Buitenplaats Kameryck

Alles-in-één locatie in het groene hart van de Randstad

Een locatie als Buitenplaats Kameryck is een zeldzame vondst. Een locatie die voorzien is van de meest moderne technologie en beschikt over alle ruimte voor meetings en events; prachtig gelegen in de natuur én midden in de Randstad. Het vernieuwde Buitenplaats Kameryck opende in maart 2019 haar deuren en is een echte must see-locatie voor de event- en congresorganisator.

Wanneer we uit de auto stappen op het parkeerterrein bij Buitenplaats Kameryck, valt meteen de rust op. Hier, in het gebied midden tussen de grote snelwegen die Utrecht, Amsterdam en Den Haag verbinden, zit je midden in het Groene Hart. Je rijdt over smalle landweggetjes, door groene weiden met hier en daar een witte geit. Het is een fraai stukje Hollandse natuur met prachtige vergezichten, dat nog niet verstoord wordt door elektriciteitsmasten, windmolens of andere hoogbouw. In deze mooie setting vinden we het terrein van Buitenplaats Kameryck. Het paviljoen met haar vele terrassen ligt prachtig aan het water. Op het terrein rond het paviljoen is ruimte voor diverse groepsactiviteiten. Een aantal zakelijke gasten loopt in alle rust een rondje over de 18 holes Pitch & Putt baan; over het water gespannen touwen wijzen op de mogelijkheid tot uitdagende sportieve teambuildingsactiviteiten.

Buitenplaats Kameryck

Buitenplaats Kameryck bestond tot voor kort uit het hoofdgebouw, met daarin enkele ruimtes voor vergaderingen, drie buitenpaviljoens en de ‘Veldhuysjes’ waar gasten kunnen overnachten. Sinds 2019 is de locatie fors uitgebreid. Een aanbouw in het verlengde van het paviljoen is ingericht met een grote plenaire zaal en diverse subruimten, waardoor je hier nu gemakkelijk terecht kunt voor events met groepen tot 400 personen plenair, of 850 personen feestavond. In combinatie met de ruim 350 gratis parkeerplaatsen op het terrein, het restaurant, de keuken met jarenlange ervaring in event catering en vele mogelijkheden in de buitenlucht rondom de locatie, zet de vernieuwing Buitenplaats Kameryck ineens op de kaart als een van de best uitgeruste en veelzijdige evenementenlocaties in de Randstad. Wat dacht je van een meeting of congres waar je gasten in de pauze een rondje (voet-)golf kunnen lopen? Of een dag vol sportieve activiteiten op het terrein, afgesloten met een diner en feest?

Gelijktijdig met de nieuwbouw heeft het interieur van de al bestaande locatie een flinke restyling gekregen. In het restaurant is gekozen voor natuurlijke tinten en landelijke elementen. Door vele ramen rondom is de blik mooi naar het groen in de omgeving gericht.

Ultieme evenementenlocatie

Waar in het hoofdgebouw een nadruk ligt op meetings, is de nieuwbouw ingericht tot de ultieme, super flexibele evenementenlocatie. Het gedeelte is in te zetten als één grote zaal, met rondom ramen en openslaande deuren naar het terras. Met een indrukwekkend presentatiescherm van maar liefst 14 meter breed en 4,5 meter hoog, met krachtige laserbeamers, is het de ideale ruimte voor een grote presentatie of plenaire zaal tijdens een congres. Dankzij verschuifbare wanden is de zaal ook om te toveren in een locatie met één, twee, of drie subruimten. En met nog eens twee extra subruimten op de eerste verdieping en de zalen in het hoofdgebouw weet je dat je hier zeker genoeg ruimte hebt.

Bij de vernieuwing van Buitenplaats Kameryck is flink geïnvesteerd in techniek om het de organisator van events zo gemakkelijk mogelijk te maken. Met name het projectiescherm in de plenaire zaal, die vrijwel de gehele achterwand van de locatie beslaat, maakt het wel erg makkelijk om hier een spetterende presentatie te geven. Laat je presentatie op maat maken voor het scherm, of maak gebruik van de ‘standaard’ moods: bewegende beelden die op de wand worden geprojecteerd waarmee je het publiek in de zaal met een druk op de knop naar een andere setting transporteert. Al is dat eigenlijk niet nodig met het prachtige uitzicht op de omgeving dat je hier al hebt!

Wat Buitenplaats Kameryck bijzonder maakt is dat het werkelijk álles in huis heeft: ruimte, moderne faciliteiten, eigen catering, ideale bereikbaarheid, gratis parkeergelegenheid en een prachtige groene ligging. Sla na een spectaculaire presentatie de deuren open, en je staat direct op een van de ruime terrassen midden tussen de weilanden. Geniet van de lokale en duurzame catering, met worteltaart van eigen land en kruidenthee uit eigen tuin. Het vernieuwde Buitenplaats Kameryck is de droom van iedere event- en congresorganisator!