Discover the finest spaces
Delen

Vijf verrassende overdekte binnenplaatsen

Weg uit de gewone vergaderzaal en genieten van een open, ruime en vooral inspirerende omgeving. In een binnenplaats kun je zonder last te hebben van het weer een buitengevoel beleven. Deze vijf binnenplaatsen zijn perfect voor grootse evenementen.

Het Scheepvaartmuseum – Amsterdam

scheepvaartmuseum

scheepvaartmuseum

scheepvaartmuseum

Achter de klassieke witgepleisterde gevel van Het Scheepvaartmuseum bevindt zich één van de meest spectaculaire en moderne evenementenlocaties van Amsterdam: Het Open PleynHet plein wordt aan alle kanten omsloten door de hoge wanden van het gebouw, terwijl de bogen op de begane grond een vrije doorkijk geven. Hierdoor komt de ruimte groots en ruimtelijk over. De dakconstructie van metaal en glas is een architectonisch hoogtepunt. De lijnen in het dak zijn geïnspireerd door de kompasrozen en oriëntatielijnen op zeekaarten, als de zon schijnt zijn de lijnen goed zichtbaar op de grond als schaduw. Het Open Pleyn is een spectaculaire locatie die eigenlijk geen aankleding nodig heeft. 

Hilton Hotel Schiphol Amsterdam – Schiphol

hilton atrium

Hilton Hotel Schiphol Amsterdam

Hilton Hotel Schiphol Amsterdam

Bij binnenkomst van Hilton Schiphol Amsterdam sta je meteen in het adembenemende atrium. Het atrium is een enorme ruimte met een glazen plafond van 42 meter hoog. De lichte horizontale lijnen van de balustrades en de witte elementen reflecteren het daglicht in het gebouw.  Naar boven kijkend in de lobby zie je het glazen dak, verlicht met ledlampen die veranderen van kleur. Dit geeft constant een open gevoel – alsof je onder de sterren staat. Het moderne interieur straalt rust uit, de verschillende ‘eilanden’ in de lobby geven overzicht. 

Kasteel De Keverberg – Kessel

Kasteel de keverberg

Kasteel de keverberg

Kasteel de keverberg

Bij Kasteel De Keverberg worden moderne architectuur en een middeleeuwse ruïne gecombineerd. Het deel van het kasteel wat aan renovatie toe was, is heel modern door middel van glas opgebouwd. De oorspronkelijke binnenplaats heeft een prachtige glazen overkapping gekregen, zodat je tijdens een event kunt netwerken onder de openlucht. Door het glas kun je vanuit de binnenplaats de structuur van de torens bewonderen. Je ziet hier goed hoe de moderne architectuur is gecombineerd met de overblijfselen van het oude kasteel. 

Conservatorium Hotel – Amsterdam

Conservatorium Hotel (26)

Conservatorium Hotel

Conservatorium Hotel

Het Conservatorium Hotel combineert een monumentaal aanzicht met modern design. Dit is terug te zien in de deels overdekte binnenplaats die prachtig omringd is door glazen etalages. In deze etalages vind je prachtige decoratie, maar ook de brasserie, front office, meeting & events rooms en een Penthouse Suite. Het glazen dak zorgt niet alleen voor licht in de binnenplaats, maar ook voor licht in de ruimtes van het hotel. Een leuk detail is dat het hotel de meetingrooms in the spotlight heeft gezet door ze midden in de lobby, in een evenemententoren, te plaatsen. 

Fort Lent – Lent

fort lent

Fort lent

Fort lent

Een eeuwenoud historisch verdedigingswerk, dat in de laatste twee decennia van rustend cultureel erfgoed getransformeerd is tot een evenementenlocatie: Fort Lent. Als je binnenkomt in het Fortloop je via de gewelven naar de binnenplaats. Het is een lichte ruimte waar door middel van gordijnen, schilderijen en lampen een huiselijke twist aan wordt gegevenDe spotlights op de zijkant van de muur zorgen ervoor dat de aandacht op de binnenmuren gevestigd wordt. De muren en bijzondere gewelven geven een warme en historische sfeer aan elk evenement. 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.