Discover the finest spaces
Delen

Vijf locaties met een verscholen tuin, binnenplaats of binnentuin

Een event of vergadering in de buitenlucht voelt vrijer en kan productiever zijn dan binnen. Bovendien is de frisse lucht goed voor je hersenen. Vooral wanneer je, samen met je gezelschap, in een verborgen tuin terechtgekomen lijkt te zijn. Dat plekje in de zon, tussen de weelderige bomen en midden in de stad, waar niemand anders iets van afweet. Nu de zomer in zicht is, zet Greater Venues vijf van de meest bijzondere locaties met een tuin, binnenplaats of binnentuin voor je op een rij. 

WICKEDGROUNDS

Wicked Grounds bruist van de innovatieve en ondernemende energie. Ze staat bekend om haar hoge kwaliteit, flexibiliteit en verbindende hospitality. Met stijlvol vormgegeven vergaderruimten zoals The Warehouse en The Boardroom biedt ze een plek om creatieve jonge ondernemers samen te brengen. Een conferentielocatie, maar dan net even anders. Duurzaamheid is een core value en met een plant-based menu heb je genoeg brandstof voor de hele dag. De industriële vibe loopt door in de prachtige binnentuin die midden in de locatie ligt en ruimte geeft om te borrelen en te netwerken. Deze verborgen binnentuin in Amsterdam is een oase van rust die jij ervaren moet hebben!

SINGER LAREN

De prachtige beeldentuin van museum, theater en evenementenlocatie Singer Laren is ontworpen door de bekende landschapsarchitect Piet Oudolf. Het is een verborgen oase middenin het Gooise dorp Laren. Want tussen de foyer, het museum en de nieuwe Nardinc vleugel vind je ineens de tuin vol bloemen, karakteristieke Piet Oudolf grassen en natuurlijk beelden van Nederlandse kunstenaars. Een perfecte plek voor een receptie of barbecue voor zo’n 500 bezoekers. Daarnaast biedt de kas die in de tuin staat veel mogelijkheden: hier kun je het hele jaar door vergaderen, dineren of borrelen met een prachtig uitzicht op de natuur en kunst.

LEEFGOED DE OLIFANT

Een paradijselijk plek in de natuur, vlak bij de stad. Dat is Leefgoed de Olifant in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het terrein van deze oude ‘ijsselsteentjes-fabriek’ werd getransformeerd tot een weelderig park, waar je buiten in de natuur of in één van de zes locaties een meetings of event organiseert. Alle ruimten staan bovendien los van elkaar, wat je garandeert van een dag met jouw team afgesloten van de buitenwereld. De vrijstaande opstallen zijn daarbij in stijl gebouwd en van alle gemakken voorzien. Rust, natuur en sfeer staan centraal, en dat merk je meteen zodra je het terrein oprijdt!

PAPA’S BEACH HOUSE

In de rustgevende, groene omgeving van het Haarlemmermeerse Bos verraadt niet alleen het stoere uiterlijk van dit strandpaviljoen aan het meer, maar ook het indrukwekkende interieur, dat je op een te gekke locatie bent terecht gekomen. Papa’s Beach House is ongedwongen, exclusief en comfortabel. Vergaderen doe je bijvoorbeeld vanuit de Key West eventzaal, waarna je uitwaait op het eigen privé strandje. Voor kleinere settings neem je plaats in de Lake View Room. Vul je vergadering vervolgens aan met één van de sportieve outdoor activiteiten of een barbecue. Kortom, dit is dé plek voor levensgenieters, de locatie om geïnspireerd te raken te reflecteren.

KONINKLIJK INSTITUUT VOOR DE TROPEN

De prachtige binnentuin met vijver van het Koninklijk Instituut voor de Tropen is een oase van rust middenin het bruisende Amsterdam-Oost. Met een capaciteit van 2.000 personen is er van alles mogelijk in de tuin. Wat denk je bijvoorbeeld van private dining in de avondzon, een bedrijfsbarbecue of een congrestival met allerlei stands rond de vijver? En ook handig: café-restaurant De Tropen ligt direct aan de binnentuin. Vanaf het terras kijk je uit over het Oosterpark: een bijzondere setting voor exclusieve recepties en diners. Bovendien komt de winst uit evenementen bij het KIT ten goede aan talloze kennisprojecten over duurzame ontwikkeling.

Meer inspirerende locaties met of zonder tuin, binnenplaats of binnentuin

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer locaties met (of zonder!) een tuin, binnenplaats of binnentuin te vinden. Kortom, mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Hier bekijk je andere evenementenlocaties! 

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.