Discover the finest spaces
Delen

Vijftigjarig jubileum Claus groots gevierd

De bekende evenementenlocatie Claus Park Collection in Hoofddorp bestaat sinds het begin van deze maand vijftig jaar. Wat in 1969 begon met Haarlem Bowling door de ouders van huidige directeur Rick Claus en voormalige directeur Leo Claus, groeide uit tot een professionele organisatie die bestaat uit drie evenementenlocaties. Dit jubileum werd onlangs feestelijk gevierd en hierbij werd ook het recent verbouwde Courtyard by Marriott Amsterdam Airport hotel heropend door Marco Borsato. 

Het familiebedrijf startte in 1969 in Haarlem, met een eigen bowlingbaan. Dit liep erg goed waardoor de broers Rick en Leo in 1980 nog een vestiging openden in Alkmaar, die naast bowlingbanen ook een restaurant, bar en verschillende zalen had. De naam veranderde naar Claus Partyhouse en het familiebedrijf introduceerde als één van de eerste locaties de mogelijkheid om er te barbecuen en steengrillen.  De broers startten in 1990 met de derde vestiging Claus Partyworld in Hoofddorp. Vanuit daar groeide het bedrijf steeds verder en bestaat nu uit Claus, Papa’s Beach House en het Courtyard by Mariott hotel.

Claus, Hoofddorp
Marco Borsato drukt à la The Voice of Holland op een rode knop en heropent het Courtyard by Marriott hotel. Foto: Food & More Photography, Lonneke van der Linden

Claus Park Collection

De afgelopen tijd was Claus Park Collection druk bezig met het uitbreiden van het Courtyard by Mariott hotel. Het laatste deel werd onlangs afgerond en daarom was de opening van het vernieuwde hotel perfect te combineren met het vijftigjarig jubileum. Het hotel kreeg er de afgelopen tijd 112 kamers bij, een auditorium voor maar liefst 330 personen en vijftien vergaderruimten. Ook loopt er nu een overdekte passage naar het naastgelegen Claus, waardoor hotelgasten nog makkelijker naar hun meeting of evenement kunnen gaan.

Marco Borsato opende het vernieuwde hotel in de stijl van The Voice of Holland, waar hij flink wat jaren jurylid was. Na een druk op een grote rode knop werd de nieuwe tribune van het auditorium met een lichtshow zichtbaar.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.