Discover the finest spaces
Delen

In beeld: nieuwe conferentiezaal Orpheus

Theater & Congres Orpheus heeft zijn vernieuwde conferentiezaal geopend: de Hanoszaal. De evenementenlocatie met in totaal 2250 theaterstoelen, biedt nu ruimte voor élke groepsgrootte: van 50 tot 1300 personen plenair.

Perfecte zichtlijnen

De nieuwe Hanoszaal ligt in het hart van de congreslocatie in Apeldoorn, tussen de twee grote theaterzalen in. Bij het ontwerp van is op de eerste plaats rekening gehouden met het comfort van de gasten. De comfortabele tribune met 242 zitplaatsen heeft perfecte zichtlijnen, zodat sprekers en decor altijd zichtbaar zijn. De vlakke vloer in de zaal – de eerste rij van de tribune staat op dezelfde hoogte als het podium – draagt bij aan een prettige wisselwerking tussen spreker en toehoorder.

De vervanging van de theatertechniek biedt mogelijkheden voor het inhangen van decor, beamers en licht. Maar de grootste aanpassing is de inschuifbare tribune, die binnen vijf minuten kan inklappen en worden omgevormd tot decoratieve muur. Er ontstaat dan een grote vlakke vloer van 240 m2, geschikt voor een receptie, feest of diner tot 400 personen.

“De grootste aanpassing is de inschuifbare tribune, die binnen vijf minuten kan inklappen en worden omgevormd tot decoratieve muur.”

Flexibel

Orpheus behoort met drie theaterzalen tot de vijf grootste theaters van Nederland, en is al sinds de oprichting actief in de evenementenbranche. Dat het belangrijk is om met de tijd mee te gaan, weet Wendy van Hoeven, sales manager bij Orpheus: “We maken altijd flexibel gebruik van de beschikbare capaciteit. De nieuwe Hanoszaal, met een inklapbare tribune en groot vloeroppervlak, biedt nog meer mogelijkheden voor bedrijfsfeesten en sitting dinners.”

Na de opening is het – speciaal voor ondernemers die geïnteresseerd zijn in de congreslocatie – van november tot en met februari mogelijk om op verschillende relatieavonden de nieuwe zaal te bekijken. De avonden worden gecombineerd met een bezoek aan een theatervoorstelling. Zo staan onder andere een theaterlezing van Maarten van Rossem en de klassieker Het Zwanenmeer op het programma. Gasten krijgen op deze manier de échte Orpheus-beleving mee; een gastvrije en verrassende ontvangst in één van de grootste theater- en congreslocaties van Nederland.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.