Discover the finest spaces
Delen

5 Venues in Rotterdam: stoer, hip en bijzonder

Als één stad een ijzersterk imago heeft, dan is het wel Rotterdam. In het Locatieonderzoek 2017|2018 zien we dat Rotterdam ook zo’n duidelijk imago heeft als bestemming voor evenementen. Gevraagd naar hun ervaring met de Maasstad noemen de deelnemers aan het onderzoek Rotterdamse locaties stoer, hip en bijzonder.

De stad groeit dan ook snel in populariteit voor events. En terecht: of je nou houdt van de spectaculaire skyline van de stad, de gonzende bedrijvigheid op de Maas, of warm loopt voor de toekomstige bouwprojecten, in Rotterdam gebeurt het. Nog niet overtuigd? Bekijk dan deze vijf echte Rotterdamse locaties!

SS ROTTERDAM

Tussen de inspirerende bijeenkomsten door uitwaaien op de prachtige buitendecks, of genieten van een werelds uitzicht op de skyline van Rotterdam.

Fotocredit: Mark de Rooij

Op het ss Rotterdam – het enige cruiseschip in Europa met de functie van 4-sterrenhotel, restaurant, congres-, vergader- én evenementenlocatie – voelt je bijeenkomst als een avontuurlijke reis. De combinaties en mogelijkheden zijn hier vrijwel oneindig!

RDM ONDERZEEBOOTLOODS

Waar eens reusachtige onderzeeërs van de helling rolden, bevindt zich nu een van de mooiste industriële locaties van Rotterdam.

RDM Onderzeebootloods
De Onderzeebootloods op RDM. Fotocredit: Charles Batenburg

Het RDM terrein barst van de geschiedenis, met aan de ene kant het prachtige authentieke Congrescentrum en aan de andere kant de rauwe en roestige Onderzeebootloods. De combinatie van historie, haven, industrie en innovatie biedt inspiratie voor ieder event.

MAASSILO

Waar is de industrie sterker aanwezig dan in de haven van Rotterdam? De Maassilo is gevestigd in de grootste en oudste graansilo van Europa, aan de Maashaven.

Maassilo

Van buiten ademt het gebouw industrie, maar ook van binnen is het nog steeds herkenbaar als graansilo. De vijftien zalen zijn volledig verbouwd en ingericht als evenementenlocatie, met alle denkbare voorzieningen.

THE BOATHOUSE KRALINGEN

Aan het strand van de Kralingse Plas, vlakbij het centrum maar midden in het groen, ligt The Boathouse Kralingen. Dit robuuste en stoer ogende paviljoen heeft een prachtig uitzicht over het water.

The Boathouse Kralingen
Fotocredit: Vincent van Dordrecht | The Boathouse Kralingen

De drie verdiepingen die de locatie telt zijn ruim en licht en kunnen op diverse manieren worden ingezet. Dankzij de imposante halfronde raampartij is hier altijd veel daglicht.

HET WERELDMUSEUM

Klassiek, stijlvol en middenin het bruisende moderne Rotterdam. Het Wereldmuseum is gevestigd in een fraai pand in het centrum van de stad en ligt direct aan de Maas.

Het Wereldmuseum

Als evenementenlocatie heeft Het Wereldmuseum veel te bieden: van de wonderlijk mooie Balzaal en Salon, met de hoge plafonds en kroonluchters, tot warme en moderne ruimtes met schitterend uitzicht op de Maas.

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke evenementenlocaties te vinden in Rotterdam. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.