Discover the finest spaces
Delen

Nieuw Londens schip OCEANDIVA wordt compleet CO2 neutraal

Er wordt steeds meer bekend van het nieuwe schip dat varende evenementenlocatie OCEANDIVA aan het bouwen is en dat eind 2020 in Londen moet liggen. Zo wordt het schip helemaal CO2 neutraal. Volgens OCEANDIVA maakt dat de locatie zelfs het allereerste CO2 neutrale evenementenschip ter wereld. Ook is op de eerste artist impressions te zien hoe modern en luxueus het schip gaat worden. 

Door de Londense uitbreiding compleet CO2 neutraal te maken wil de evenementenlocatie het voortouw nemen voor meer duurzaamheid in de rederij- en evenementenbranche. Haar twee andere schepen, de Original en de Futura varen tevens sinds 1 september op biobrandstof. Dit is gemaakt van afval- of reststromen en zorgt ervoor dat er minder fijnstof- en stikstofdeeltjes in de lucht komen. Het nieuwe OCEANDIVA schip krijgt straks zowel een ligplaats in de Royal Docks als in het centrum van Londen, vlakbij de Tower Bridge.

OCEANDIVA

Het nieuwe Londense schip van OCEANDIVA wordt elektrisch aangedreven en krijgt een circulair afvalbeheersysteem. Hierdoor is de locatie volgens het evenementenbedrijf helemaal CO2 neutraal te noemen. Op de artist impressions bij dit artikel is alvast wat van de sfeer te proeven van de nieuwe locatie. Een modern interieur, veel decoratief gebruik van licht en volgens eigenaar Edwin Petersen met een geweldige akoestiek. Net als op de andere twee evenementenschepen van OCEANDIVA kun je straks op het nieuwe schip terecht voor bedrijfsfeesten, presentaties, congressen of diners bijvoorbeeld.

Begin 2018 werd bekend dat OCEANDIVA de benodigde obligaties bij elkaar had om de overstap naar Londen te maken met een nieuw schip. Er moest voor een miljoen euro aan obligaties verkocht worden en dit bedrag werd ruimschoots behaald.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.