Discover the finest spaces
Delen

Zwier in Vinkeveen breidt uit met zes nieuwe Havenhuizen

Bij Zwier in Vinkeveen hebben ze deze winter niet stilgezeten. Ze merken daar dat er steeds meer behoefte is aan ruimte voor grotere zakelijke groepen en meer slaapplekken voor meerdaagse bijeenkomsten. Tijd om dat realiseren, vond medeoprichter Yordi de Bruin. Hij begon te tekenen en er rolden zo zes nieuwe Havenhuizen uit zijn pen.

“Geen standaard hotel, maar op een unieke plek verblijven zodat er genoeg tijd is om met je team in verbinding te komen en een volgende stap te zetten”, legt hij uit. De nieuwe Havenhuizen komen rond de zwemvijver. “Met de bouw van deze Havenhuizen ontvangen we het hele jaar door zakelijke gasten en creëren we uiteindelijk 48 slaapplekken op ons terrein.”

Zwier

Bij Zwier kon je ook al logeren in Boven Boten en de Drijvende Kracht. Inmiddels zijn ze begonnen met de bouw van de nieuwe Havenhuizen. Yordi: “Deze zijn een slag ruimer dan onze Havenhuisjes aan de haven en hebben drie aparte Havenkamers. Ze hebben dezelfde look & feel als de Havenhuisjes.” Ieder Havenhuisje bestaat uit drie kamers: twee éénpersoonskamers (14,5 vierkante meter) en één tweepersoonskamer (20 vierkante meter).

Alle kamers zijn los te boeken en hebben een eigen ingang. Ze zijn eenvoudig maar sfeervol en met aandacht ingericht. Door de grote ramen en de plek aan de zwemvijver waan je jezelf middenin de natuur. Alle huisjes zijn omringd door inheemse bloemen en planten.

Circulair

De huidige Havenkamers zijn helemaal voorzien van groene stroom van de eigen zonnepanelen. En dat is niet het enige. Yordi: We gebruiken hele berkenplex platen voor de wanden, zodat we geen kleine stukjes hout weggooien. Daarnaast kiezen we voor dit materiaal, omdat berken in Europa groeien en de laagjes hout van de platen voor een groot deel gelijmd worden met hars, dus zonder kunstmatige stoffen.”

Op de grond ligt een marmoleum vloer, vertelt hij. “Deze bestaat voor 98% uit natuurlijke stoffen zoals lijnzaad, houtmeel, hars en jute. De vloerkleden zijn grotendeels tweedehands. Het beddengoed is 100% katoen en de dekbedden zijn van schapenwol. Onze verse thee komt, uit onze eigen pluktuin of van Wilderland. Zo doen we steeds meer ons best om in het hier en nu voor de aarde te zorgen.”

Eten uit eigen moestuin

Zakelijke gasten krijgen onder meer een opgemaakt bed en handdoeken, een ruime badkamer met regendouche, toilet en waskom en de Havenhuizen zijn voorzien van airco. Ook zijn er vegetarische en biologische maaltijden en een ontbijt, bereid door de ‘Zwierkoks’; zij koken met name plantaardige maaltijden met producten uit eigen moestuin en van lokale leveranciers. Daarnaast zijn extra opties bij te boeken: zoals een houtgestookte hottub of sauna, inspiratiesessies of varen, suppen of kanoën.

Yordi hoopt met deze nieuwe huisjes nog meer mensen te kunnen inspireren. “Door mensen te laten vertragen, stil te staan en te reflecteren. Zwier is een plek waar gasten kunnen opladen en zichzelf kunnen zijn. Een plek van groei. Groei van al het groen, groei van mooie mensen en groei van een bijzondere organisatie.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.