Discover the finest spaces
Delen

Vijf bijzondere evenementenlocaties in Utrecht en omgeving

Welk soort event je ook organiseert, het is fijn als je gasten niet te lang hoeven te reizen. Wanneer je een evenementenlocatie in of rond Utrecht kiest, heb je dat probleem in ieder geval getackled! Wij gingen voor je op pad en selecteerden vijf locaties die er wat ons betreft uitsprongen qua uitstraling en professionaliteit. Ontdek hoe deze bijzondere evenementenlocaties in Utrecht en omgeving jou en je gasten kunnen inspireren! 

FORT DE BATTERIJEN, NIEUWEGEIN

Na honderd jaar afgesloten te zijn geweest, werd Fort de Batterijen in Nieuwegein in 2017 ontwikkeld tot een unieke evenementenlocatie. In de monumentale Artillerieloods kun je terecht voor plenaire bijeenkomsten en andere grotere events. Bovendien zijn hier nog twee subruimten voor break-out momenten of meetings. Verderop vind je het Wachthuis: waar ooit soldaten sliepen, kun je nu vergaderen, brainstormen of een training organiseren. De ruimten hier zijn fris, industrieel en modern ingericht met natuurlijke elementen. En dit is nog niet alles! Op het enorme groene terrein kun je ook buiten terecht voor zomerse events onder de stijlvolle stretchtenten. 

Meer over Fort de Batterijen

BUITENPLAATS KAMERYCK, KAMERIK

De hoeveelheid ruimte, zowel binnen als buiten, speelt de hoofdrol bij Buitenplaats Kameryck. Gelegen in het Groene Hart en middenin de Randstad. Er zijn maar liefst twaalf zalen voor allerlei soorten events. Van congres tot bedrijfsuitje en van een kick-off sessie tot teambuildingsactiviteiten. Kijk uit over het water en laat je inspireren door de natuur tijdens bijvoorbeeld een workshop, vergadering of presentatie. Blijven slapen kan ook, in één van de unieke Veldhuysjes op het terrein. Handig tijdens een meerdaagse heisessie! Bij deze bijzondere evenementenlocatie laat je de waan van alledag even achter je om je optimaal te concentreren op jouw bijeenkomst.

Meer over Buitenplaats Kameryck

SPOORWEGMUSEUM, UTRECHT

Bij het iconische Spoorwegmuseum begint je event meteen in stijl. Als je met de trein komt, stap je namelijk uit bij het eigen station van het museum: het Maliebaanstation. Het authentieke stationsgebouw uit 1874 ademt een en al sfeer en aan de andere kant van het spoor staat het moderne museumgebouw. Een bijzondere combinatie dus van klassiek en industrieel. Beide gebouwen hebben samen maar liefst vijftien zalen in allerlei stijlen. Kies je voor een eventruimte met een klassieke uitstraling en koninklijke allure of juist voor een stoere industriële zaal? Parkeren is ook geen probleem vanwege de tweehonderd plekken pal voor de deur.

Meer over het Spoorwegmuseum

JAARBEURS, UTRECHT

Hoe centraal gelegen wil je het hebben? De Jaarbeurs in Utrecht ligt pal naast Utrecht Centraal Station! We kennen deze locatie natuurlijk van de grootse beurzen en evenementen; toch staat de Jaarbeurs bij event organisatoren vooral bekend om de fijne, persoonlijke aandacht. Geef jouw wensen door en het ervaren team draagt zorg voor een succesvol event waar nog lang over gepraat wordt. Online, hybride, óf live! Ook is Jaarbeurs bezig met een ambitieus plan om in 2030 de duurzaamste congres- en evenementenlocatie van Europa te zijn. Dus wanneer je hier een event organiseert, werk je mee aan verandering.

Meer over Jaarbeurs

TIVOLIVREDENBURG, UTRECHT

Jouw event op hetzelfde podium waar de avond ervoor nog Editors, Marco Borsato of het London Philharmonic Orchestra stond? Bij TivoliVredenburg in Utrecht kan het! Van een kleine borrel tot een chique diner en van een spetterende kick-off tot een ingetogen bijeenkomst. TivoliVredenburg, gelegen naast het grootste treinstation van Nederland, heeft een capaciteit van 7.500 personen, verdeeld over vijf unieke ruimtes met diverse doorkijkjes, looproutes en een enorme hoeveelheid daglicht; een informele wereld waar mensen vrij doorheen kunnen lopen en elkaar ontmoeten – een soort stad in het klein. Groots en overweldigend in zijn geheel en toch kent elke zaal een intiem karakter.

Meer over TivoliVredenburg

Meer evenementenlocaties in Utrecht en omgeving

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer prachtige locaties te vinden in de omgeving van Utrecht. Benieuwd geworden? Bekijk hier de evenementenlocaties in Utrecht!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.