Discover the finest spaces
Delen

Congrescentrum Orpheus slaat handen ineen met Grote Kerk Apeldoorn

Wat als je een congres- en eventlocatie hebt, maar je kunt toch soms net een event niet of deels niet faciliteren? Dat is iets waar Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn wel eens tegenaan loopt. En dus keken ze eens rond in de omgeving. En de oplossing bleek dichterbij dan ze dachten.

Aan de overkant van de weg staat namelijk de Grote Kerk. Daarom slaan beide locaties de handen vanaf nu ineen. “Uniek is het zeker als je in de ochtend aanwezig bent bij de plenaire opening in een sfeervolle theaterzaal, om vervolgens naar een keynote spreker in de overweldigende Grote Kerk te luisteren met aansluitend een netwerkborrel in de kerk en bijvoorbeeld een diner in Orpheus”, vertelt Mirjam Barendregt, directeur van Orpheus.

Congrescentrum Orpheus en de Grote Kerk

Ze vervolgt: “Onze samenwerking met de Grote Kerk geeft ons in een klap meer ruimte en mogelijkheden. We kunnen onze opdrachtgevers totaal verschillende sferen bieden en zo hun bezoekers nog meer verrassen. De lokale samenwerking met culturele partners is waardevol. Samen bereik je meer en maken we van Apeldoorn een aantrekkelijke, ondernemende en culturele stad. Niet alleen om te wonen en te werken, maar in dit geval ook om als organisatie naartoe te trekken van buitenaf.”

Orpheus heeft drie theaterzalen, vijf foyers, acht multifunctionele ruimtes, vier podia en drie entrees en heeft plek voor tien tot 2500 personen. Dat wordt nu dus aangevuld met de ruimte die de Grote Kerk biedt. Arjen Sietsma, bestuurslid van de Grote Kerk legt uit dat het gaat om bijeenkomsten tot 1250 mensen. “Om dat ook bekend te maken en tot in de puntjes te faciliteren, heb je een professionele organisatie nodig. Orpheus ontzorgt ons daarin en de opdrachtgevers hebben een contactpersoon: de eventprofessionals van Orpheus. Voor ons betekent deze samenwerking ook inkomsten voor de instandhouding van deze prachtige kerk, zodat nog generaties mensen het erfgoed kunnen bezoeken en bewonderen.”

Barendregt: “De eventprofessionals van Orpheus zorgen dat een event niet alleen om de juiste locatie draait. Met verrassende ideeën, smaakvolle catering en state of the art techniek zorgen zij voor een event op maat. Samen met technisch partner Nieuwenhuis zorgen zij voor persoonlijke aandacht en een event dat tot in de kleinste details klopt. In Orpheus en in de Grote Kerk.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.