Discover the finest spaces
Delen

5 Indrukwekkende industriële evenementenlocaties in Rotterdam en omgeving

Waarschijnlijk wordt geen stad in ons land zo sterk met industrie geassocieerd als Rotterdam. De Maasstad en de regio staan bekend om de noeste werkersmentaliteit, de gonzende bedrijvigheid en het rauwe randje. Maar zoek je een industriële evenementenlocatie in de regio Rotterdam, dan blijkt het aanbod daaraan minder ruim dan je zou denken. Gelukkig zijn de industriële evenementenlocaties díe er zijn ronduit spectaculair. Wij bezochten vijf van de meest indrukwekkende industriële evenementenlocaties in Rotterdam!

SCHIECENTRALE

Industrieel, groots en tegelijkertijd super sfeervol: dat is de Schiecentrale in Rotterdam! Ooit voorzag de Schiecentrale de Rotterdamse haven van energie. Vandaag de dag is dit bijzondere monument een industriële evenementenlocatie met unieke mogelijkheden voor bedrijfsevenementen. De imposante Turbinehal (geschikt voor groepen tot 2000 personen) is de meest spectaculaire ruimte, vol originele elementen. Een robuuste hijsbrug, de opvallende bogen en het oude metselwerk worden op fraaie wijze uitgelicht en vormen zo een indrukwekkend industrieel decor. In combinatie met twee al net zo authentieke break-out zalen is de locatie zeer flexibel. Een bezoek aan de Schiecentrale blijft je zeker bij!

VAN NELLE FABRIEK

Ga je voor groots en industrieel? Weinig locaties kunnen zich meten met de Van Nelle Fabriek! Dit UNESCO-monument is één van de meest iconische en toonaangevende locaties van Rotterdam. Het monumentale gebouw is hét voorbeeld van ‘het Nieuwe Bouwen’: veel ramen, grote witte pilaren en veel ruimte – om precies te zijn meer dan 10.000 vierkante meter evenementenruimte. De industriële hallen waar vroeger tabak, koffie en thee werd gemaakt, zijn een spectaculair decor voor jouw bedrijfsfeest, presentatie of congres. Het team denkt graag mee over concept en aankleding, en als je dat wenst nemen ze de gehele organisatie uit handen!

MAASSILO

De Maassilo is een indrukwekkend icoon van de industriële geschiedenis van Rotterdam. Deze grootste en oudste graansilo van Europa is van binnen volledig verbouwd en ingericht als stoere industriële evenementenlocatie. De locatie beschikt over vijftien zalen die zijn uitgerust met alle denkbare voorzieningen voor evenementen. De robuuste elementen van de oude graansilo zijn nog overal aanwezig en geven het gebouw een geweldige sfeer en karakter. Van de grootse ruimten op de begane grond, tot de stijlvolle zalen van Now&Wow Club op 40 meter hoogte: met een capaciteit van 5 tot 5.000 is er zeker een geschikte ruimte voor je event!

RDM EVENTS

Denk je aan industrie in Rotterdam, dan kom je al snel op de haven. RDM Events neemt je terug naar de glorietijd van de Rotterdamse scheepsbouw van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij, met als toppunt van industriële rauwe schoonheid de RDM Onderzeebootloods. In deze immense industriële evenementenlocatie rolden vroeger grote onderzeeërs van de helling. De loods is nog steeds stoer en authentiek, maar wel voorzien van comfort verhogende faciliteiten als vloerverwarming en luchtbehandeling. De helling maakte plaats voor een grote glazen pui met een geweldig uitzicht over de haven. De Onderzeebootloods is geschikt voor evenementen met groepen tot 5000 personen.

LIJM & CULTUUR

Als industriële locaties zich ergens goed voor lenen, dan is dat wel als bron voor inspiratie en creativiteit. Met die insteek werd de locatie Lijm & Cultuur in Delft ingericht. De monumentale gebouwen van de voormalige Lijm en Gelatine Fabriek bieden leegte, zodat er ruimte is voor creativiteit. Het terrein van meer dan 2 hectare groot is één groot speelterrein en creatief laboratorium. Hierdoor is er ook van alles mogelijk: van intieme sessies in een van de monumentale vergaderruimten, tot conferenties of zelfs grote evenementen tot wel 8.000 personen. Iedere setting en sfeer kan hier op maat worden gecreëerd.

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer industriële evenementenlocaties in Rotterdam. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.