Discover the finest spaces
Delen

Keukenlegende Cees Helder verzorgt uniek pop-up diner in Kasteel de Hooge Vuursche

Keukenlegende Cees Helder kookt op vrijdag 8 november met het team van het kasteel voor één keer de sterren van de hemel in het voormalige safe house van Freddy Heineken. Directeur Mirco Cuppens van Event Company, eigenaar van Kasteel De Hooge Vuursche, is enthousiast over de komst van Helder:  “Kasteel De Hooge Vuursche is een begrip in Nederland. Heel veel mensen zijn er getrouwd of hebben er wel eens een feest gehad. Maar dineren met een klein gezelschap in het kasteel kan eigenlijk niet. Met dit ‘gastoptreden’ van Cees Helder willen we daar wat aan doen!”

Culinaire geschiedenis
Cees Helder schreef in 2002 culinaire geschiedenis door als eerste Nederlandse Chef-kok het hoogst haalbare binnen de internationale gastronomie in de wacht te slepen met zijn restaurant Parkheuvel in Rotterdam: 3 Michelin sterren. Van 1970 tot 1972 werkte Cees  als sous-chef  in Kasteel De Hooge Vuursche onder Chef-kok Pierre  Krans, die na zijn avontuur in Kasteel De Hooge Vuursche chef-kok werd op paleis Soestdijk en er kookte voor prinses Juliana en Prins Bernard. Cees Helder: “Voor mij is hij altijd “Chef” gebleven. Ik zal hem nooit “Pierre” noemen.

Arrangement
Het pop-up diner van Cees Helder vindt plaats op vrijdag 8 november  in Kasteel De Hooge Vuursche, Hilversemsestraatweg 14 in Baarn. De kosten voor het zesgangen diner bedragen €  129,- per persoon, inclusief zorgvuldig samengesteld wijnarrangement en Champagne bij ontvangst.

Gezelschappen vanaf vier personen kunnen zich via helderkookt@hoogevuursche.nl

aanmelden voor dit bijzondere zesgangen diner. Het is ook mogelijk om aansluitend  te overnachten in het kasteel. Meer informatie is te vinden  op de website van Kasteel de Hooge Vuursche.

“Dineren met een klein gezelschap in ons kasteel is eigenlijk niet mogelijk. Met dit ‘gastoptreden’ van Cees Helder willen we daar wat aan doen!” – Marco Cuppens, directeur Event Company

 

Historie van Kasteel De Hooge Vuursche
Kasteel De Hooge Vuursche is ruim honderd jaar geleden gebouwd in opdracht van Johannes Adrianus Leonard van den Bosch. Deze koopvaardij-officier gaf architect Eduard Cuypers en de  destijds beroemde tuinarchitect Dirk Tersteeg opdracht om een statig kasteel met tuinen, waterpartijen en een monumentale opgang op het landgoed te bouwen: De Hooge Vuursche. In 1912 wordt het klassiek ogende en rijk gedecoreerde kasteel met zijn talloze artistieke verwijzingen naar de maritieme achtergrond van Van den Bosch officieel in gebruik genomen. In de eerste jaren wordt het slot veelvuldig gebruikt voor grote feesten van de familie. Na de tweede wereldoorlog is Kasteel De Hooge Vuursche een geliefde plek voor het Koninklijk Huis om gasten van het naburige Paleis Soestdijk onder te brengen. Uit die periode dateert ook de vorstelijke anekdote dat Koningin Juliana er anderhalf uur vast zat in de lift. Heineken koopt het kasteel in 1975. De Hooge Vuursche wordt een conferentieoord terwijl één vleugel van het kasteel dienst doet  als ‘safe house’ van Freddy Heineken. Na zijn ontvoering in 1983 laat hij bovendien een deel van het kasteel kogelvrij inrichten. In 2006 heeft de Event Company het landgoed met het kasteel en koetshuis gekocht van Bierbrouwer Heineken en gerenoveerd. Het kasteel telt sindsdien tevens 19 luxe hotelkamers. Kasteel De Hooge Vuursche is één van de trouwlocaties van de gemeente Baarn waar onder meer Joop van den Ende en Marco van Basten in het huwelijk zijn getreden.

Event Company
Event Company exploiteert hoogwaardige en bijzondere monumentale locaties met een unieke ligging, goede bereikbaarheid en met een eigentijdse uitstraling voor zakelijke en particuliere evenementen. Naast Kasteel De Hooge Vuursche in Baarn heeft Event Company Landgoed Te Werve in Rijswijk en De Lindenhof in Delft.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.