Fort Voordorp

Robuust en inspirerend cultuurhistorisch erfgoed

Het bijzondere cultuurhistorische erfgoed betredend, ervaart u direct de exclusiviteit, gastvrijheid en het multifunctionele karakter van een unieke evenementenlocatie. De inspirerende ambiance van Fort Voordorp zorgt voor een prettige omgeving waar men zich in zowel een driedelig pak als casual outfit welkom voelt. De locatie is een bijzonder, karakteristiek én landelijk decor voor de meest uiteenlopende zakelijke bijeenkomsten, zoals bedrijfsfeesten, congressen, diners, productlanceringen, relatiebijeenkomsten, modeshows en kleinschalige beurzen.

Renovaties

Het fort uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie stamt uit 1869. Het zwaar vervallen fort werd, nadat het haar militaire bestemming ver achter zich had gelaten,  in 1990 verkocht aan de heer W.R. van Denderen, die besloot het fort op eigen kosten te renoveren. Na veel overleg met de plaatselijke overheidsinstanties, mocht Fort Voordorp in 1997 de functie van evenementenlocatie uitvoeren. Een familiebedrijf was geboren, toen in dat jaar ook de zoon en dochter toetraden die tot op heden voor de exploitatie zorgen. Intussen heeft het fort nog een aantal renovaties ondergaan om in te spelen op de wensen van opdrachtgevers. De laatste grote veranderingen hebben plaatsgevonden in 2013, toen het meubilair, de techniek en het terrein zelf grondig werden aangepakt.

Exclusief karakter

Sfeer, exclusiviteit, en kwaliteit staan hoog in het vaandel op Fort Voordorp, dat beschikt over extensieve mogelijkheden in en rondom de locatie. Het fort beschikt zelf over in totaal vijftien grote ruimtes en karakteristiek subzalen, die elk multifunctioneel inzetbaar zijn en hebben diverse capaciteitsmogelijkheden. Alle ruimtes zijn gelijkvloers en beschikken over een eigen terras. Het fort is op te splitsen in drie delen, waardoor meerdere evenementen gelijktijdig gefaciliteerd kunnen worden. Door de eigen entree, toiletten, parkeergelegenheid en het buitenterras is het exclusieve karakter echter voor elke opdrachtgever gewaarborgd. Naast de mogelijkheden van het fort, kan de locatie worden uitgebreid door meerdere tenten verspreid over het terrein te plaatsen. Om in te spelen op de wensen en eisen van deze tijd, beschikt het gehele fort over gratis WiFi.

Focus op eerlijke producten

Fort Voordorp is centraal gelegen aan de A27 tussen Utrecht en de Bilt en toch midden in een groene omgeving. De unieke, landelijke aanrijdroute -een eigen weg om het fort- zorgt ervoor dat uw gasten direct al een warm en inspirerend welkom ervaren. Met 450 gratis parkeerplaatsen op het eigen terrein is het fort uitstekend bereikbaar. Ook is aandacht voor omgeving en milieu binnen het fort van groot belang. De locatie is dan ook gecertificeerd met een Gouden Green Key. De locatie voert dit uiteraard ook door in de catering, waarin naast veel aandacht voor creativiteit en de trends van het moment, enkel gewerkt wordt met eerlijke producten.