Discover the finest spaces
Delen

Rotterdam Ahoy Convention Centre af; officiële opening in 2021

Rotterdam Ahoy heeft er een flinke uitbreiding bij: het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) en de RTM Stage. De uitbreiding werd onlangs opgeleverd en in gebruik genomen door de bekende evenementenlocatie. De officiële opening laat, vanwege de beperkingen rondom het coronavirus, nog even op zich wachten en wordt in 2021 gehouden. In dat jaar bestaat Ahoy tevens vijftig jaar.

De nieuwe aanbouw die nu de nieuwe ingang van Rotterdam Ahoy vormt, is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Het RACC heeft 35 zalen voor congressen, beurzen en allerlei andere soorten events met muziek- en theaterzaal RTM Stage als grootste ruimte: hier kunnen maximaal 7800 mensen terecht (zonder coronabeperkingen). Volgens Ahoy is de RTM Stage de grootste theaterzaal van Nederland. Verder heeft het RACC een enorme keuken waar 1000 couverts kunnen worden bereid en uitgeserveerd, vier goederenliften en een installatie met geventileerde lucht voor 10.000 bezoekers. Het gebouw is nu zo ingericht zodat drie verschillende bezoekersstromen van verschillende evenementen gesplitst kunnen worden. De bestaande Ahoy Arena zaal heeft een eigen entree gekregen en daarnaast kan de nieuwe entreehal worden gesplitst zodat één ingang naar de RTM Stage leidt en de andere ingang naar de congres- en vergaderzalen.

Rotterdam Ahoy

De grote RTM Stage in het nieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre valt op door zijn flexibiliteit: de ruimte kan kaal als beurshal of muziekhal gebruikt worden maar met mobiele schermen en de uitschuifbare tribunes wordt de zaal een theater of auditorium. Een andere bijzondere ruimte in het gebouw is foyer ‘De Rotterdam’ op de derde verdieping. Vanuit daar heb je een geweldig uitzicht op de binnenstad van Rotterdam. Ook is er een nieuw restaurant bijgekomen aan het Ahoyplein: Bar Restaurant Seventy One, vernoemd naar het openingsjaar van Ahoy. 

De uitbreiding van Ahoy is onderdeel van het grotere bouwplan Hart van Zuid. Zo komt aan de andere kant van het plein voor de evenementenlocatie een Pathé bioscoop, parkeergarage en een hotel. Zwemcentrum Rotterdam en Theater Zuidplein zijn al in gebruik. Ook komen er nog woningen en horeca. 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.