Discover the finest spaces
Delen

Zeven bijzondere congreslocaties in hartje Rotterdam

Waar let jij op in de zoektocht naar een goede congreslocatie in Rotterdam? Naast genoeg ruimte en de juiste sfeer is bereikbaarheid ontzettend belangrijk. Je gasten moeten zonder problemen bij een venue kunnen parkeren en een goede ov verbinding is ook een belangrijke voorwaarde. Daarna kijk je verder: hoe professioneel is de locatie en een flexibel team is ook geen overbodige luxe in deze tijd. Wij hebben al dit voorwerk alvast voor je gedaan en zeven bijzondere congreslocaties in hartje Rotterdam voor je geselecteerd. Bij deze venues wordt je congres een gegarandeerd succes!

VAN NELLE FABRIEK

De Van Nelle Fabriek is de perfecte locatie om spectaculair uit te pakken met jouw evenement! De fabriekshallen waar vroeger koffie, thee en tabak werden geproduceerd, vormen nu een waanzinnig decor voor jouw beurs, congres of bedrijfsfeest. Met ruim 10.000m2 aan vloeroppervlakte is er ruimte voor zo’n 5000 personen. Het creatieve team weet precies hoe je deze ruimten optimaal benut. De sfeer blijft hierdoor altijd intiem en gezellig. Ook heeft de Tabaksfabriek sinds kort een luchtreinigingssysteem dat op natuurlijke wijze 99,9% van alle schadelijke micro-organismen onschadelijk maakt. Dat de techniek ook afrekent met het coronavirus is op dit moment een prettige bijkomstigheid.

ROTTERDAM AHOY

Als je het over veelzijdige event- en congreslocaties hebt, kan Rotterdam Ahoy absoluut niet ontbreken. Hier kies je uit de grootse Ahoy Arena met een capaciteit van meer dan 16.500 bezoekers en verschillende beurs- & evenementenhallen die je precies zo kan inrichten en indelen zoals jij het wil. In 2020 openden bovendien de deuren van het Rotterdam Ahoy Convention Centre met 35 zalen, ruime foyers en de RTM Stage. De RTM Stage is volgens Ahoy de grootste theaterzaal van Nederland met een capaciteit van maar liefst 2800 personen. Meer dan genoeg mogelijkheden dus om een uniek congres neer te zetten!

POSTILLION HOTEL & CONVENTION CENTRE WTC ROTTERDAM

De congreslocatie in Rotterdam met misschien wel de meeste mogelijkheden is het volledig gerenoveerde Postillion Hotel & Convention Centre WTC Rotterdam. De historie, architectuur, indeling en infrastructuur van dit gebouw zorgen voor een unieke setting die je nergens anders vindt. Met een totaaloppervlak van 3500 vierkante meter, 27 unieke ruimten en een grootse plenaire zaal heeft het Convention Centre een ongekende flexibiliteit. En dat middenin het centrum van Rotterdam. De locatie is perfect bereikbaar en heeft zelfs een inpandige parkeergarage. Samen met het toegewijde team van Postillion WTC Rotterdam maak je van jouw congres hoe dan ook een succes!

DE KUIP

Een vergadering met uitzicht op het veld, een netwerkborrel in de legendarische spelerstunnel of een presentatie op de middenstip? Voetbalstadion De Kuip is dé iconische evenementenlocatie in Nederland. Met 15.000 m2 verhuurbare ruimte, 17 multifunctionele zalen, een capaciteit van 50.000 personen en ruim 1000 gratis parkeerplaatsen voor de deur kun je hier terecht voor ieder event. Ben je op zoek naar een actief event of teambuildingactiviteiten? Je kan in De Kuip abseilen vanuit de lichtmasten, spandoeken maken in de Legioenzaal en in de zomer zelfs sportactiviteiten organiseren op de heilige grasmat. Je event in De Kuip wordt een onvergetelijke beleving!

DE DOELEN ICC

Het Internationaal Congres Centrum (ICC) van het bekende concert- en congresgebouw de Doelen in hartje Rotterdam is al jaren een begrip in de havenstad. De drie verschillende ‘kwartieren’, het Grote Zaal Kwartier, het Jurriaanse Kwartier en het Willem Burger Kwartier, zijn onlangs compleet vernieuwd. Hierdoor voelt alles weer helemaal fris en trendy aan. Het fijne en praktische van de kwartieren is dat ze allemaal een eigen entree, plenaire zaal, ruime foyers en verschillende subzalen hebben. Ideaal dus voor zowel grotere als kleinere events omdat je altijd een intiem gevoel houdt.

VIA SPARTA EVENTS

In het stadion van de oudste voetbalclub van Nederland worden jij en jouw gasten als ware sporthelden ontvangen. Vergaderen in het Sparta Stadion is uniek in zijn soort! Er zijn talloze ruimten die inspireren en prikkelen. Via Sparta Events streeft bij elk evenement naar een topprestatie. Maak je hoofd na die belangrijke meeting leeg met een van de avontuurlijke activiteiten, geniet van een borrel of vier een jubileumfeest. Vanuit alle zalen heb je uitzicht op het speelveld en als je geluk hebt, traint een van de eerste teams op dezelfde dag als jouw congres of ander event!

MAASSILO

Zoek je een congreslocatie met een unieke setting? Wat denk je van de grootste en oudste graansilo van Europa! De Maassilo is een indrukwekkend baken van de industriële geschiedenis van Rotterdam. Van binnen volledig verbouwd en ingericht als evenementenlocatie, maar nog goed herkenbaar als graansilo en vol authentieke elementen die het gebouw karakter geven. De vijftien zalen beschikken over alle denkbare voorzieningen voor evenementen. Van de grootse ruimten op de begane grond, tot de stijlvolle zalen van Now&Wow Club op veertig meter hoogte: met een capaciteit van vijf tot vijfduizend personen is er zeker een geschikte ruimte voor je congres!

Meer inspirerende congreslocaties in Rotterdam

Naast bovengenoemde congreslocaties zijn er natuurlijk nog veel meer bijzondere venues in Rotterdam te vinden. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere congreslocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.