Discover the finest spaces
Delen

Zeven spectaculaire congreslocaties in Rotterdam en omgeving

Voor veel mensen is het congres dat jij organiseert één van de hoogtepunten van het jaar. Congressen zijn belangrijke momenten om collega’s te zien, te netwerken en om nieuwe klanten vinden. Daarnaast zijn grote events, zoals congressen, tegenwoordig meer dan ooit momenten om even helemaal weg te zijn uit de waan van de dag. Een moment om bijna niet op je telefoon te kijken, in het nu te zijn en alles helemaal in je op te nemen. Een goede evenementenlocatie denkt hierover met je mee. Samen zorgen jullie ervoor dat jouw congres een spektakel is dat indruk maakt en waar je echt bij had moeten zijn. Wij selecteerden daarom zeven bijzondere congreslocaties in Rotterdam en omgeving voor je die zelfs jouw verwachtingen overtreffen. 

ROTTERDAM AHOY

Als je het over veelzijdige event- en congreslocaties hebt, kan Rotterdam Ahoy absoluut niet ontbreken. Hier vind je een ongekende flexibiliteit dankzij de 35 subzalen van het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC), de indrukwekkende Ahoy Arena met een capaciteit maar liefst 16.500 bezoekers, 30.000m2 Beurs- en Evenementenhallen en het grootste auditorium van Nederland: RTM Stage. Hier kunnen 2800 gasten plaatsnemen en in de speciale XL variant maar liefst 4400 personen. Meer dan genoeg mogelijkheden dus om een uniek congres neer te zetten. Ahoy is hét podium voor positieve ervaringen, waar plezier, creativiteit en succes centraal staan!

BUITENPLAATS VLAARDINGEN

Buitenplaats Vlaardingen is een bijzondere congreslocatie centraal gelegen tussen Rotterdam, Delft en Den Haag. Door de vele natuur is dit de perfecte locatie voor een congres of inspiratiedag in alle rust en ruimte. De stretchtent van 400m2 staat in het bosgebied en wordt vaak ingezet voor het plenaire gedeelte. Daarnaast zijn er ook vele subzalen en buitenlocatie voor break-out sessies, inspirerende workshops of leuke activiteiten. Daarna is het tijd om te netwerken tijdens een goed verzorgde borrel met smaakvolle hapjes uit verschillende foodtrucks. Buitenplaats Vlaardingen is een uniek pareltje in het groen en een van de meest veelzijdige venues die we kennen!

LOMMERRIJK | ROTTERDAM

Vanwege de rustige ligging, net buiten het Rotterdamse centrum aan de Bergse Plas, is Lommerrijk een geliefde locatie voor congressen en andere soorten meetings en events. De locatie heeft vijf ruimten die uitermate goed zijn uitgerust voor vergaderingen, conferenties, cursussen, trainingen, seminars, lezingen of productpresentaties. Of je nu met 15 of 250 zakenrelaties langskomt: elke ruimte heeft haar eigen karakter, capaciteit én uitzicht op het water. Ook heeft Lommerrijk een eigen gratis parkeerterrein en een eigen keuken waar je na afloop van je congres of ander soort event geniet van een heerlijk diner of borrel op het terras!

VAN NELLE FABRIEK | ROTTERDAM

Maak een onvergetelijke indruk in het iconische UNESCO monument de Van Nelle Fabriek in Rotterdam! De fabriekshallen waar vroeger koffie, thee en tabak werden geproduceerd, vormen nu een waanzinnig decor voor jouw beurs, congres of bedrijfsfeest. Met ruim 10.000 vierkante meter aan vloeroppervlakte is er ruimte voor maar liefst 5000 personen. Genoeg ruimte dus voor gezelschap in verschillende groepsgroottes! Het team Van Nelle Fabriek Events weet precies hoe je deze ruimten optimaal benut. De sfeer blijft hierdoor altijd intiem en gezellig. Ook denken zij mee over jouw concept en aankleding en nemen indien gewenst de gehele organisatie uit handen.

HAL4 AAN DE MAAS | ROTTERDAM

De stoere en multifunctionele venue Hal4 aan de Maas in Rotterdam was ooit een machinewerkplaats. Nu is het een moderne all-in evenementenlocatie op een prachtige plek aan de Maas. Dankzij deze geweldige ligging aan het water heb je bij Hal4 een spectaculair uitzicht over de skyline van Rotterdam. De Theater Zaal is perfect voor congressen en diners tot 250 personen, maar ook voor grootse personeelsfeesten tot 450 personen. Meer ruimte nodig? Combineer deze zaal dan met de Maaslounge voor een feest tot 600 personen. Dankzij twee extra subruimten heeft deze locatie alles onder één dak voor een geslaagd congres!

SPAZIO | ROTTERDAM

Pal naast de landingsbaan van Rotterdam-The Hague Airport ligt SPAZIO. Een evenementenlocatie die aanvoelt als gezellige huiskamer waar iedereen zich welkom en thuis mag voelen. SPAZIO, oftewel ruimte, is hier meer dan genoeg. Een groot restaurant met mega terras waar samen plek is voor maar liefst 600 personen, twee elegante boardrooms en twee eventzalen met een eigen privé terras. Een ideale locatie dus voor congressen of andere soorten events. Hier worden de Italiaanse tradities van puur eten, no-nonsense en gezellig samenzijn geëerd. Ook staat maatwerk hier centraal en wordt er gewerkt met sterke partners zodat eigenlijk alles mogelijk is!

ROOM MATE BRUNO | ROTTERDAM

Room Mate Bruno in Rotterdam is misschien wel een van de meest uitgesproken en kleurrijke hotels en event venues die we zagen. Het interieur van ontwerpster Teresa Sapey is zowel surrealistisch als adembenemend. Het hotel is een uitstekende optie voor merken en bedrijven die op zoek zijn naar een locatie waar ze zichzelf kunnen zijn en waar hun merk, waarden en congres of ander soort event tot topprioriteit worden gemaakt. Met negen vergaderzalen, een rauwe industriële event hal, vlakbij de Erasmusbrug en De Foodhallen waar je tientallen gerechten uit allerlei landen kunt proeven onder één dak, raak je hier niet snel uitgekeken!

Meer congreslocaties in Rotterdam en omgeving

Naast bovengenoemde venues zijn er natuurlijk nog veel meer bijzondere congreslocaties in Rotterdam en omgeving. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere congreslocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.