Discover the finest spaces
Delen

9 Ideale congreslocaties met een prachtige theaterzaal

De perfecte zaal voor een congres? Dat is er een waar iedere stoel goed zicht heeft op het podium, met perfect geluid en goede belichting. Oftewel: een theaterzaal! Theaterzalen zijn speciaal ontworpen om het publiek een onvergetelijke beleving te bezorgen. Ingericht met comfortabele stoelen waarin je prima uren achtereen kunt zitten, moderne licht- en geluidstechniek. De meeste theaters hebben bovendien de technische en creatieve expertise in huis om je te helpen een spectaculaire show neer te zetten. Wij bezoeken 9 ideale congreslocaties met een prachtige theaterzaal!

THEATER DE SPIEGEL, ZWOLLE

Een indrukwekkende theaterzaal met circa 1000 zitplaatsen en een lichte en ruimtelijke foyer: Theater de Spiegel is een ideale locatie om grootse congressen te organiseren. Maar de locatie nodigt bovenal uit om ruimte te geven aan creativiteit. Wil je een tribune op het podium van de theaterzaal voor een speciaal minicongres? Een break-out sessie in het Loading Dock? Voor het creatieve team van Zwolse theaters is niets te gek. Sinds kort heeft het theater theaterrestaurant KEES in eigen beheer. Met een nieuw, hip jasje is dit restaurant ook perfect in te zetten als dinerlocatie of als subruimte tijdens een congres!

DELAMAR THEATER, AMSTERDAM

Midden in het levendige hart van Amsterdam bevindt zich een modern theatergebouw met een lange geschiedenis in de Amsterdamse theaterwereld. DeLaMar Theater combineert het echte, warme, luxe theatergevoel met een prachtig modern pand. Twee fraaie theaterzalen, diverse foyers en vipruimten maken DeLaMar het perfecte theater voor een congres voor maar liefst 1500 personen – tot maximaal 950 in één zaal. Uniek voor een locatie in het centrum van Amsterdam, direct aan het Leidseplein. En met vele mogelijkheden om de locatie te stylen en te branden maak je DeLaMar Theater in een handomdraai helemaal eigen!

THEATER AMSTERDAM, AMSTERDAM

Theater Amsterdam is een van de nieuwste theaters in ons land. Door de opvallende glazen pui heb je een prachtig uitzicht over de Westelijke Houthavens. Wat deze locatie helemaal bijzonder maakt is de theaterzaal: die is niet alleen ingericht met 1.100 stoelen en de nieuwste projectietechniek – achter het podium gaat een Black Box van 1.200m2 schuil. Stel je de verrassing van je gasten voor als na de opening van je congres het indrukwekkende 50 meter brede projectiescherm wegdraait en een compleet nieuwe locatie onthult. Staan daar subruimten voor je congres, een diner of een feestruimte? De keuze is aan jou!

GOOILAND, HILVERSUM

Gooiland is dé locatie als je zoekt naar een stijlvolle, veelzijdige venue voor een goed verzorgd congres. In dit rijksmonument uit 1936 word je verrast door veel (dag)licht, de ruimte en duurzame mogelijkheden. Het opvallende gebouw is onlangs volledig gemoderniseerd en werd voorzien van een fraai interieur, vol subtiele knipogen naar de geschiedenis van het pand en de centrale ligging in de mediastad. Gooiland biedt een totaalconcept, van catering en techniek tot de aankleding en entertainment. Met 17 verschillende ruimten (waarvan 14 subruimten), een authentieke theaterzaal voor je plenaire sessies en de open Green Area is er eindeloos te variëren!

SINGER LAREN, LAREN

Aan de rand van het schilderachtige dorp Laren met haar gezellige café’s, restaurants en winkels ligt Singer Laren. Deze locatie inspireert met kunst in de breedste zin van het woord: er is een beroemd museum, een monumentale villa, een prachtige beeldentuin én een gloednieuw theatergebouw. Een unieke combinatie! De moderne theaterzaal is niet alleen voorzien van alle techniek die je nodig hebt, maar ook de technische assistentie is aanwezig en is inbegrepen in de zaalhuur. Samen met de centrale ligging, goede bereikbaarheid en de gratis parkeergelegenheid naast de deur maakt het Singer Laren tot de ideale locatie voor je congres!

AFAS CIRCUSTHEATER, SCHEVENINGEN

Het AFAS Circustheater is natuurlijk beroemd om alle grote musicalproducties die hier op de bühne staan. Door de vele subzalen en perfecte bereikbaarheid in Scheveningen heeft de locatie ook alles in huis voor fantastische zakelijke evenementen en congressen. De indrukwekkende grote theaterzaal met maar liefst 1840 stoelen biedt de ruimte voor grootse congressen, maar is ook eenvoudig te verkleinen voor intiemere bijeenkomsten. De sfeervolle foyers zijn uitermate geschikt voor een kop koffie, lunch of borrel. Ook een kleine beurs is hier snel opgebouwd. Prijkt het logo van jouw event binnenkort op het ledscherm aan de gevel van het AFAS Circustheater?

HET KRUISPUNT, BARENDRECHT

Het Kruispunt is een dynamische culturele ontmoetingsplek en dé plek voor zakelijke bijeenkomsten in Barendrecht en omstreken. Het gebouw bevat onder meer een theater, bibliotheek, horeca en diverse vergaderruimten. Het Kruispunt heeft een sfeervolle, modern industriële uitstraling en is door de open inrichting flexibel in te delen. Voor een congres tot 500 personen kun je terecht in de theaterzaal. De vergaderruimten zijn met verschuifbare wanden aanpasbaar naar het gewenste formaat, en op diverse plekken in het gebouw zijn mooie break-out ruimten te creëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een subsessie in de kleedkamers, of op het trappodium in de ontvangsthal?

STADSSCHOUWBURG EN CONCERTGEBOUW DE VEREENIGING, NIJMEGEN

In het bruisende hart van Nijmegen liggen Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging. Twee prachtige locaties met internationale allure en uitstraling, op loopafstand van het station. Met name Concertgebouw De Vereeniging heeft uitgebreide mogelijkheden voor de congresorganisator: met vijf grote zalen en enkele kleinere subruimten is de locatie erg flexibel in het gebruik, met wat voor groepsgrootte je ook komt. De indrukwekkende Concertzaal biedt onder het hoge klassieke plafond plaats aan maar liefst 1450 stoelen. En dankzij de vlakke vloer zijn de stoelen van de concertzaal te verwijderen en bouw je de ruimte zo om in iedere gewenste opstelling!

CHV NOORDKADE, VEGHEL

In deze oude mengvoederfabriek van Veghel zwijgen de machines, maar het nieuwe CHV Noordkade laat van zich horen! Culturele bedrijven en ondernemers gaan hier gewoon door met mengen: cultuur met food, bedrijfsleven met kunst. De originele elementen en machines zijn veelal intact gelaten en dienen nu als bijzonder decor. Naast een gloednieuwe en compleet uitgeruste theaterzaal met zo’n 700 zitplaatsen, vind je hier de meest indrukwekkende historische ruimten voor events en congressen. Breid je congres uit met de reusachtige Koekbouw, de spectaculaire NPF-toren, of een van de tientallen andere ruimten. Bij CHV Noordkade zijn de mogelijkheden voor evenementen écht eindeloos!

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer inspirerende congreslocaties te vinden in ons land. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.