Discover the finest spaces
Delen

Tien keer een culturele locatie voor meetings en events

Soms is het handig; een recht-toe-recht-aan locatie. Soms wil je iets meer. Een locatie die niet alleen gebruikt wordt voor events, maar waar zich meer afspeelt. Locaties die bruisen van positieve energie tijdens culturele voorstellingen of als museum. Een culturele locatie kan een goede toevoeging bieden aan jouw meeting of event. Een bezoek aan het archief of de kunstcollectie, vergaderen in een concertzaal of tussen de coulissen, of de inspirerende sfeer ervaren van een filmhuis. Want dat soort elementen kunnen net even dat extraatje geven waardoor jouw gasten met een blijvende indruk weer naar huis gaan. Zodoende selecteerden wij met zorg tien culturele locaties in heel het land waar je zeker eens geweest moet zijn. 

SINGER LAREN

Toen Anna en William Singer hun villa in Laren lieten bouwen, hadden zij vast niet voor mogelijk gehouden hoe deze culturele locatie jaren later een groot succes zou zijn op het gebied van allerlei soorten evenementen. Als één van de drie pijlers waarmee Anna de stichting heeft opgericht, organiseer je namelijk zakelijke bijeenkomsten bij Singer Laren. Aan de rand van het schilderachtige dorpje biedt de locatie onder andere een theater, een beeldentuin en de Nardinc-vleugel, waar je tussen de kunst vergadert. Daarnaast biedt de kas die in de tuin staat veel mogelijkheden: hier kun je het hele jaar door vergaderen, dineren of borrelen met een prachtig uitzicht op de natuur en kunst.

CONGRESCENTRUM ORPHEUS

Modern, licht en groots. Dat zijn de eerste woorden die te binnen schieten als je door één van de drie entrees van Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn naar binnen loopt. Deze culturele locatie biedt eindeloze mogelijkheden dankzij de drie flexibele theaterzalen. Daarnaast vind je er ook nog eens acht multifunctionele zalen die inzetbaar zijn voor van alles. Bijvoorbeeld als subruimten tijdens een congres! Naast een fenomenale akoestiek in de Hanoszaal krijg je bij Orpheus – hoe kan het ook anders in een theater – state of art techniek en heerlijke catering uit eigen keuken. Als één van de vijf grootste theaters in Nederland met een groot netwerk op entertainment gebied heeft het team veel ervaring met het organiseren van live, hybride en online events. Zoals Orpheus zegt: ervaar de kracht van aandacht!

ALLARD PIERSON

Centraal gelegen in hartje Amsterdam is deze culturele locatie eentje die je gezien moet hebben. Het Allard Pierson Museum is onderdeel van de Universiteit van Amsterdam en werd vernoemd naar de eerste Amsterdamse hoogleraar kunstgeschiedenis. Het monumentale pand staat voor sfeer en is absoluut historisch te noemen. De collectie van het museum, bestaande uit archeologie, boekgeschiedenis, Joodse cultuur en grafische vormgeving, is enorm uitgebreid. Op die manier voegt een bijeenkomst op deze locatie altijd iets toe aan de thematiek van jouw bijeenkomst. Je vindt er zes ruimten, waarbij je in de historische Leeuwenpoortzaal kunt dineren tussen de kunst. Wie wil dat nou niet?

STADSSCHOUWBURG NIJMEGEN EN CONCERTGEBOUW DE VEREENIGING

Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging staan bekend om de prachtige zalen in Jugendstil stijl, de vele concerten die er worden gegeven en de laatste is elke zomer bovendien het epicentrum van de Nijmeegse Vierdaagse. Maar wat deze culturele locatie nou echt uniek maakt, is de flexibiliteit van het team. Met de vele jaren ervaring maken zij er een sport van om ruimten zo snel mogelijk om te bouwen. Alles wordt tot in de puntjes verzorgt en qua ruimte zit je hier ook goed. De indrukwekkende Concertzaal biedt onder het hoge klassieke plafond plaats aan maar liefst 1.450 gasten. En dankzij de vlakke vloer zijn de stoelen van de concertzaal te verwijderen en bouw je de ruimte zo om in iedere gewenste opstelling!

WERELDMUSEUM ROTTERDAM

Centraal in het historische Scheepsvaartkwartier ligt het Wereldmuseum. Direct aan de Maas, toegangspoort naar de wereld. In het iconische gebouw bruist het sinds 1851 van de activiteiten. Deze culturele locatie vertaalt het rijke verleden naar een hedendaagse evenementenlocatie waar gastvrijheid, inspiratie en culinaire kwaliteit centraal staan. Bij het Wereldmuseum kan alles. Denk bijvoorbeeld aan vergaderen met uitzicht op de Rotterdamse skyline, borrelen aan de kade of een swingend feest met de grandeur van weleer. Ervaar de rijkdom van de wereld! Daarnaast wil het museum bijdragen aan wereldburgerschap en laat met activiteiten zien hoe mensen wereldwijd met elkaar verbonden zijn. Jouw event wordt nog rijker als je met een van de rondleiders op pad gaat en de prachtige collectie met verhalen leert kennen.

BEELD & GELUID DEN HAAG

Voor events met impact moet je bij Beeld & Geluid Den Haag zijn. Deze culturele locatie denkt graag met je mee over de kracht van jouw bedrijf of het thema van jouw event. Dankzij het oneindige audiovisuele archief voeg jij altijd dat extraatje toe. Achter de gevel van het karakteristieke pand bevindt zich een indrukwekkende verrassing. Twaalf zalen vormen de basis voor een inspirerende congres of vergadering. Of dat nu online, hybride of live is. Volg samen met je collega’s één van de workshops, of duik in het archief om de code te kraken tijdens een teambuildingsactiviteit. Je laat gegarandeerd een blijvende indruk achter bij jouw gasten. Iets waar Beeld & Geluid Den Haag met vlag en wimpel voor slaagt.

LOUWMAN MUSEUM

Met meer dan negen zalen en 275 iconische verhalen uit 150 jaar ontwikkeling van mobiliteit, mens en maatschappij is het Louwman Museum in Den Haag de perfecte locatie voor elk event. De culturele locatie verrast en inspireert jouw gasten tijdens een congres, beurs, receptie, diner of feest. Of het nu gaat om een presentatie in het indrukwekkende theater, een bijeenkomst in één van de karakteristieke vergaderzalen of een diner of feest waarvoor het museum exclusief toegankelijk is voor jouw gasten. Op slechts tien minuten van Den Haag centraal en ideaal gelegen langs de N44, met voldoende eigen parkeergelegenheid, is dit een locatie voor een tijdloos evenement.

EYE FILMMUSEUM

Laat jouw event bij Eye de ogen van je gasten openen. Alleen al de spectaculaire architectuur en de inspirerende omgeving langs het water laten een onuitwisbare indruk achter. Zoals je van een filmmuseum mag verwachten zijn er vier comfortabele filmzalen met topkwaliteit beeld en geluid. Dit is dé plek waar evenementen gevierd worden en film gekoesterd wordt. Een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is. Waar het bruist en waar je anders leert te kijken. Voor catering zijn er stijlvolle en lichte foyers en er zijn vier multi-inzetbare ruimten voor vergaderingen en workshops. Een productiepresentatie, congres, receptie, kick-off of bedrijfsfeest. Hier wordt alles gegarandeerd een filmische beleving.

KONINKLIJK INSTITUUT VOOR DE TROPEN

Kies voor een culturele locatie met wereldwijde impact. Door je evenement te organiseren bij Koninklijk Instituut voor de Tropen draag je bij aan de duurzame projecten van het instituut. Dit is een locatie met ongekende allure, vol historie en authentieke details. Vooral uniek is de binnentuin in hartje Amsterdam, geschikt voor events tot 2.000 personen. Deze locatie is daarnaast ontzettend divers. Je vergadert hier bijvoorbeeld in een kleiner gezelschap dineert kleurrijk met 280 gasten of feest in de Marmeren Hal met 900 gasten. Daarnaast is het Amsterdam Tropen Hotel, aan de andere kant van onze groene binnentuin, onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Handig en comfortabel als je na een evenement of bespreking wilt blijven slapen!

TIVOLIVREDENBURG

Jouw event op hetzelfde podium als waar de avond ervoor Editors of London Philharmonic Orchestra stond? Bij een muzikale locatie als TivoliVredenburg kan het! De locatie heeft een totale capaciteit van 6.740 personen. Verdeeld over vijf concertzalen met diverse doorkijkjes, looproutes en veel daglicht. Een soort stad in het klein. Het gebouw wordt optimaal ingezet voor events waardoor het zomaar kan zijn dat er in één van de zalen een symposium aan de gang is, terwijl de andere wordt opgebouwd voor een concert. TivoliVredenburg is groots en overweldigend in zijn geheel. Toch heeft elke zaal een eigen karakter. Zoals strak en modern, of warm en klassiek. Concluderend, dit gebouw heeft een stemming voor elk event en elke doelgroep.

Meer inspirerende culturele locaties voor meetings en events

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer culturele locaties voor meetings en events te vinden in Nederland. Want mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere culturele locaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.