World Forum The Hague

Toonaangevende congreslocatie vol karakter

Het is één van de oudste congreslocaties van het land, en is na bijna vijftig jaar nog altijd toonaangevend: World Forum The Hague blijft zich voortdurend ontwikkelen. Gastvrij en professioneel, trendy én duurzaam; een compacte venue met het grootste auditorium van Nederland, die met haar onuitputtelijke mogelijkheden en persoonlijke betrokkenheid een ambiance creëert waar de nationale- en internationale bezoeker welkom is. Niet voor niets heeft World Forum de slogan: ‘Hosting the World’.

World Forum The Hague staat er vandaag de dag mooier bij dan ooit tevoren. De nieuwe entree en expo springen eruit op het Churchillplein, achter de fier wapperende vlaggen van alle VN-landen. Op dit wereldpodium, naast gebouwen van Europol en het Joegoslaviëtribunaal, voelt World Forum zich thuis: de afgelopen jaren ontwikkelde de locatie zich als specialist in safety en security, met vele toonaangevende internationale events op dit gebied. Tijdens events als de Nuclear Security Summit, de Future Force Conference en de Global Conference on Cyberspace zijn in de hele wereld de ogen gericht op World Forum.

World Forum The Hague
Met het 20 meter hoge plafond, het bijzondere boogvormige balkon en de tolkencabines langs de zijkant als loges in een operazaal is het auditorium van World Forum een imposant gezicht.

World Forum The Hague

We komen World Forum binnen via de entree, bij de in 2015 nieuw gebouwde Expo Foyer. Deze transparante uitbouw zorgt voor in totaal maar liefst 12.000 vierkante meter exporuimte en grenst direct aan het voorplein. Mooi is hoe het keramische kunstwerk van Karel Appel, dat zich eerst op de buitenmuur naast de ingang bevond, nu bijna vanzelfsprekend onderdeel uitmaakt van deze nieuwe ruimte. Hoge ramen geven de Expo en de entree van de locatie een open en heldere sfeer, maar maken het ook mogelijk om de locatie met bestickering volledig te branden voor je event.

Wat bij een rondgang door World Forum meteen opvalt, is dat het gebouw ondanks de grootte – met maar liefst 35 break-out ruimtes, het indrukwekkende auditorium met plaats voor 2.161 personen en de ruime expo toch verre van klein – overal compact en overzichtelijk aanvoelt. Hierdoor is World Forum niet alleen interessant voor grote evenementen tot 5000 bezoekers, maar voelt het ook niet te groot om een zakelijke bijeenkomst een persoonlijk en intiem karakter te geven. Ook handig voor een organisator en haar bezoekers: bovenop World Forum bevindt zich een hotel met ruim 200 kamers, en in de directe omgeving bevinden zich nog ruim 500 hotelkamers.

Karakteristieke venue

De ruimtes in World Forum liggen verspreid over vier verdiepingen, die allemaal gecentreerd zijn rondom het Atrium. Deze hoge en open ruimte is het middelpunt van de twee bovenste verdiepingen, overgoten met daglicht door de dakramen. Met een opvallend kunstwerk van een grote wereldbol is het Atrium een fraai herkenningspunt in de locatie.

De fraaie architectuur maakt World Forum tot een karakteristieke venue, die nooit overkomt als een standaard congreslocatie. Iedere verdieping heeft wel een bijzondere eyecatcher die er echt uitspringt en je bijblijft. Neem het schitterende auditorium, de King Willem Alexander: met het 20 meter hoge plafond, het bijzondere boogvormige balkon en de tolkencabines langs de zijkant als loges in een operazaal is deze ruimte een imposant gezicht. Of kijk naar de Atlantic: de enorme ballroom van 2500 vierkante meter. Deze is geschikt als beursvloer, maar richt de ruimte in met lange tafels en je hebt een ongelooflijk mooie setting voor grootse diners.

World Forum The Hague
Het Atrium is het middelpunt van de twee bovenste verdiepingen, overgoten met daglicht door de dakramen. Met een opvallend kunstwerk van een grote wereldbol is dit een fraai herkenningspunt in de locatie.

Persoonlijke benadering

Indrukwekkend is hoe World Forum het voor elkaar krijgt om in zo’n grootse locatie een persoonlijk en warm gevoel te brengen. Dat komt deels door de fijne routing in het gebouw – met de zalen afhankelijk van de verdieping waarop je je bevindt vernoemd naar oceanen, continenten, rivieren of gebergtes – maar vooral ook door de persoonlijke benadering van het events team. Met tientallen jaren ervaring en veel toewijding streven zij ernaar om verwachtingen te overtreffen, door te verbinden, verrijken en ontzorgen. Hoe mooi is het – om een voorbeeld te noemen – dat er bij iedere meeting een koffer klaarstaat met pennen en markers, maar ook met een nieuwe panty?

World Forum The Hague beschikt naast haar mooie en multifunctionele zalen over 50 jaar geschiedenis; dat is jarenlange ervaring met hele kleine, intieme meetings tot grootse internationale evenementen. Die geschiedenis is voelbaar en geeft de locatie karakter. Het toegewijde team, de expertise in safety en security en de recente vernieuwingen zorgen dat World Forum nog altijd vooroploopt en toonaangevende events ontvangt.