Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe upgrade voor RDM Onderzeebootloods

RDM Onderzeebootloods heeft weer enkele investeringen gedaan om de locatie nog toegankelijker te maken voor evenementen. De loods aan de Rotterdamse haven viert deze maand haar derde verjaardag als evenementenlocatie.

RDM Onderzeebootloods opende op 12 maart 2015 na een grootscheepse renovatie. Sinds 2016 is de exploitatie van de evenementenlocaties op RDM in handen van Rotterdam Ahoy, onder de naam RDM Events. Zij zorgden voor de nodige vernieuwingen en basisuitrusting, om zo iets meer mogelijkheden aan te brengen in de industriële loods, zonder het rauwe randje eraf te poetsen. Eerder werd al een grote glazen pui onthuld, waardoor de loods een spectaculair uitzicht heeft op het water.

De glazen pui van 300m2 beschikt sinds kort over een gordijn waarmee deze in anderhalve minuut kan worden geblindeerd; perfect voor een speciaal effect tijdens een opening of onthulling en vooral ook goed inzetbaar als backdrop voor een podiumopstelling. Daarnaast zijn er akoestische doeken geplaatst die weerkaatsend geluid decimeren, zodat geluid in de hoge loods voor de meeste toepassingen prettig klinkt. De doeken kunnen ook eenvoudig gehesen worden zodat de twintig meter hoogte van de hal goed tot haar recht komt. Tot slot is de mogelijkheid gecreëerd om de totale ruimte ermee in gedeeltes op te splitsen.

Verwarming

Ook op het gebied van verwarming is veel geïnvesteerd. Naast de al aanwezige vloerverwarming heeft het Havenbedrijf Rotterdam, verantwoordelijk voor de gehele gebiedsontwikkeling op RDM Rotterdam en tevens huisbaas, een extra verwarming geïnstalleerd. Door middel van nivolairs (een warmwaterbron met ventilatoren) in het dak en de bestaande vloerverwarming is de temperatuur in de hal beter te regelen. De warmte in het dak wordt naar beneden gedrukt en de vloerverwarming voorkomt dat kou uit de betonnen vloer van de loods opstijgt. Dit is niet alleen een zuinige manier van verwarmen, het brengt de aanwarmtijd van de loods ook terug naar een paar uur. Daarnaast zijn in de Oostloods, waar een standaard congresopstelling is geplaatst, radiatoren geïnstalleerd om koudeval langs de muren op te vangen zodat bezoekers in een behaaglijke ruimte zitten.

Sfeerverlichting 

Ook de licht- en geluidstechniek werd geïnvesteerd, om de opstartkosten van events terug te brengen. In de Oostloods heeft het Rotterdamse Peitsman Licht en Geluid een uitgebreide licht- en  geluidsinstallatie gerealiseerd. Dit biedt de mogelijkheid tot sfeerverlichting in alle kleuren, spraakversterking tot 400 personen en de mogelijkheid om eenvoudig een LED scherm op te hangen.

Johan Haijer, Locatiemanager RDM Events: “Wij zijn heel blij met alle investeringen die zijn gedaan. De RDM Onderzeebootloods was al een hele bijzondere locatie, maar met deze noviteiten meer dan ooit de perfecte locatie voor tal van evenementen!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.