Discover the finest spaces
Delen

Londens avontuur voorbij: varende evenementenlocatie Oceandiva London komt naar Europa

Het evenementenschip Oceandiva London, onderdeel van Oceandiva Evenementenschepen, gaat toch niet in Londen varen. Vanwege gedoe met regelgeving en de Londense infrastructuur kiest het bedrijf na jaren proberen voor Europa. “We hadden de ambitie om met Oceandiva London een duurzame transformatie teweeg te brengen in de Londense evenementenscène. Maar de terughoudendheid van de stad om haar infrastructuur en regelgeving aan te passen, heeft ons echter tot deze keuze geleid”, aldus Edwin Petersen, CEO van Oceandiva Group.

In 2018 kreeg Oceandiva genoeg geld bij elkaar om de overtocht naar Londen te kunnen maken. Dit zou in 2019 moeten gebeuren, maar de varende venue stuitte op heel wat problemen. Daarom blijft het moderne en duurzame schip nu toch in Europa. Edwin: “We kijken er naar uit om sterke partnerschappen te smeden met Europese steden die duurzaamheid net zo hoog in het vaandel hebben staan als wij en die bereid zijn baanbrekende initiatieven te ondersteunen.”

Oceandiva London

Waar Oceandiva London komt te liggen, is nog niet bekend. Verder krijgt het schip natuurlijk ook een nieuwe naam. “We zijn druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe naam die de essentie en de vernieuwde focus van ons schip beter weerspiegelt. De aankondiging hiervan vindt binnenkort plaats”, vertelt Edwin. “We nodigen iedereen uit om deze spannende nieuwe fase met ons te vieren en de unieke mogelijkheden van Oceandiva London te ontdekken. Door samen te werken met partners en opdrachtgevers die onze passie voor duurzaamheid delen, zetten we samen stappen naar een toekomst waarin evenementen niet alleen onvergetelijk zijn, maar ook een positieve impact hebben op de wereld om ons heen.”

Aankoop Jules Verne

Oceandiva werd opgericht in 2003. Het Nederlandse bedrijf is actief in Nederland, Duitsland en België en werkt voornamelijk samen met evenementenbureaus en zakelijke klanten. Onlangs werd bekend dat Oceandiva het evenementenschip Jules Verne heeft overgenomen. Hiermee wordt de vloot uitgebreid naar vier schepen en kan Oceandiva onder andere in Frankfurt, Groningen en Maastricht komen. De Jules Verne krijgt de komende maanden een grondige renovatie waarin het wordt aangepast aan het Oceandiva concept. Naar verwachting is de vernieuwde Jules Verne vanaf 1 september te boeken.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.