VRIJ in Culemborg

Exclusieve droomlocatie op groen landgoed

Als je de kans zou krijgen om een droomhuis te bouwen, op een groen landgoed, centraal in het land, hoe zou die eruit zien? VRIJ in Culemborg komt wel héél dicht bij het ideaalbeeld van GreaterVenues. Deze schitterende verbouwde boerderij staat op een voormalig fruitbedrijf, op een prachtige locatie aan de Lek in Culemborg, en is exclusief te huur voor jouw event. Met een warme, persoonlijke service en een huiselijke sfeer is een ding zeker: na je event in VRIJ in Culemborg zul je nog lang terug willen keren naar deze adembenemend mooie plek.

Er valt heel wat te genieten wanneer je Culemborg uitrijdt richting VRIJ. Je volgt een vrijwel verlaten landweg over een dijk; aan je ene hand het glinsterende water van de Lek, die zich een weg kronkelt door het landschap; aan de andere hand passeer je meerdere kleinschalige fruitbedrijven, sinds vele eeuwen gevestigd op de vruchtbare grond langs de rivier. VRIJ in Culemborg is gevestigd op de grond van een van deze bedrijven, die enkele jaren terug opnieuw werd ontwikkeld tot monumentaal landgoed. Het hoofdgebouw, de boerderij, werd van binnen volledig verbouwd tot een bijzondere evenementenlocatie.

Geen standaard boerderij

Hoe bijzonder VRIJ is, voel je meteen bij je aankomst op het landgoed, waar de sfeer van fruitbedrijf nog altijd hangt. Bij de parkeerplaats staan een aantal fruitbomen waaraan ten tijden van ons bezoek kleine rood-groene appeltjes bungelen. Onderweg naar de entree van VRIJ lopen we door een moestuin, vol felgekleurde bloemen, geurige kruiden en planten met groenten. Een deel is net geoogst en het resultaat ligt op stapeltjes langs het pad: reusachtige courgetten en pompoenen liggen te wachten om te worden verwerkt in een soep of salade. Niet zonder jaloezie constateren we dat de groep die na ons kwam heeft mogen smullen van soep van groenten uit eigen tuin.

Wanneer je de oude boerderij binnenstapt, staat je een flinke verrassing te wachten; VRIJ is namelijk allesbehalve een typische ‘vergaderboerderij’. De eigenaren van de locatie zijn jonge ondernemers met een uitgesproken smaak als het op interieurdesign aankomt. Voor VRIJ vroegen zij architectenbureau TANK (bekend van diverse toffe locaties als The Loft in de A’DAM Toren) om de oude boerderij om te toveren tot een stoere, eigentijdse venue. Het resultaat is een spectaculaire, eigentijdse mix van een open en licht – bijna industrieel – design, met de originele houten spanten die het geheel een warm, landelijk en huiselijk gevoel geven.

‘Originele houten spanten geven het geheel een warm, landelijk en huiselijk gevoel’

Mix van landelijk en modern

Ook de indeling van de locatie is een mix van traditioneel landelijk en modern. Zo is VRIJ opgedeeld in een voor- en achterhuis; maar door de oude hooizolders als vides met zithoeken te betrekken in de Deel krijgt die indeling een fris, speels karakter. De locatie bestaat zo uit vier ruimten: twee kleinere ruimten die geschikt zijn voor vergaderingen liggen in het voorhuis en de twee grotere ruimtes vinden we aan de achterkant, in de voormalige ‘deel’.

De Deel grenst aan het terras dat aan de achterkant van de locatie ligt en aan de moestuin. Deze voormalige koeienstal is verbouwd tot een sfeervolle en open ruimte die ideaal is voor ontvangsten of om de lunch op te dienen. De achterwand van de ruimte is ingericht als bar en keuken, zodat je hier live kunt meekijken terwijl de lunch of het diner wordt bereid. Zwevend in deze ruimte ‘hangt’ de bovenverdieping, met de doodeenvoudige naam ‘Boven de Deel’. Deze ruimte heeft een prachtig hoog oplopend plafond, met monumentale houten balken en een moderne glaswand. Die twee elementen versterken het gevoel van hoogte en geven de ruimte een open en licht karakter. Dat ruimtelijke gevoel, in combinatie met de aanwezige presentatiemogelijkheden maakt Boven de Deel ideaal als ruimte voor plenaire bijeenkomsten.

In het voorste gedeelte van VRIJ liggen ten slotte de twee vergaderruimten, de Voorkamer en de Zichtkamer. Deze zijn ideaal wanneer je meerdere ruimten nodig hebt om in kleine groepen uiteen te gaan, of wanneer je een wat intiemere ruimte zoekt voor een brainstorm. De Zichtkamer is ingericht als een gezellige woonkamer met een haard, en heeft door de ligging op de bovenverdieping een fraai uitzicht over de Lek en haar uiterwaarden. En het mooiste is dat je al deze verschillende plekken vrij kunt gebruiken tijdens je event, of je nou met een groep van twintig of honderd personen bent, en zo altijd een plek vindt waar jij je thuis voelt.

Groen en lokaal

VRIJ in Culemborg heeft schitterende ruimten voor je meetings en events, maar het is de combinatie met de persoonlijke en warme ontvangst, de exclusiviteit en de omgeving waardoor de locatie zoveel indruk maakt. VRIJ in Culemborg ligt niet alleen midden in het groen, de locatie is zelf ook groen. Met zonnepanelen worden het pand en de aardwarmte-installatie van energie voorzien. Voor de lunchgerechten worden zoveel mogelijk producten gebruikt die uit de directe omgeving komen. Met de biologische moestuin naast de deur leggen de groenten een minimale afstand af van de plant tot je bord. Dat je al op weg hiernaartoe de koeien ziet grazen die voor de kaas op je brood zorgen, draagt bij aan de beleving; of dat eigenares Moniek met een schaartje naar buiten loopt om verse munt te knippen, als je haar om een kopje muntthee vraagt.

En juist ook die service is een belangrijk onderdeel van de ‘VRIJ in Culemborg beleving’. De locatie heb je altijd exclusief voor jouw groep, zodat je de aandacht van gastvrouw Moniek of Linda met niemand hoeft te delen. En of je nou met twintig personen komt of met honderd, je wordt in de watten gelegd en hebt de gehele locatie met al haar ruimten voor jezelf.