Discover the finest spaces
Delen

Hotel Theater Figi in Zeist opent vernieuwde eventzalen

De eerste fase in het verbouwen van evenementenlocatie, theater, grand cafe en hotel Figi in Zeist is afgerond. De eventzalen hebben een compleet nieuwe uitstraling en sfeer gekregen. Aanleiding voor de verbouwing van familiebedrijf Figi is de overdracht naar een nieuwe generatie: de derde generatie van familie Ruijs staat nu aan het roer. Wat met deze nieuwe generatie meekomt is een geheel nieuwe uitstraling voor de veelzijdige locatie. Onlangs is ook de verbouwing van Grand Café Figi gestart, waarna de lobby en hotelkamers volgen.

Met een nieuwe directeur en een nieuwe generatie is een nieuw tijdperk voor Figi aangebroken. De derde generatie van de familie Ruijs zet de visie van de locatie door, maar wel in een nieuw jasje en met een nieuwe uitstraling. De verbouwing verloopt in verschillende fases, waarvan nu de eerste is afgerond.

Hotel theater Figi

Storytelling

Het interieurconcept is ontwikkeld op basis van drie pijlers: storytelling, cultuur en groen. Deze drie thema’s stralen de vernieuwde zalen ook uit. De eventzalen zijn voorzien van een nieuwe vloerbedekking en historische fotowanden. Ruijs: “Elke foto heeft een verhaal, en dat maakt de ruimte zo bijzonder: eigentijds, met een vleugje historie.” De zalen zijn multifunctioneel inzetbaar en met het theater en de bioscoop in het pand zijn er verschillende combinaties mogelijk voor bijeenkomsten.

Grand Cafe Figi

De verbouwing van het restaurant in de locatie is ook gestart. Het nieuwe Grand Café Figi opent begin november haar deuren. “Grand Café Figi wordt de meest theatrale huiskamer van Zeist. Er komt een open en ongedwongen sfeer. Het linnen gaat nu echt van tafel in Figi.” Met de verbouwing worden de voormalige Stuivinga Salon, het restaurant en het Theatercafé samengevoegd tot een groot Grand Café. Er is alle ruimte om een zakelijk gesprek te houden, een hapje te eten of na een zakelijke bijeenkomst een speciaalbiertje te drinken aan de bar. Tijdens de verbouwing van het restaurant is het Theatercafé, samen met een pop-up restaurant, de hele dag gewoon open. Ook het terras van Figi blijft deze nazomer open voor de gasten. Na de verbouwing van het Grand Café worden de lobby en hotelkamers verbouwd.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.