Discover the finest spaces
Delen

Bekend van televisie: herken jij deze evenementenlocaties die schitteren op het scherm?

Heb jij dat ook weleens? Je ziet een serie of programma op televisie, maar hebt vooral oog voor het decor: deze locatie komt je bekend voor! Als locatieliefhebber ben je altijd gefocust op nieuwe en bijzondere plekken. De televisie is een goede inspiratiebron: als een locatie filmisch genoeg is voor een televisieproductie, dan zal het toch ook wel goed genoeg zijn voor jouw event? Wij zochten enkele locaties op die schitterden op de televisie! Herken jij ze ook? 

LANDGOED MAARSBERGEN | HEEL HOLLAND BAKT

Dit is op dit moment misschien wel een van de meest bekeken programma’s op de NPO. Wie smult er nou niet van alle overheerlijke baksels in Heel Holland Bakt? Ook van de locatie valt je mond regelmatig open. De tuin van Kasteel Maarsbergen is al een aantal jaar het decor van het televisieprogramma. Met wijdse droneshots zweven we over het landgoed naar de tent waar de deelnemers strijden om die felbegeerde plek als meesterbakker.

KASTEEL ERENSTEIN | DE VERRADERS

Voor liefhebbers van Weerwolven van Wakkerdam is het televisieprogramma De Verraders iets waar je absoluut voor thuis blijft. Achttien deelnemers volbrengen samen missies om zilverstaven te verdienen. Het spel vol bedrog, spannende complotten en bondjes speelt zich af in de prachtige setting van Fletcher Hotel-Restaurant kasteel Erenstein. Het bekende torentje waar de deelnemers hun plannen smeden en de adembenemende beelden van het kasteel maken dat jij hier ook wilt ronddwalen tijdens een vergadering, training of ander evenement!

MUNTGEBOUW | DETECTIVE VAN DER VALK

Heb je de detective serie Van Der Valk op NPO gezien? Naast de spannende serie valt de oplettende kijker nog iets anders op. Sommige scenes zijn namelijk opgenomen in het Auditorium van het Muntgebouw in Utrecht. Met meer dan twintig ruimten in alle soorten en maten is het gebouw ook een goede optie voor succesvolle opnames. De Britse commissaris Van der Valk lost telkens een nieuw misdrijf op, zo misschien ook wel de moord die wordt gepleegd op deze filmische locatie…

HIER RADIO KOOTWIJK | THE BIG ESCAPE

De kandidaten van The Big Escape komen aan bij het imposante Radio Kootwijk. Bekende Nederlanders die moeten ontsnappen uit ruimten door het oplossen van radio gerelateerde raadsels. Wie gaat dit het beste af? Dat Radio Kootwijk een goed decor vormt is wel duidelijk. Prachtige droneshots van de locatie en haar omgeving zetten de toon van het programma. Weten de kandidaten alle opdrachten te volbrengen?

DE RODE HOED | WIE IS DE MOL?

Dit jaar vond de finale van het populaire tv-programma Wie is de mol? voor het eerst plaats in De Rode Hoed in Amsterdam. Niet met een enorme massa fans voor de deur, maar wel met publiek in de zaal. Wel zo fijn, want de afgelopen jaren kon er geen publiek bij zijn vanwege de corona maatregelen die toen golden. De stijlvolle evenementenlocatie De Rode Hoed was een perfecte plek voor de spectaculaire finale.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.