Rosarium

Al decennialang een stabiele factor in locatieland

This post is also available in: English (Engels)

In het Amstelpark en aan de rand van de Zuidas ligt Rosarium, een evenementenlocatie die al decennialang een begrip is op het gebied van evenementen voor met name de zakelijke markt. Hoe Rosarium al zo lang meedraait? Door in een continu veranderende markt gewoon goed te zijn, te blijven, en altijd te blijven innoveren. GreaterVenues gaat op onderzoek uit bij deze vaste waarde in de Amsterdamse locatiemarkt.

Je hoeft geen eventexpert te zijn om te begrijpen dat de ligging van een locatie ook voor evenementen van grote waarde is. En wie richting Rosarium gaat, langs de megacorporaties aan de Zuidas, langs de grote hotels en talloze startups, ziet al snel genoeg dat de markt die Rosarium bedient in feite in de achtertuin ligt. Dat het dan ook nog eens middenin het populaire Amstelpark is, omringd wordt door groen, ruime parkeergelegenheid heeft en goed bereikbaar is met het openbaar vervoer; dat zorgt dat je als event venue goud in handen hebt.

Rosarium Amsterdam
Foto: Rosarium

Kwaliteit

Eigenaar Maarten van Eembergen beaamt dat de locatie heeft bijgedragen aan de lange levensduur van Rosarium, maar stelt dat een goede ligging alleen niet genoeg is. “Natuurlijk, we zitten hier op een fantastische locatie. Maar dan ben je er nog niet. Ik denk dat wij vooral al zolang meedraaien omdat we een stabiele factor zijn in een continu veranderende markt. We zien evenementenlocaties de meest gekke dingen doen om relevant te blijven, met soms carnavaleske acties. Maar een succesvol event is wat ons betreft geen circus. Wij zetten in op de lange termijn door ‘gewoon goed’ te zijn.”

In ieder geval blijkt uit de lange levensduur van Rosarium dat dat voor hen werkt. Maar wat houdt het precies in? Waarschijnlijk begint dat met het hoge segment waarin Rosarium werkt. Events bij deze evenementenlocatie zijn daarom doorgaans niet overdreven flashy, daar zitten hun gasten – meestal uit de IT, de financiële sector of de medische/wetenschappelijke wereld – niet op te wachten. Ze hebben behoefte aan kwaliteit, uitstekende faciliteiten en een zekere mate van discretie.

Parklounge & Parker’s Winebar & Restaurant

Om in die behoeften te voorzien stap je direct na binnenkomst bij Rosarium de Parklounge in. Recent gerenoveerd biedt deze ruimte gelijk alle bovengenoemde wensen van de klanten: het is luxe, doet chic aan maar is tegelijkertijd niet over the top. Een halfronde, open stellage die reikt tot het plafond is goed gevuld met mooie flessen wijn. Een sommelier in strak pak ontbreekt uiteraard niet. De Parklounge is de perfecte plek om gasten te ontvangen en gelijk goede wijn en sfeer te laten proeven.

Tegenover de Parklounge ligt de wijnbar en het exclusieve restaurant Parker’s dat in feite bestaat uit twee delen. Een kleiner, afgesloten deel is het restaurant dat los van de evenementenlocatie staat en voor iedereen toegankelijk is voor uitstekend eten. Het grotere gedeelte, genaamd de Winebar, wordt wel gebruikt voor events en kan ingezet worden voor recepties of een diner. Het mooie is dat Rosarium een eigen keukenbrigade heeft die zowel het eten voor het restaurant als de catering voor events verzorgt. En als je voor kwaliteit gaat, dan is eigen keukenpersoneel dat op het hoogste niveau kookt een slimme manier om continuïteit in F&B als basis van je locatie te garanderen. De chefs kunnen bovendien in overleg met opdrachtgevers passende menu’s samenstellen die geheel naar wens kunnen worden ingevuld.

Rosarium Amsterdam
Bij Parker's kun je terecht voor uitstekend eten.

Evenementenruimtes

Vanuit de publieke ruimtes (de Parklounge, de Winebar en restaurant Parker’s) gaan gasten na de receptie door naar één van de vele ruimtes voor events. Dat zijn er in totaal tien (!). Maarten: “Wij signaleren een grote behoefte in de markt: break-out rooms om events op te delen, in plaats van uitsluitend plenaire ruimtes. Rosarium is eigenlijk een aaneenschakeling van break-out rooms, die je gecombineerd of los van elkaar kunt inzetten, afhankelijk van de behoefte van de opdrachtgever.”

Inderdaad zit achter de Wijnbar een soort ‘evenementenstraat’: een gang met aan beide zijden vier deuren die toegang bieden tot de evenementenruimtes erachter. Door tussen de ruimtes schakelbare wanden te verplaatsen, kunnen ze ook gecombineerd worden. Op die manier kunnen opdrachtgevers, in overleg met het creatieve team van Rosarium, zelf kijken naar wat het best past voor hun event.

Naast elke deur hangt een digitaal display waarop te zien is wat voor event er gaande is, maar het is ook geschikt om events te ‘branden’: je kunt het bedrijfslogo en nog veel meer erop weergeven. Het zijn het soort details waar het team van Rosarium extra aandacht aan geeft.

De stijl van de evenementenruimten is – net als de rest van het pand – chic, strak en modern. Neutrale kleuren zorgen voor een licht gevoel en alle ruimtes bieden uitzicht op het groene park of op het water dat het Amstelpark omringt. Je vindt hier geen afleidende opsmuk of overdadige franje, het is vooral bijzonder warm en stijlvol. De basisfaciliteiten zijn bovendien uitstekend. Maarten: “Overal hebben we goede AV-installaties, want licht en geluid zijn zo ontzettend belangrijk voor elk denkbaar evenement. Dit zijn de aspecten waar we nooit op kunnen bezuinigen om goed te blijven.”

Rosarium Amsterdam
De verschillende evenementenruimtes kunnen aan elkaar gekoppeld worden.

Team

Als we de laatste evenementenruimte binnenlopen is een deel van het team van Rosarium druk bezig een tafel te dekken. Met drie man staan ze gebogen over een tafel en schuiven hier en daar een vork of een mes een millimeter naar rechts. “De details moeten goed zijn. Alles moet kloppen. Dat is waar wij voor willen staan, en we hebben een fantastisch team dat daar echt gepassioneerd over is. We hebben inmiddels zo’n twintig man in dienst, van managers tot afwassers, en iedereen zet zich meer dan 150% in om elk event weer boven verwachting te presteren,” sluit Maarten af.

En zo kan het dus ook nog altijd. ‘Gewoon goed’ zijn, een luxe beleving bieden en zo van elk event een beleving maken. Het team van deze evenementenlocatie doet het al vele jaren, door een nuchtere visie op de evenementenbranche te houden en altijd voor topkwaliteit te gaan. Heb je behoefte aan hoge kwaliteit zonder al te veel gekkigheid voor je event, ga dan vooral eens langs bij Rosarium.

This post is also available in: English (Engels)