Discover the finest spaces
Delen

Het Wereldmuseum samen met Nationaal Museum van Wereldculturen

Het Wereldmuseum Rotterdam en het Nationaal Museum van Wereldculturen gaan zeer waarschijnlijk per 1 mei 2017 samenwerken. Het Rotterdamse museum sloot op 31 maart in lijn met deze ontwikkeling haar sterrenrestaurant. Op deze manier kan het Wereldmuseum haar voortbestaan verzekeren en ook de continuïteit van de events en zalenverhuur waarborgen.

De sluiting van het sterrenrestaurant is het gevolg van economische factoren en van het beleid van het museum om de museale functie voorop te stellen. Voor de zakelijke klanten heeft de sluiting van het restaurant geen gevolgen, zo laat het Wereldmuseum weten. “De continuïteit van de events (zalenverhuur) is gewaarborgd, net als het niveau van de dienstverlening en keuken.”

Nationaal Museum van Wereldculturen

Het Wereldmuseum is in overleg met de ondernemingsraad over de aanstaande samenwerking met het Nationaal Museum van Wereldculturen, dat in 2014 is ontstaan door een fusie van het Tropenmuseum in Amsterdam, het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden en Afrika Museum in Berg en Dal. De partijen hebben een gezamenlijk meerjarenbeleidsplan ontwikkeld voor de komende vijf jaar. Dankzij deze plannen en de samenwerking kan het Wereldmuseum aanspraak maken op een subsidie van vijf miljoen euro.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.