Discover the finest spaces
Delen

1,5-Meter-Case: Theater de Spiegel als hybride stadion PEC Zwolle

De ene na de andere opdrachtgever durft het weer aan: toffe events organiseren. GreaterVenues deelt cases uit de praktijk om te laten zien dat het weer kan en wat er mogelijk is. Dit keer: PEC Zwolle breidt de capaciteit van haar stadion uit voor de thuiswedstrijden in een bijzondere samenwerking met Zwolse Theaters.

Het nieuwe voetbalseizoen is begonnen, maar door de corona-maatregelen is het niet mogelijk om iedereen in het stadion van PEC Zwolle te ontvangen. Zwolse Theaters biedt uitkomst: alle eerste vier thuiswedstrijden zijn voor sponsoren van PEC Zwolle en Zwolse theaters exclusief te zien in Theater de Spiegel. En daarmee is PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser in zijn nopjes: “Het is waardevol dat wij onze sponsoren op deze manier voor elke thuiswedstrijd een unieke wedstrijdbeleving kunnen bieden. Er is een mooie gelijkenis tussen stadion- en theaterbezoek en met dit originele initiatief onderstrepen we dat. Het is een prachtige ontwikkeling dat sport en cultuur in onze stad en regio zo goed de samenwerking met elkaar aangaan.”

Hybride event

Via een livestreamverbinding op een groot scherm kunnen de sponsoren van PEC Zwolle en Zwolse theaters vanuit rode pluche stoelen met hun gezin genieten van de wedstrijd. Naast het live uitzenden van de wedstrijd, wordt er middels voorbeschouwingen en optredens gezorgd voor een avondvullend programma. Een slimme manier om een hybride event in te zetten dus! De eerste wedstrijd was het voor 100 personen – zaterdag 26 september wordt het uitgebreid naar de maximale capaciteit  van 200 gasten.

In een eerder stadium werd al eens gesproken over een mogelijke intensievere samenwerking tussen de twee partijen. De huidige situatie heeft dat wat versneld, vertelt directeur van Zwolse Theaters Rob Zuidema: “Juist in deze rare Corona-tijd moeten we creatief zijn. We brengen met dit initiatief twee werelden bij elkaar. Ik weet zeker dat we er in Theater de Spiegel ook een fantastische PEC avond van kunnen maken. Op naar nog meer samenwerking in de stad en de regio!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.