Inspyrium

Innovatieve groene locatie maakt duurzaamheid tastbaar

Soms kom je tijdens de zoektocht naar mooie venues langs een pareltje, die je het liefst meteen met iedereen wilt delen. Een plek die uniek is in zijn soort, waar mogelijkheden zijn die je nergens anders vindt. Waar events in je hoofd meteen tot leven komen. Het Inspyrium in Cuijk is zo’n locatie die je direct bij binnenkomst grijpt.

Wat maakt deze plek dan zo bijzonder? Los van de unieke daktuin en de combinatie van industriële looks in een groene omgeving, is dat het verhaal. Daarvoor gaan we even terug naar de oorsprong van de locatie, die in 2012 werd gebouwd als hoofdkantoor van Boomkwekerij Ebben. Dit familiebedrijf bestaat ruim 150 jaar en is met 750.000 bomen op de kwekerij een grote speler voor de realisatie van bijzondere groenprojecten. Om haar kennis en visie over groenbeleving en natuurontwikkeling te delen met (young) professionals uit de branche, werd bij het nieuwe hoofdkantoor een innovatief kenniscentrum aangebouwd.

Inspyrium

Natuurlijke entree

Wat begon als kenniscentrum voor de groenbranche, bleek al snel een inspirerende omgeving voor uiteenlopende zakelijke evenementen, congressen, beurzen en workshops. Want welke locatie heeft er nou standaard honderden bomen opgepot staan, die zonder enige moeite zijn in te zetten als decoratie van je event?

Direct bij aankomst bij het Inspyrium, vlakbij de snelweg maar toch mooi rustig gelegen te midden van de boomkwekerijen, word je begroet door groen. Het moderne gebouw gaat mooi in de omgeving op dankzij de natuurlijke bouwstenen en innovatieve gevelbegroeiing. Vanaf het ruime parkeerterrein, met plaats voor 1200 auto’s, komen we op een beklinkerd terras met bijzondere meerstammige bomen. De klinkers lopen door in de ontvangstruimte, waardoor deze ruimte op fraaie wijze bij het buitenterrein wordt betrokken. Natuurlijk kan dit gevoel versterkt worden door een groene loper van écht gras voor je gasten uit te leggen.

Industrieel én warm

De ontvangstruimte (ook wel Auditorium) is een mooie open ruimte met een industrieel tintje, door de toepassing van duurzame, robuuste materialen als hout en staal. Tegelijkertijd geven de bakstenen en de met red cederhout betimmerde wanden en plafond het geheel een natuurlijke en warme sfeer. Het Auditorium is bij uitstek geschikt als ruimte voor kleinere events tot ongeveer 200 personen, maar ook als ontvangstruimte voor de naastgelegen grote Evenementenhal.

Net als het Auditorium is de Evenementenhal voorzien van alle basisvoorzieningen, en kan het volledig naar wens worden ingericht. De hal heeft een stoere industriële uitstraling, met ook hier de typerende warme houten wandbekleding. Leuk detail zijn de omgekeerde bloempotten aan het hoge plafond, die dienen als grote lampenkappen.

3000 personen

Is de Evenementenhal nog niet groot genoeg, of moet het nog robuuster? Naast de Evenementenhal vinden we drie industriële hallen van de boomkwekerij, waar bomen die bestemd zijn voor export naar een ander klimaat kunnen wennen aan hun toekomstige leefomgeving. Deze hallen met een totaaloppervlak van 5.700 vierkante meter zijn van mei tot en met oktober beschikbaar voor het organiseren van duurzame events voor groepen tot 3000 personen.

We sluiten onze tour af op grote hoogte, in het Penthouse en de daktuinen. Dankzij het prachtige uitzicht over de omgeving leent het Penthouse zich perfect voor een informele bijeenkomst voor groepen tot 80 personen, of voor een bourgondische barbecue. Rondom het Penthouse ligt een zonovergoten dakterras dat toegankelijk is via drie schuifpuien. Vanaf het dakterras geeft een loopbrug toegang tot de eetbare daktuin.

Weelderige daktuin

Vanaf het Penthouse steken we over naar het dak van de Evenementenhal, waarop een prachtige tuin is aangelegd. Het dak is weelderig begroeid met fruitbomen, kruidenplanten en kleurrijke bloemen. Te midden van al dat groen is een mooi terras aangelegd, vanwaar smalle grintpaadjes leiden naar kleinere open plaatsen. Het is een paradijselijke plek om in ontspannen setting te genieten van het uitzicht over het Cuijkse landschap en van het biologisch geteelde fruit. Je gasten plukken een appel zo uit de boom en een cocktailshaker mixt de lekkerste drankjes met verse kruiden. Na zonsondergang zorgen honderden lichtjes voor een inspirerende groene beleving.

Tastbare duurzaamheid

Het Inspyrium is een indrukwekkende locatie voor ieder bedrijf dat een duurzaam statement wil maken naar medewerkers of relaties. De locatie is groener dan groen, maar het is vooral de wisselwerking tussen kwekerij en evenementenlocatie die unieke mogelijkheden biedt. Dankzij de groene decoratie in en rondom de locatie maakt het Inspyrium duurzaamheid tastbaar!