen en de komst van het congrescentrum maken onderdeel uit van de grootschalige gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Dit project heeft als doel een nieuw bruisend stadscentrum te creëren in Rotterdam-Zuid. De transformatie zal voor Rotterdam meer kwaliteit leveren, meer werkgelegenheid creëren en betere faciliteiten bieden. In het nieuwe Hart van Zuid zullen bewoners, bezoekers en ondernemers zich helemaal thuis voelen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.