Discover the finest spaces
Delen

Tien verborgen parels die je niet mag missen

Af en toe komt er weer één op ons pad: een geweldige evenementenlocatie die je met recht een verborgen parel kan noemen. Echt zo’n plek die alles heeft maar nog niet door de massa is ontdekt. Van monumenten, theaters en kastelen tot verborgen plekken in het bos, de polder en aan zee. In dit artikel zetten we tien van deze verborgen parels voor je op een rijtje. Evenementenlocaties die je niet mag missen! 

HET DIKKE TORENTJE | EEMNES

Zodra je de oprijlaan van Het Dikke Torentje in Eemnes op komt rijden, glijdt alle stress van je af. Het voelt als thuiskomen. Dit monumentale kerkje is tussen 1439 en 1491 gebouwd en heeft een bijzondere geschiedenis. Het markante karakter en de authentieke details maakt de locatie in ‘t Gooi uniek. Met twee zalen en een groot buitenterrein zijn er allerlei soorten evenementen denkbaar, zoals recepties, diners, productlanceringen, bedrijfsfeesten en vergaderingen. Het intieme karakter, de ruime gratis parkeergelegenheid, het fenomenale uitzicht en de centrale ligging in Nederland maken dat je meteen verliefd wordt op dit verborgen pareltje.

TOBACCO THEATER | AMSTERDAM

TOBACCO Theater is misschien wel één van de best verborgen geheimen in het centrum van Amsterdam. Het stadsmonument ligt in dé culturele hoofdstraat van Amsterdam: de Nes. TOBACCO is groots, indrukwekkend en een internationaal gelauwerde event venue met tien verschillende zalen voor maximaal 500 personen. Hier vind je altijd wel een of meerdere passende ruimten voor een congres, diner, vergadering of om te gebruiken als break-out room. Ook qua bereikbaarheid zit het wel goed met metrostation Rokin op 87 stappen, meerdere parkeergarages en ook het Centraal Station op tien minuten lopen. Een imposante, industriële locatie waar cultuur en commercie samenvloeien tot een succesvol geheel.

FEEL GOOD TENTEVENT | LAGE VUURSCHE

Wie temidden van de schoonheid van eeuwenoude bossen een verrassend evenement wil ervaren is op Landgoed Pijnenburg op de juiste plek. Volg het sprookjesachtige bospad naar een verborgen open plek tussen de bomen. Hier vind je een groene oase van verwondering: Feel Good TentEvent. Een unieke en duurzame evenementenlocatie waar je met jouw gasten volledig afgeschermd bent van de buitenwereld. Hoge witte tenten schitteren tussen de oude bomen en de catering staat voor je klaar. Feel Good TentEvent biedt dankzij de flexibele inrichting plek aan groepen tot 700 personen. Het team haalt alles uit de kast om jouw event tot een groot succes te maken!

KASTEEL DE KEVERBERG | KESSEL

Van een eeuwenoude ruïne tot een modern kasteel: bij Kasteel de Keverberg in Kessel ontmoeten oud en nieuw elkaar op een unieke manier. Er zijn zeven vergader-en eventruimten met ieder een eigen sfeer. Een feest op de Binnenplaats, een vergadering in de Ridderzaal, een brainstormsessie met uitzicht op de Maas of een workshop en borrel in de Zusterskap? Het is allemaal mogelijk. Bent je met een grote groep? Het kasteel is ook volledig af te huren voor bijvoorbeeld een congres of ander soort event over alle verdiepingen. Dankzij de eigen keuken en samenwerking met enkele topcateraars worden je gasten ook op culinair gebied uitstekend verzorgd!

BUITENPLAATS AMERONGEN | AMERONGEN

Het landgoed van Buitenplaats Amerongen is spectaculair en geeft je meteen het gevoel op een unieke plek te zijn beland. Naast deze mooie entourage, vind je hier allerlei bijzondere gebouwen voor unieke events zoals het Poortgebouw en het Koetshuis. Ook is er stretchtent Het Paviljoen voor vergaderingen en events in de buitenlucht en kunnen de Tuinen gebruikt worden voor verschillende outdoor activiteiten of meetings. De culinaire invulling wordt verzorgd door restaurant Bentinck, een eigentijds restaurant waar op topniveau gekookt wordt. Deze historische locatie, centraal in Nederland en met ruim voldoende gratis parkeergelegenheid, zorgt gegarandeerd voor een bijzonder en inspirerend event!

VEERHUIS AAN HET IJ | AMSTERDAM

Ontvang jij je gasten in je eigen privé huis, met tuin en uitzicht op het IJ? Het Veerhuis aan het IJ is een echte verborgen droomlocatie voor groepen tot 100 personen per huis met tuin! Laat je gasten door een salonboot vervoeren naar de besloten haven van GVB Veren in Amsterdam Noord. Vanuit de tuin heb je een schitterend uitzicht op voorbijvarende schepen en geniet je van het buiten zijn tijdens de borrel. Het buitenterrein is deels overdekt met een fraaie stretchtent, inclusief geluidsinstallatie, vuurkorven en terrasverwarming, zodat jullie zowel bij mooi weer als bij regen comfortabel zijn.

HOOGTIJ | AMSTERDAM

In een glazen kas op een imposant dakterras in Amsterdam Noord vind je de bijzondere evenementenlocatie Hoogtij. Hier heb je een geweldig uitzicht over het IJ en de skyline van Amsterdam. Hoogtij is een prachtige plek voor een intieme of juist grootse borrel, private dining, een bedrijfsfeest of ander soort event. Je kan hier met 120 man terecht met het Dakterras als centrale hub om bij te kletsen, te netwerken of te genieten van het uitzicht. Verder kunnen ook de Oranje Toren en de GYM gebruikt worden als break-out ruimte. Luid de zomer in op deze spectaculaire locatie!

HOTEL PAPENDAL | ARNHEM

Op de Veluwe ligt hét centrum van de Nederlandse topsport: Papendal. Hier bereiden topsporters zich voor op grootse prestaties. Maar Hotel Papendal is veel meer dan een topsportlocatie. Ook zakelijke bezoekers zijn hier welkom om hun doelen te verwezenlijken: met 2 congreszalen en 30 vergaderruimten is hier alle ruimte voor meetings en business events. Alles is hier mogelijk en er wordt altijd maatwerk geleverd bij deze duurzame evenementenlocatie. Je hoeft dus zeker geen sportgerelateerd bedrijf te zijn om jouw evenement op Papendal te hosten. Wil je zeker weten dat de energie op hoog niveau blijft? Papendal heeft ook opties voor clinics, sportsprekers, rondleidingen en teambuildingsactiviteiten!

HORTUS BOTANICUS LEIDEN

Omgeven door water, tropische bloemen, planten, kassen en monumentale bomen: de Hortus botanicus Leiden is één van de meest rustgevende en verborgen plekken in het centrum van Leiden. Bij deze oudste botanische tuin van Nederland organiseer je de mooiste bijeenkomsten, van een intieme samenkomst tot een uitbundig, zomers evenement. Naast de tuinen zelf is er de Tuinkamer voor vergaderingen in het groen, de Oranjerie voor grotere events of het Hortus Grand Café voor een gezellige borrel, high tea of lunch. Uniek: meer aan bij de aanlegsteiger van de Oude Sterrewacht en krijg een rondleiding door de tuinen en kassen. Hier praten je gasten gegarandeerd nog lang over na!

OESTERDAM | THOLEN

Stel je voor: een privé-eiland voor jouw evenement, met luxe villa’s, een hotel, haven, de Marina Beachclub met meerdere eventruimten en een centrum voor actieve of relaxte teambuildingsactiviteiten. Bij het Zeeuwse Oesterdam organiseer je bijzondere evenementen met een gegarandeerd vakantiegevoel. Je vindt er alles op één locatie. Bij mooi weer borrel je na een vergadering heerlijk op het dakterras. Je vindt er een à-la-carte restaurant en je hebt altijd één aanspreekpunt voor en tijdens jouw evenement. Boek voor meerdaagse events een of meerdere villa’s die voornamelijk aan het water liggen en een eigen aanlegsteiger of sauna hebben!

Meer verborgen parels

Naast bovengenoemde venues zijn er natuurlijk nog veel meer verborgen parels die je niet mag missen. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.