Discover the finest spaces
Delen

Tien inspirerende en unieke vergaderlocaties in het heel land

Soms is het goed om het kantoor of de Teams meeting te verruilen voor een vergaderlocatie buiten de deur. Productief en effectief vergaderen doe je niet zomaar even. Je hebt er een hoop concentratie, motivatie en vooral inspiratie voor nodig. Een vergaderlocatie waar over al deze zaken is nagedacht, is een must. Wanneer je samen in een inspirerende omgeving aan de slag kan, goed eten en een fijne sfeer krijgt, doet dit wonderen voor de effectiviteit van je meeting! Wij hebben daarom 10 inspirerende en creatieve vergaderlocaties in het hele land voor je geselecteerd. 

PLLEK

De meeste Amsterdammers zijn inmiddels wel bekend met Pllek. Het is een van de meest relaxte stadsstranden om te ontsnappen aan de stadse drukte. De locatie is opgebouwd uit zeecontainers en gerecycled materiaal, waardoor het mooi opgaat in de rauwe setting van de historische NDSM-werd. Helemaal te gek is dat je Pllek ook te huren is voor een inspirerende vergadering. Mét een eigen buitenruimte pal aan het IJ, een fijn aangelegd strandje en adembenemend uitzicht op de skyline van Amsterdam. Zo kun je ook tijdens je vergadering genieten van de Pllek vibes!

EYE FILMMUSEUM

Op zoek naar a room with a view in onze hoofdstad? Eye Filmmuseum is zoveel meer dan alleen een iconisch gebouw met een spectaculair uitzicht. Dit is dé plek waar evenementen gevierd worden en film gekoesterd wordt. Een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is. Waar het bruist en waar je anders leert kijken. Er zijn vier vergaderruimten met elk een ander karakter. De multi-inzetbare zalen hebben veel daglicht en maken vergaderen met uitzicht over het IJ tot een ervaring waarna je weer vol energie vertrekt. Maar niet nadat je in het restaurant hebt geproost op een succesvolle dag!

BUITENPLAATS KAMERYCK

De hoeveelheid ruimte, zowel binnen als buiten, speelt de hoofdrol bij Buitenplaats Kameryck. Midden in het Groene Hart én in de Randstad zijn er maar liefst twaalf zalen waar je terecht kunt voor een vergadering. Je kijkt uit over het water en laat je inspireren door de natuur in een van de buitenpaviljoens die te vinden zijn op het terrein. Maak er een meerdaagse sessie van door te blijven slapen in één van de unieke Veldhuysjes. Laat de waan van alledag even achter je om je optimaal te concentreren op samenzijn met jouw collega’s.

HIER RADIO KOOTWIJK

De prachtige art-decostijl van Hier Radio Kootwijk vlakbij Apeldoorn is op zijn zachts gezegd indrukwekkend. Dit voormalige radiotelegrafisch zendstation in de uitgestrekte natuur van de Veluwe wordt nu onder andere gebruikt voor evenementen tot maar liefst 635 personen. Het pronkstuk is de enorme en lichte Zenderzaal, die met haar zuilen en geweldige raampartij wel wat wegheeft van een kathedraal. Dit is een vergaderlocatie waar de historie voelbaar is, waar een vergadering of brainstorm eindigt in een succesvolle uitkomst en waar je daarna tot rust komt in de natuurrijke omgeving.

BUITENPLAATS AMERONGEN

Een vergadering met een, tot in de puntjes verzorgd, culinaire lunch of diner? En tegelijkertijd genieten van de prachtige omgeving die het landgoed van kasteel Amerongen te bieden heeft? Buitenplaats Amerongen vormt niet alleen een mooie entourage, maar biedt met drie bijzondere gebouwen ook veel mogelijkheden voor een vergadering, bijeenkomst, congres of training. De culinaire invulling wordt verzorgd door restaurant Bentinck, een eigentijds restaurant waar op topniveau gekookt wordt. Deze historische locatie zorgt gegarandeerd voor een inspirerende vergadering!

FORT RESORT BEEMSTER

Een completere vergaderlocatie vind je niet snel. Bij Fort Resort Beemster worden de originele stijlkenmerken gecombineerd met een eigentijdse warme inrichting. Het fort, dat is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, heeft een luxe en populaire spa en wellness, twee restaurants, zestien stijlvolle hotelkamers, luxe salonboot en twee bijzondere ruimten voor allerlei soorten bijeenkomsten. Ideaal voor een inspirerende meerdaagse vergadersessie of andere soort bijeenkomst. Je bent hier echt even weg van alles en overal om je heen is inspiratie te vinden. Er zijn namelijk maar weinig historische forten die zo’n spectaculaire transformatie ondergingen als Fort Resort Beemster. Laat je onderdompelen in luxe en historische details van deze locatie!

LANDGOED DE SALENTEIN

Op het eerste gezicht lijkt het statige Landgoed de Salentein met haar authentieke zalen en goed onderhouden landhuis op een typisch Nederlands landgoed. Toch is dit meer dan zomaar een locatie. Het landgoed vormt een plek waar Argentijnse smaak, beleving en culinaire passie samenkomen. Het landgoed bestaat uit het landhuis, een gastronomisch restaurant en twaalf zalen, die allen hun eigen karakter hebben. Je vergadert hier op een unieke locatie waar de creativiteit je al snel tegemoetkomt. Op zoek naar een unieke beleving? Landgoed de Salentein biedt beslist een ervaring waar je rijker van wordt!

WILLEM TWEE

De twee historische gebouwen van Willem Twee bieden een creatieve ontmoetingsplaats voor kunst en muziek, maar zijn ook een populaire locatie voor zakelijke evenementen. Vergaderen doe je op een van de podia als deze niet gebruikt worden voor het eigen artistieke programma. De catering wordt verzorgd door het Willem Twee café, waar je heerlijk kan eten en drinken in een omgeving die muziek en kunst ademt. Dit terugkerende thema inspireert en zorgt gegarandeerd voor een succesvolle vergadering.

HET VAUDEVILLE THEATER | THE PLAYING CIRCLE

Aan de kleurrijke Singel, midden in Amsterdam, ligt het fraaie Vaudeville Theater. Het theater uit 1850 is door interieurbureau The Loft omgebouwd tot een spectaculaire meetingruimte met een schitterend eigentijds interieur. De ruimte ligt op de derde verdieping en het acht meter hoge plafond speelt met de ruimtelijkheid. De serre-achtige ramen laten veel daglicht binnen en geven een prachtig uitzicht over de binnenstad. Het theater voelt groots aan, maar heeft door de smaakvolle inrichting een warm huiselijk karakter. Dankzij de verschillende zitjes en de lange tafel in de open ruimte, is het Vaudeville Theater een ideale ruimte voor een inspirerende vergadering tot 23 personen.

VEERHUIS AAN HET IJ

Een vergadering in deze voormalig dienstwoning is namelijk een van de best bewaarde geheimen van Amsterdam. Een pontje als privévervoer brengt de gasten van het Centraal Station naar de besloten haven van GVB Veren in Noord, van waar je een waanzinnig uitzicht hebt over het IJ. Boten varen voorbij, terwijl jij met jouw team in de tuin van Veerhuis aan het IJ zit. Het echte schippersgevoel ervaar je in een van de zeven ruimten. De liefhebbers slaan hun hengel uit, want Veerhuis heeft een visvergunning. Na de meeting blijf je lekker zitten voor een borrel en de catering van Lisa’s Liefde.

Meer inspirerende vergaderlocaties

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer inspirerende plekken waar je heen kan voor een vergaderlocatie. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere vergaderlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.