Discover the finest spaces
Delen

Wat valt er te zien tijdens de Open Locatiedag?

Nog maar een week en dan is de Open Locatiedag – Online & hybride events! Inmiddels doen er al ruim 70 locaties mee aan deze online open dag voor livestream studio’s, die plaatsvindt op 11 maart. Maar wat kan je zoal verwachten van de locaties wanneer je meedoet? Wij spraken 4 locaties die midden in de voorbereidingen zitten.

CAPITAL C – Van de garage tot het dak

Capital C in Amsterdam sprong als een van de eerste locaties in ons land in op de online en hybride eventmarkt. De locatie biedt maar liefst tien studio’s, elk ingericht door een Nederlandse ontwerper, en de grootste studio boven op het dak onder een grote glazen koepel. Capital C deed vorig jaar ook al mee met de Open Locatiedag voor fysieke bijeenkomsten. Lisa Vergeer vertelt: “Dit was zo’n fijne en positieve ervaring! In één keer met zoveel deelnemers in contact komen en elkaar inspireren, ideeën uitwisselen en vooral van elkaar leren. Onze virtual studio staat nu 1 jaar op het dak en we ontwikkelen constant nieuwe online & hybride event concepten. Voor ons als locatie is het momenteel heel belangrijk om te weten: wat zijn de vragen vanuit opdrachtgevers en wat zijn de uitdagingen? We gaan hier de 11e graag over in gesprek met jullie, live vanuit onze virtual studio, om vervolgens samen het komende jaar mooie online en hybride events neer te zetten.”

Normaal gesproken faciliteert het team van Capital C opdrachtgevers die in de studio plaatsnemen; komende Open Locatiedag draaien ze de rollen even om. “Dan gaat ons eigen events team live vanuit de virtual studio! Thomas Zwart (Directeur), Nadine Wigger (Event manager) en ikzelf laten jullie al onze studio’s zien, onze best practices (en ook wat vooral niet te doen) en geven een uniek kijkje achter de schermen van de studio. We hebben allesbehalve stil gezeten en gaan graag met jullie in gesprek over onze nieuwste packages en producten. Bijvoorbeeld onze Building for a day in online en hybride vorm. Je neemt in feite ons hele pand over voor jouw onboarding of product launch en wordt al gaande geïnspireerd door alles wat Capital C te bieden heeft. We beginnen in de garage!”

INSPYRIUM – Spoedcursus: ‘hoe organiseer je een online event’

Inspyrium in Cuijk heeft in het afgelopen jaar veel ervaring opgedaan in online events. Deze groene venue, omringd door boomgaarden, heeft verschillende mogelijkheden voor online en hybride. Zo zijn er intieme plug & play concepten, maar is er ook alle ruimte om je creativiteit de vrije loop te laten gaan en een volwaardige tv-studio neer te zetten. Elize van den Berg: “Wij hebben het afgelopen jaar onwijs veel mogen leren en de opgedane kennis en ervaringen willen we nu graag delen met (potentiele) opdrachtgevers om hen meer feeling te geven in het online event landschap. Met onze inzichten hopen we dat de opdrachtgever met vertrouwen de stap van live naar online durft te zetten. We dragen graag een steentje bij om ervoor te zorgen dat hun online event een succes wordt!”

Inspyrium deelt tijdens de Open Locatiedag haar inzichten van het afgelopen jaar en benadert elke sessie als een spoedcursus in 20 minuten: ‘Hoe organiseer je een online event’. Elize: “Hoe creëer je beleving in een online omgeving? Wat zijn onze lievelingsplatformen en technische middelen? We geven antwoorden op al je vragen door een eerlijk kijkje te geven in onze tops én flops. Met het oog op de hybride en live events geven we je daarnaast een exclusieve preview van onze nieuwe daktuin!”

GOOILAND – Van intiem aan tafel tot show op het toneel

Gooiland in Hilversum biedt ongekend veel flexibiliteit. En dat is wel zo handig in een tijd als dit, waarin alles zo maar anders kan zijn. De locatie biedt naast een ruime foyer en een grote theaterzaal nog 15 sfeervolle ruimten die allemaal kunnen worden ingezet voor een online event. Romy Alberts van Gooiland: “Zodra de regelgeving het weer toelaat, kunnen we heel makkelijk en snel jouw online event opschalen tot een hybride – of zelfs volledige live evenement. Wij leggen jouw event vanuit elke hoek vast, in meerdere settings. Van intiem aan tafel tot een show op toneel. De techniek nemen wij volledig uit handen. Wat dacht je van een live Q&A of poll functie, waarbij je jouw online bezoekers direct betrekt bij het event?”

Tijdens de Open Locatiedag geeft Gooiland in twintig minuten tijd een mooie indruk van de studio’s. Romy: “Wij doen mee aan de Open Locatiedag omdat wij jullie graag op een enthousiaste, laagdrempelige en snelle manier willen laten kennis maken met de Livestream Studio van Gooiland. Bij ons is er ook in deze tijd digitaal ontzettend veel mogelijk. Stap binnen in onze professionele opnamestudio en laat je verrassen door de mogelijkheden. In een klein half uur krijg je een backstage kijkje in onze studio en beantwoorden we, samen met onze technische partner, al jouw vragen. Zo weet je direct wat er bij ons mogelijk is en wat je kunt verwachten.”

Meld je direct aan voor de Open Locatiedag bij Gooiland

KROMHOUTHAL – Ontdek de nieuwe studio

De Kromhouthal in Amsterdam-Noord heeft onlangs haar studio voor online en hybride events vernieuwd. De studio is nu nog beter ingericht om evenementen te streamen vanuit verschillende settings. Een talkshow, interview in de lounge, of greenscreen; alles is standaard aanwezig. Het is een erg gewilde studio voor online events, en daardoor kan het team van de locatie op de Open Locatiedag tot hun spijt niet vanuit de grote hal zelf streamen. Yvonne de Beus van de Kromhouthal: “Op donderdag 11 maart hebben wij een grote productie met meer dan 8 streams tegelijkertijd. Hierdoor kunnen wij helaas geen live tour geven op deze dag. Wel vertellen wij graag meer over de locatie, onze studio’s en alle ins & outs.”

Het team van de Kromhouthal zal tijdens de Open Locatiedag vanuit een andere plek de rondleiding verzorgen, maar zorgt uiteraard wel voor een goede video waarin alle aspecten en mogelijkheden aan bod komen. En ze staan klaar om live alle vragen te beantwoorden. Yvonne: “Wij vinden het super leuk om aan de Open Locatiedag mee te doen. En natuurlijk hopen wij jullie allemaal snel weer fysiek in onze locatie te kunnen ontvangen. Door de grote van de locatie kan dit natuurlijk op een heel veilige manier!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.