Discover the finest spaces
Delen

Grote verbouwing voor evenementenlocatie Fort Voordorp

Evenementenlocatie Fort Voordorp, tussen Utrecht en De Bilt, wordt op dit moment compleet vernieuwd en verbouwd. Er komen moderne puien van glas en staal in de eeuwenoude gewelven en alle ruimten krijgen nieuwe verwarming en verlichting. Deze vernieuwingen, die ongeveer tot 11 maart gaan duren, maken het 150 jaar oude fort weer klaar voor de toekomst. 

Fort Voordorp is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en stamt uit 1869. Dit geeft de evenementenlocatie een bijzondere sfeer, want overal voel je de geschiedenis. De afgelopen maanden is er in de ruimte Rijnauwen alvast een pilot gedraaid: deze zaal kreeg als eerste de nieuwe stalen pui en nieuwe verlichting. Ook is de akoestiek hier aangepakt. Omdat nu de andere zalen in het fort aan de beurt zijn, kan het zijn dat sommige ruimten af en toe zijn gesloten. Alle gedeeltes van het pand waar niet wordt verbouwd, zijn gewoon beschikbaar voor evenementen.

Fort Voordorp
Foto: Fort Voordorp

Fort Voordorp

Op dit moment wordt er in Fort Voordorp hard gewerkt aan het vernieuwen van de gewelven in het hoofdgebouw. Mededirecteur Jantine van Denderen: “Binnen in het fort gaan we, met respect voor de historische karakteristieken van het gebouw, een unieke metamorfose laten plaatsvinden. De glazen wanden vanaf de galerij worden verwijderd en vervangen door nieuwe moderne puien met glas en staal. Dit geeft de bijzondere gewelven een lichte en stoere uitstraling. Tegelijkertijd worden de verwarming, verlichting en akoestiek compleet vernieuwd. Ook het ontvangstlokaal en de Galerij worden meegenomen in al deze nieuwe ontwikkelingen”

Bij Fort Voordorp kunnen 80 tot maar liefst 2500 personen terecht voor bijvoorbeeld congressen, beurzen, bedrijfsfeesten of relatiedagen. Er zijn veel multifunctioneel inzetbare ruimten en subzalen met elk een eigen sfeer. Parkeren is ook geen probleem want het fort heeft 450 parkeerplekken op zijn terrein.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.