Discover the finest spaces
Delen

Vijf zalen de Rode Hoed gerenoveerd en opnieuw ingericht

De vijf kleinere zalen van debatcentrum en evenementenlocatie Rode Hoed in Amsterdam zijn de afgelopen maanden gerenoveerd en vernieuwd. De ruimten zijn totaal getransformeerd en hebben allemaal een eigen karakter. “Ze passen nu veel beter bij onze grote zaal, de Oosterhuiszaal, die jarenlang dienst deed als schuilkerk”, vertelt Thomas Blonk, Sales & Events manager bij de Rode Hoed. 

De zalen, die vaak gebruikt worden voor vergaderingen, presentaties, workshops of breakout sessies, gaven niet helemaal de monumentale sfeer weer van de karakteristieke Oosterhuiszaal. Deze zaal, die nog steeds prachtige elementen van de vroegere schuilkerk bevat, is vaak te zien in tv programma’s en is het pronkstuk van Rode Hoed. De opknapbeurt van de vijf zalen startte deze zomer en werd uitgevoerd door projectinrichter Lensvelt en JPS.architecten.

Rode Hoed

Het concept van Lensvelt en JPS.architecten staat in het teken van verbinden, maar ook onderscheiden. Elke ruimte moest een eigen identiteit krijgen. Zo is de Groenzaal ingericht als een gezellige woonkamer met een stoere houten tafel waaraan vergaderd kan worden. Eyecatcher is hier het stoffen behang vol uitgestorven dieren, dat je eraan moet herinneren dat het belangrijk is om de geschiedenis te koesteren. Thomas: “Mensen willen zich thuis voelen tijdens een meeting. Een gezellige, knusse sfeer creëren is erg belangrijk en dat is hier goed gelukt.”

In de Vrijburgzaal en de Zwanenzaal krijg je een veel ruimtelijker gevoel vanwege een aanpassing in het plafond. “Boven het verlaagde plafond zit de klimaatinstallatie, dus die konden we niet verwijderen. Maar daardoor zag je een groot deel van de prachtige ramen niet en werd er veel licht weggenomen. Nu is het verlaagde plafond alleen aan de zijkanten verwijderd waardoor de ruimten meteen veel lichter worden”, legt Thomas uit.

De Banningzaal is ondergedompeld in een blauw thema en bevat een groot kunstwerk dat subtiel is weggewerkt. In de gordijnen is namelijk een print van een jachtscène verwerkt dat vooral opvalt als je er net iets langer naar kijkt. De Amsterdamzaal heeft een leuke ronde tafel en heeft een apart bargedeelte, voor bijvoorbeeld een lunch of borrel na afloop van een vergadering.
De grootste zalen krijgen binnenkort nog projectieschermen die uit het plafond naar beneden zakken, de kleinere zalen krijgen vaste LED schermen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.