Discover the finest spaces
Delen

Vier Amsterdamse podia verder met directeur Clayde Menso

Culturele evenementenlocaties De Nieuwe Liefde, Felix Meritis, De Rode Hoed en het Compagnietheater worden organisatorisch gebundeld onder de naam ’Amerpodia’. Clayde Menso, voormalig directeur-bestuurder Amsterdams Fonds voor de Kunst, wordt directeur van de podiumcombinatie. De locaties blijven verder wel onder eigen naam opereren.

Felix Meritis 04

1280-nieuwe-liefde-streetview

Investeringsmaatschappij Amerborgh, eigenaar van De Nieuwe Liefde, Felix Meritis, De Rode Hoed en het Compagnietheater, heeft Amerpodia in het leven geroepen. De vier Amsterdamse locaties zullen organisatorisch als podiumcombinatie verdergaan. De huidige directeuren van de locatie zullen aftreden en met de benoeming van Clayde Menso zijn de podia vanaf februari 2017 officieel samengebracht.

Stef Collignon, directeur bij Amerborgh: “We zijn blij en trots dat we Clayde aan het roer van onze nieuwe organisatie – Amerpodia – mogen verwelkomen. Clayde heeft een uitstekende reputatie opgebouwd en kent de cultureel-maatschappelijke wereld in Amsterdam en daarbuiten als weinig anderen. We zijn ervan overtuigd dat hij De Rode Hoed, het Compagnietheater, De Nieuwe Liefde en het straks gerenoveerde Felix Meritis een mooie en succesvolle toekomst zal weten te bezorgen.”

Compagnietheater735x0

Officieel samengebracht

Menso maakte de afgelopen tien jaar deel uit van de directie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Naast het vormgeven aan de organisatie gaat Menso samen met de bestaande teams inhoud geven aan de plannen en ambities van de locaties. Menso wil de positie van de vier podia in de stad verbeteren en zich gaan richten op meerdere doelgroepen.

Menso: “Na tien bijzondere en mooie jaren is het tijd voor een nieuwe stap. Ik heb veel zin om aan de slag te gaan bij deze unieke podiumcombinatie die een wezenlijk cultureel verschil kan maken in de stad.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.