Discover the finest spaces
Delen

Zeven private dining locaties in Amsterdam voor een onvergetelijke avond

Ben je op zoek naar een fantastische private dining locatie in Amsterdam? In de stad en regio zijn vele bijzondere restaurants en verrassende locaties voor een privé diner te vinden. Wat dacht je van dineren op een landgoed of een exclusieve avond in een museumzaal? Toch is het niet altijd makkelijk om de juiste plek te vinden voor jouw groep. Wil je relaties fêteren op een uitbundig diner in een exclusieve setting? De locatie maakt de sfeer. Wij bezochten zeven van de mooiste private dining locaties in Amsterdam! 

KONINKLIJK INSTITUUT VOOR DE TROPEN

Het monumentale pand van het Koninklijk Instituut voor de Tropen is een echte eyecatcher! Je vindt hier een bijzondere mix van geschiedenis in combinatie met moderne functionaliteiten. De locatie heeft meerdere ruimtes die geschikt zijn voor het organiseren van een uniek diner voor 30 tot 280 gasten. Dit is mogelijk in onder andere de Raadzaal waar je symbolisch gezelschap hebt, de Marmerenhal die iedereen verwondert met zijn twaalf verschillende soorten (zeldzame) marmer uit Toscane, en Café de Tropen die monumentale details met moderne inrichting combineert. Bij mooi weer kan je samen proosten in de groene binnentuin die aan het Oosterpark grenst. Kortom, KIT is een enorm veelzijdige locatie waar je eens geweest wil zijn!

HOOGTIJ

Over bijzondere locaties gesproken! In deze hoogste hotspot van Amsterdam komen natuur, cultuur en events samen. Hoogtij huist in een natuurlijke glazen kas op een imposant dakterras vol noorderlicht en met een spectaculair uitzicht over ‘t IJ en de skyline van de stad. De verschillende ruimten bieden een goede plek voor private dining, waarbij de glazen kas natuurlijk het meest sensationeel is. Tijdens het eten geniet je van het uitzicht, de met precisie bereide gerechten en het gezelschap van jouw gasten. Bij mooi weer kan de schuifdeur open naar het grote dakterras om ook vanaf daar te genieten van een geslaagde avond.

HARD ROCK HOTEL AMSTERDAM AMERICAN

Bij een borrel of diner in het Hard Rock Hotel Amsterdam American, het bekende Art Nouveau hotel in hartje centrum, denk je waarschijnlijk al snel aan het beroemde Café of Bar Americain. Maar het hotel biedt een andere verscholen parel. De private bar Mata Hide Away is misschien wel de grootste verrassing van Hard Rock Hotel Amsterdam American. Deze luxe bar is voor de inrichting geïnspireerd door de Marokkaanse ‘Marrakesh Express, in schitterende warme Arabische sferen. Een zaal met een verhaal én een perfecte ruimte voor intiem en luxe private dining!

PLLEK

Op een steenworp afstand van Amsterdam Centraal vind je Pllek. Een industriële locatie, met uitzicht over ‘t IJ en een privéstrand. Voor een rauwere private dining ervaring neem je contact op met deze venue. Het personeel ontvangt je met een warm hart en je vindt er het grootste groene restaurant van Amsterdam. De locatie is duurzaam en kookt voor 75% vegetarisch. Naast een walking dinner en shared dining is er een eigen bar of cocktailbar mogelijk én een dj-set. Daarmee kunnen de voeten aan het einde van de avond van de vloer.

ROSARIUM

Rosarium is een karaktervolle private dining locatie in de bosrijke omgeving van het Amstelpark, het mooiste en kleurrijkste park van de hoofdstad. Zeker in deze tijd van het jaar is het genieten van het alom aanwezige groen. Neem voor een uitgebreide zakenlunch of voor een intiem diner plaats in één van de stijlvolle zalen met uitzicht op het park. Bij mooi weer sta je via openslaande deuren zo op je eigen privé-terras, midden in het groen. Groepen van groot tot klein genieten bij Rosarium in alle rust van de vertrouwelijke sfeer, persoonlijke benadering en de verfijnde culinaire verzorging!

SUPPERCLUB

Sinds kort hoort ze bij het overkoepelende merk SUPPER. De Supperclub in het centrum van onze hoofdstad is een iconische locatie voor jong en oud. Het Nederlandse concept weet zich op de kaart te zetten als eigen merk. Supperclub heeft haar eigen in-house catering. De professionele chefs en het creatieve team denkt graag met je mee over een onvergetelijk private dining event in Amsterdam. Met behulp van de 260 graden beamers transformeer jij de zaal tot jouw eigen canvas en bedank je jouw collega’s voor hun harde werk. Of vertoon je een toffe bedrijfsfilm om het diner een extra dimensie te geven!

TOBACCO THEATER

TOBACCO is een pareltje in de culturele hoofdstraat van Amsterdam. Een indrukwekkende evenementenlocatie met tien eigenwijze zalen. Het is industrieel, fris en stoer. De liefde voor elk detail en de historie spatten van de muren. Private dining kan ook in de voormalige tabaksfabriek. Voor groepen vanaf 100 personen gaan de chefs aan de slag om een waanzinnig diner voor jou op tafel te zetten. Je ervaart hier een avond om nooit te vergeten. En wat ook nog fijn is, TOBACCO Theater ligt op loopafstand van Amsterdam Centraal, de metro of de tram. Jouw gasten hoeven dus niet met de auto te komen!

Meer private dining locaties in Amsterdam

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer private dining locaties in Amsterdam. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere private dining locaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.