Kasteel De Hooge Vuursche

Onvergetelijk mooie meeting- en eventlocatie in de bossen van Baarn

Het is één van de meest indrukwekkende plaatjes die we ooit tegenkwamen: de aanblik van Kasteel De Hooge Vuursche wanneer je het landgoed oprijdt. Wie door het smeedijzeren hek komt, wordt direct gegrepen door het prachtige uitzicht. Het kasteel gaat half verscholen achter een water spuitende fontein, omgeven door een waas van groen.

Kasteel De Hooge Vuursche ligt op een prachtig groen landgoed, in de uitgestrekte bossen tussen Hilversum en Baarn. Midden op het landgoed staat natuurlijk het Kasteel zelf, met het karakteristieke bordes vanwaar je een geweldig uitzicht hebt op de tuin, meerdere mooi gerenoveerde zalen voor presentaties, congressen en special events, en negentien hotelkamers. In het Koetshuis, dat achter een groepje bomen vlakbij het kasteel schuil gaat, huist bovendien een moderne vergaderlocatie met zes luxe zalen.

Kasteel De Hooge Vuursche

Een rondleiding over het terrein van Kasteel De Hooge Vuursche beginnen we echter bij het begin: de overdekte entree voor het kasteel zelf. We rijden om de vijver heen en komen recht voor de entree van het kasteel uit, tussen de pilaren onder het bordes. Binnen bevindt zich de entree met garderobe, en daarnaast een eigentijdse Bar/Lounge. De echte evenementenruimtes wachten ons een verdieping hoger, bovenaan een stijlvolle marmeren trap. Een groot voordeel van deze hogere ligging is dat iedere zaal een wijds uitzicht heeft over het landgoed.

Centraal in het Kasteel ligt de ‘Hall’: de fraaie ontvangstruimte met een vaste bar, stijlvolle houten visgraatvloer, en openslaande deuren naar het bordes. Op dit verhoogde terras heb je een schitterend wijds uitzicht over de tuin, met de vijver en de fontein: het beeld dat we zojuist van de andere kant zagen, toen we aan kwamen rijden. Het is bij mooi weer een onwerkelijk mooie plek voor een receptie of lunch.

Kasteel De Hooge Vuursche
Wie door het smeedijzeren hek komt, wordt direct gegrepen door de prachtige omgeving.

Meerdaagse events

De Hall dient naast ontvangst- of feestruimte ook als de centrale as in het gebouw, die aan drie zijden toegang geeft tot andere ruimtes. In de rechtervleugel ligt de Fonteinzaal – een stijlvolle en lichte ruimte die erg geschikt is voor mooie diners of presentaties; in de linkervleugel ligt de Heerenkamer, een soortgelijke ruimte met een iets intiemere, warme uitstraling. Nog een verdieping hoger, op een vide in de Hall, liggen de hotelkamers van Kasteel De Hooge Vuursche, die de locatie ideaal maken voor meerdaagse meetings en events.

In het verlengde van de Hall ligt de Parkzaal, één van de meest imposante ruimtes in het landhuis, die in vroeger tijden fungeerde als de dinerzaal. Net als de rest van het kasteel is deze zaal op eigentijdse wijze gerestaureerd, maar hier kunnen we ons vergapen aan de meeste ornamenten en schilderijen. Niet te missen zijn de schitterende monumentale schouw uit 1750, het hoge Franse ornamentenplafond en een groot schilderij met jachttaferelen. Bij grote events of feesten kunnen de vier ruimtes op deze verdieping gemakkelijk aan elkaar worden gekoppeld, om zo plaats te bieden aan groepen tot 450 personen.

Het Koetshuis

Kasteel De Hooge Vuursche ligt centraal in het land en vlakbij de snelweg. Die bereikbaarheid, in combinatie met de prachtige groene omgeving, is dan ook een groot voordeel van Het Koetshuis – de vergaderlocatie die net buiten het kasteel zelf de ruimte biedt voor kleinere meetings. Vanuit Kasteel De Hooge Vuursche is het een korte wandeling over een bospad naar het Koetshuis. Maar met een eigen parkeerterrein voor de deur, een centrale lunchruimte, een heerlijk terras in het bos en zes luxe vergaderzalen wordt Het Koetshuis meestal ingezet als volledig op zichzelf staande locatie.

Het is ook de ligging in het bos die zorgt dat het Koetshuis de fijne, ongedwongen sfeer van een buitenlocatie heeft. Bezoekers helpen zichzelf tijdens de meeting aan een lekkere kop koffie of drankje, of onderbreken de vergadering voor een verfrissende wandeling door het bos, in alle beslotenheid binnen de hekken van het landgoed.

Event Company

Kasteel De Hooge Vuursche is een van de bijzondere locaties van Event Company, de organisatie die naam opbouwde met haar super hoge serviceniveau en jarenlange ervaring met events in bijzondere monumentale locaties als Landgoed Ter Werve, Te Werve Buiten en De Lindenhof in Delft. Het is aan het ervaren en enthousiaste team de taak om de beleving van Kasteel De Hooge Vuursche naar een nog hoger plan te brengen – een taak waarin ze slagen door aan werkelijk alles te denken: van de tot in de puntjes, op locatie verzorgde catering tot de stoere, houtsplintervrije kunststof picknicktafels.

Kasteel De Hooge Vuursche is een locatie als in een droom. Alles klopt, van de schitterende gerenoveerde ruimtes in het kasteel en de stijlvolle vergaderzalen in het Koetshuis, de verzorging van de events tot op detailniveau, tot aan het onvergetelijke beeld van buitenaf.