Discover the finest spaces
Delen

Laat je inspireren door deze 7 duurzame evenementenlocaties!

Wat is de impact van jouw events op het milieu? Het is een vraag die steeds meer event organisatoren bezig houdt. En doordat duurzaamheid tegenwoordig vaak hand-in-hand gaat met innovatieve oplossingen, worden groene events ook nog eens heel aantrekkelijk. Van circulair gebouwde locaties, duurzame catering tot locaties die zelfvoorzienend worden in de energiebehoefte, het voegt alleen maar toe aan de waarde van je event. Laat je inspireren door deze zeven duurzame evenementenlocaties!

CIRCL (Amsterdam)

Als je bedrijven wil aanzetten duurzamer te werken, dan moet je zelf het goede voorbeeld geven. Dat idee ligt ten grondslag aan evenementenlocatie Circl van ABN AMRO. De bank gelooft in de nieuwe, circulaire economie, waarin niks van wat we maken of gebruiken verloren gaat. Circl is een volledig circulair gebouwde locatie, gemaakt van hergebruikte én herbruikbare materialen. Het gebouw werd onder meer geïsoleerd met de vezels van ingezamelde jeans en voorzien van een lift die in bruikleen is van de fabrikant. Het resultaat is een living lab waarin wordt geëxperimenteerd met innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst.

VEERKRACHT (Klarenbeek)

Evenementenlocatie Veerkracht lijkt rechtstreeks uit de natuur te zijn ontsproten, met het dak dat uit het landschap verrijst en begroeid is met mossen, grassen en bloemen. Het pand werd eigenhandig ontworpen en gebouwd door de eigenaar, Sam Verwaijen van Green.DNA. Een uit noodzaak geboren oplossing toen de ambities groter waren dan het budget, maar nu het toonbeeld van veerkracht, innovatie en duurzaamheid. De locatie is innovatief in het gebruik van materialen: de indrukwekkende glaswand ligt op het noorden, wat zorgt voor een prachtig uitzicht en licht, maar ook dat er geen airconditioning nodig is. Een locatie die je moet ervaren!

THE GREEN TEMPLE @ THE CONSCIOUS CLUB (Amsterdam)

Er zijn maar weinig locaties waar je meeting of event echt volledig klimaatneutraal is. The Green Temple in The Conscious Club is de eerste in Amsterdam. Deze groene stadsoase is gevestigd in het pand van een oude chocoladefabriek aan de Lauriergracht, op duurzame wijze gerestaureerd en volledig ingericht met gerecyclede materialen. Een meeting hier is overigens niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je eigen gezondheid. Door de natuurlijke bouwmaterialen en de 18m² grote Green Wall van echte planten heb je hier een constante toevoer van verse zuurstof. Ideaal voor een energieke bijeenkomst!

WESTERGASFABRIEK (Amsterdam)

De Westergasfabriek wordt tot ver over onze landsgrenzen gebruikt als dé referentie voor duurzame herontwikkeling van industrieel en monumentaal erfgoed. En de oude Amsterdamse steenkoolgasfabriek wordt alleen maar duurzamer. Ondanks de beperkingen die de monumentale status geven aan duurzaam ondernemen, heeft de locatie de ambitie kenbaar gemaakt om in 2025 volledig klimaatneutraal te zijn. Met een waste transformer waarin het organische afval wordt verzameld en omgezet in groene energie, het eerste 100% elektrische hotel dat dit jaar op het terrein opende en deze zomer duizend nieuwe zonnepanelen op het dak van de Gashouder, komt die ambitie steeds dichterbij!

VRIJ IN CULEMBORG (Culemborg)

Midden in het groen op een voormalig fruitbedrijf ligt de groene locatie VRIJ in Culemborg. De prachtige oude boerderij, waarvan de oudste delen uit halverwege de 18e eeuw stammen, werd gerestaureerd en ingericht als meeting en eventlocatie. Niet alleen in de omgeving, maar ook in de locatie zelf komt het groene karakter terug. Een aardwarmte-installatie verkoelt en verwarmt het pand, en wordt op zijn beurt weer voorzien van energie door de zonnepanelen op het dak. Tijdens de lunch of diner wordt duurzaamheid hier ook nog eens tastbaar én proefbaar dankzij de biologische producten uit eigen moestuin.

INNOVATIEKRACHT (Spijkenisse)

Innovatiekracht is de jongere broer van Veerkracht van Green.DNA, maar staat in een compleet andere omgeving. De locatie ligt onder de rook van Rotterdam op een groene landtong. Het pand is innovatief, zelf ontworpen en eigenhandig gebouwd met unieke constructies en zorgvuldig gekozen materialen. Zo heeft Innovatiekracht de duurzaamste vloerbedekking (de kunst van het weglaten), zijn de kroonluchters gemaakt van 1000 melkflessen, wordt het afvalwater gezuiverd en het pand verwarmd met biomassa en gekoeld met water uit het kanaal. Wil jij je laten inspireren door thema’s als duurzaamheid, innovatie, ecologie, leiderschap, ondernemerschap en vitaliteit? Innovatiekracht belooft een originele, prikkelende bijeenkomst.

JOHAN CRUIJFF ARENA (Amsterdam)

Jaarlijks komen er miljoenen mensen over de vloer en toch heeft de Johan Cruijff ArenA nauwelijks impact op het milieu. Sinds 2015 is het stadion klimaatneutraal op het gebied van energie. De Johan Cruijff ArenA wekt een deel van de energie zelf op met zo’n 4200 zonnepanelen. Met slimme sensoren wordt onderhoud data gestuurd en energiegebruik zo laag mogelijk gehouden. Regenwater wordt opgevangen om de grasmat te besproeien en met restwarmte wordt het gras in de winter vorstvrij gehouden. Dat alles met een mooi doel: de ArenA wil in 2020 het meest innovatieve en duurzame stadion ter wereld te zijn!

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke locaties te vinden in ons land. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.