Discover the finest spaces
Delen

Congrescentrum Orpheus opent nieuwe foyer en restaurant

Congrescentrum Orpheus presenteert deze week het resultaat van de laatste vernieuwingen: de gloednieuwe foyer en het gerestylede theaterrestaurant. De theater- en evenementenlocatie in Apeldoorn heeft ervoor gekozen het oorspronkelijke ontwerp uit de jaren ’60 van de architecten Bijvoet en Holt in ere te herstellen, en deze te combineren met bijzondere materialen en structuren.

“Wij waren op zoek naar een eigenzinnig en duurzaam ontwerp, dat rekening hield met de oorspronkelijke architectuur. Dat is prachtig gelukt”, vertelt Meta Neeleman, Directeur Theater & Congres Orpheus bij de presentatie van de vernieuwde ruimten. De vernieuwing van de Bijvoet & Holt Foyer en het Theaterrestaurant zijn onderdeel van een ambitieus meerjarenplan om de hele locatie te vernieuwen. Eerder kreeg de Hanoszaal een nieuw interieur en werd voorzien van een inschuifbare tribune.

Orpheus Apeldoorn

Flexibiliteit

Het doel is om Orpheus gereed te maken voor de toekomst en het Congrescentrum nog beter geschikt te maken voor congressen en evenementen. Meta Neeleman voegt toe: “Daarnaast was een belangrijk uitgangspunt de flexibiliteit. Door onze mobiele barren, stoere roomdividers en makkelijk verplaatsbaar meubilair kunnen we alle kanten op met onze ruimtes. Wij zijn ontzettend trots op het resultaat.” Orpheus is met een capaciteit van 2.250 personen één van de vijf grootste theaters van Nederland. De op maat gemaakte indeling in het vernieuwde gedeelte leidt tot een efficiënt gebruik van elke vierkante meter; meer ruimte voor stands, ontmoeting en lunches & diners en borrels voor grote gezelschappen.

Beton brut

Orpheus heeft ervoor gekozen het oorspronkelijke ontwerp van de architecten Bijvoet en Holt in ere te herstellen, en deze te combineren met bijzondere materialen en structuren. Het oorspronkelijke ontwerp wordt gekenmerkt door betonstructuur (‘beton brut’), veel glas, marmeren vloeren en een lichtgordijn. Wat opvalt zijn de bewerkte koperen wanden, die mooi combineren met de originele betonstructuur. Daarnaast is de ruimte voorzien van elementen uit de jaren ‘60 en ‘70, zoals specifieke lampenbollen boven de gaderobe en extravagante muurschilderingen. De warme stoffering, waarin hout en leer de boventoon voeren, zorgt voor een sfeer die verwijst naar de periode waarin het pand gebouwd werd. De foyer is voorzien van een akoestisch plafond, waar de verlichting indirect doorheen valt; het zorgt voor een warm geluid en zacht licht in de grote ruimte. De grote, vaste bar is vervangen door een mobiele bar met daarop beelden van de Veluwe beelden.

Congrescentrum Orpheus

Theaterrestaurant

Ook het Theaterrestaurant heeft een metamorfose ondergaan. Een bijzonder lichtplafond en bewerkte messing platen aan de wand zorgen voor een warme uitstraling. Een grote stamtafel staat centraal in het restaurant en wordt omringd door handgemaakte tafels en stoelen met lederen zittingen, gemaakt van gerecycled leer. De gordijnen met een Veluws bomenmotief vormen het decor voor een culinaire lunch of diner. Het Theaterrestaurant is nu ook voorzien van een minitheater waar live entertainment plaats kan vinden.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.