Discover the finest spaces
Delen

World Forum neemt grote stap in duurzaamheid

Het Haagse World Forum is vanaf nu officieel aangesloten op de Haagse stadsverwarming. Daarmee beschikt de congres- en evenementenlocatie over een duurzamere energievoorziening. Diverse gebouwen in de omgeving, zoals het Gemeentemuseum en het gebouw van OPCW, profiteren mee van deze investering.

Duurzame stap
In opdracht van de gemeente, die sinds 2013 eigenaar is van het complex, wordt het World Forum op dit moment gerenoveerd. De gemeenteraad heeft daarbij als voorwaarde gesteld dat geïnvesteerd moet worden in een duurzamere energievoorziening. Met de aansluiting op het Haagse stadsverwarmingsnet wordt een belangrijke stap in de juiste richting gezet. “Een mijlpaal in onze lange termijn strategie om alle facetten van bedrijfsvoering aan ons MVO beleid te onderwerpen”, aldus Michiel Middendorf, General Manager World Forum.

“Een mijlpaal in onze lange termijn strategie om alle facetten van bedrijfsvoering aan ons MVO beleid te onderwerpen.”

 

Stadsverwarming
Tot voor kort maakten het World Forum en de omliggende gebouwen gebruik van een zelfstandig warmtenet op basis van een gasgestookt warmte-krachtstation. Dit systeem was aan vervanging toe. De gemeente heeft ervoor gekozen om samen met energiebedrijf Eneco te investeren in een koppeling met de bestaande stadsverwarming. Die wordt van warmte voorzien vanuit de energiecentrale aan het De Constant Rebecqueplein.

100.000 nieuwe aansluitingen
De uitbreiding van het warmtenet biedt de mogelijkheid om in de toekomst meer bedrijven en particulieren van betaalbare en betrouwbare stadsverwarming te voorzien. De gemeente Den Haag wil zo op termijn 100.000 nieuwe aansluitingen realiseren. De milieuwinst van het systeem kan vergroot worden als gebruik gemaakt wordt van lokale duurzame energie en restwarmte uit de industrie. Op dit moment onderzoekt de gemeente de mogelijkheden hiervoor.

Op de foto van links naar rechts: Michiel Middendorf (World Forum), Pieter Jan Witvliet (Eneco) en Karsten Klein (gemeente Den Haag) sluiten het World Forum aan op stadswarmte

[Fotograaf: Wilmar Dik]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.